Black Lives Matter / All Lives Matter


Trailer-tid igjen.

Først har vi Netflix hovedtrailer for høstes store Marvel-serie.  Jepp, Mr. Bulletproof himself, Luke Cage!

For det første traff Netflix og Marvel innertier når de fikk Mike Colter i hovedrollen. For det andre har de etter traileren å dømme funnet den rette tonen. Å se Cage slenge mooks veggimellom på jakt etter bakmennene, og kun flire av de som er så dumme at de tror noe så enkelt som skytevåpen kan stoppe han.

Et kort flashback tilbake til prosessen der han fikk kreftene sine gir til og med et kort øyeblikk med den klassiske armbånd&tiara-looken han debuterte med i tegneseriene. Alle episodene slippes 30. september, så jeg må kanskje ta ut et Netflix-abo i oktober…

Den andre traileren som nå har debutert i forbindelse med Suicide Squad i USA er Christopher Nolans neste film: Dunkirk.

Filmen tar for seg Operasjon Dynamo, også kjent som Mirakelet i Dunkirk. En stor gruppe britiske, franske og belgiske tropper var blitt avskåret av den fenomenalt raske tyske fremrykningen under slaget om Frankrike.  Storbritannia sto i fare for å miste brorparten av den ikke-koloniale hæren sin.

Hitler hadde forbudt panzerstyrkene sine å gå inn i selve byen Dunkirk/Dunkerque  (han visste hvor sårbare panservogner er i urbane forhold) og Luftwaffe var som vanlig langt mindre effektive enn Göering hadde påstått. Og fremfor alt,  hvorfor skulle de skynde seg, det var jo ikke akkurat som om de avskårne styrkene ville dra noe sted? Mellom 26 mai og 4 juni 1940 iverksatte de allierte en evakuering som verden aldri har sett maken til.  800 sivile skip og båter ble tatt i bruk sammen med den kongelige marinen. RAF gjorde det de kunne for å beskytte troppene som måtte vente i dagesvis på åpne strender mot tyske angrep.  Det var tidlig klart at enorme mengder materiell måtte bli etterlatt i Frankrike.  Men våpen og kjøretøy er lettere å erstattet en mannskap. Så når den heroiske aksjonen reddet over 330.000 allierte soldater var det et grusomt nederlag for et Tyskland som hadde håpet å true Storbritannia til å forholde seg nøytrale.

Det er ulempen med lage film om historiske hendelser,  det blir kanskje ikke så spennede hva utfallet blir. Jeg har likevel tro på at Nolan kan lage en episk film om en operasjon som kanskje ikke er like godt kjent for alle.

(… han benyttet i hvert fall anledningen til å gi et gjenhør med en av andre verdenskrigs mest fryktede lyder: Jeriko-trompetene til en staffel Stukaer i  angrepsstup.)