Tegnet magi 32: Dark Engine vol.1 – The Art of Destruction


Noen ganger dukker det opp tegneserier som jeg bare plukker med fordi konseptet høres interessant ut. Debutantene Burton&Bivens episke saga om «den mørke maskinen»  er et sånn tilfelle. «Litt Conan, litt Lovecraft» var beskrivelsen, og det høres jo interessant ut.DarkEngine_Vol1-1

 

Dark Engine vol.1 – The Art of Destruction

Av Ryan Burton &John Bivens. Image. ISBN13: 9781632151766

Utgitt 2014  (Samler Dark Engine #1-4) – 89,- på adlibris

Settingen er som følger:  Et mystisk bygg, «alkymistens tårn», ruver over en klode herjet av massive biologiske masseødeleggelsesvåpen, kontrollert av demoner. I et forsøk på å endre fortiden har innbyggerne skapt en kunstig helt, kvinnen Sym, og sendt henne tilbake i tid. Hun er utstyrt med den eponym «mørke maskinen», som sender henne gjennom tidsaldrene. Hver gang hun dør, gjenfødes hun på ny, i en ny æra. Men er fremgangsmåten de har valgt, kimen til problemet det er ment å løse?

En sidefortelling følger en demon som jakter på den siste massive Gigahül for å ta den som sitt eget. En demon som kanskje er et menneske som falt for dypt?

Historien drives frem av tegningene, og det er kun det nødvendigste av dialog. Uheldigvis blir tegningen noen ganger så abstrakte og stilistiske, at det krever litt konsentrasjon. Det virker nesten som noen av tegningene er skalert opp, ikke ned.  DarkEngine-side

Likevel: Det er en interessant postapokalyptisk biotop som males frem i «nåtiden».  En ting er sikkert, Burton har åpenbart sett Aliens både én og to ganger! Opphavsmennene skal dessuten ha skryt for å klare å håndtere en halvnaken kvinnelig hovedperson, uten å snuble ned i de klassiske bjørnefellene med overlagt fanservice og barbar-klisjeer.

Dette er i praksis en «uavhengig» serie, som rulles ut etter opphavsmennenes hode. Med andre ord,  det går ikke nødvendigvis så fort.  Denne samlingen samler de fire første bladene, og ble gitt ut i 2014,  men siden da er det kun kommet ett nytt blad,  #5 i mars i fjor.  Så vi får se om det dukker opp ett nytt samling om to-tre år!