Bushido for reptiler


TMNT_Tortues_Ninja_Pages_2-3_comics_Mirage4Jeg må komme med en innrømmelse.  Jeg er så gammel at de ninjaskilpaddene herjet som verst hadde jeg egentlig vokst fra dem.  Egentlig litt pussig siden de har vært usedvanlig langlivede til å være bygget på en gammel, brutalt uslepen, indytegneserie fra 1984.

La oss dessuten slå fast at det er Teenage Mutant Ninja Turtles,  ikke «Hero Turtles» som det en kort stund ble forsøkt solgt inn som, i ett feilslått forsøk på å gjøre dem mer barnevennlige.

Det du kanskje ikke visste var at de, i den opprinnelige tegneserien, var et resultat av den samme ulykken som ga Matt Murdock supersansene han bruker som Daredevil. Men da skjønner du kanskje hvorfor deres erkefiender heter «Foot» klanen,  siden Murdock pleier å hamle opp med «Hand» ninjaer…

Forsøkene på å få dem på filmlerretet har vært møtt med blandet suksess.  Det har fort blit ufrivillig komisk, siden de ikke helt fungerer som tredimensjonale karakterer.  Men for to år siden kom ett nytt forsøk, som faktisk fungerte bra nok til at det nå kommer en oppfølger.  Den siste traileren til Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows ser faktisk interessant ut.  Så over-the-top og uforfalsket tøysete at det kanskje kan bli en skikkelig popcorn-film.

Stephen «Green Arrow» Amell som Casey Jones blir artig,  og så får vi endelig Bebop og Rocksteady! Sistnevnte spilles forresten av Stephen Farrelly,  bedre kjent i WWE som Sheamus. (Noe som igjen betyr at det har vært mange reklamestikk for filmen på Extreme Rules og RAW i det siste.)

Spørsmålet er jo om de 4 pilskaddene kan skape en renessanse…