Treffer deg rett i chakra-roten.


drstrange1De første heldiggrisene (kritikerne) som har fått tatt en titt på Captain America: Civil War har vært svært positive.  Det er verd å merke seg at det denne gangen er profesjonelle filmkritikerer som i stor grad trekker frem godordene.  Batman vs. Superman: Dawn of Justice brukte i all hovedsak fanboys til å skape hype,  og la sperrer på kritikerne som forståelig nok var mer lunkne.

Men det er ikke bare gamle og nye kjente i Avengers som skal fylle kinolerettet for Marvel i 2016. En må jo fylle på med flere nye fjes, og i dag kom den første teasertraileren til senhøstens Marvelfilm: Doctor Strange.

På den ene siden må vi visst belage oss på mer opprinnelseshistorie, men jeg krysser fingrene for at de går veien med flashbacks snarere enn å stykke det opp i distinkte akter.

Og de visuelle effektene virker definitivt bra. Er nok hentet litt inspirasjon fra Inception, ikke at det behøver å være negativt!  Tilda Swinton ser passe umenneskelig ut, Cumberbatch virker on-point, og Mikkelsen ser tilstrekkelig creepy ut der han vrenger virkeligheten, men traileren avslører fortsatt ikke hvem ham er.  (Men mangelen på flammer tyder på at det ikke er Dread Dormammu slik mange har gjettet.)

Dessuten får vi et kort glimt av Rachel McAdams.drstrange2

Antrekket tyder mer på en sykehusansatt enn en pårørende, men Stephen Strange jobbet jo på et sykehus som kirurg, så det kan naturligvis være et overlapp.  Er det likevel lov å håpe at det er en helt spesiell sykesøster det er snakk om?

Det er det fine med Marvels filmunivers.  Når det bare er noen uker igjen til neste film, sender de en liten forsikring som for å si «ja, det er mer å glede seg til, bare vent».

Doctor Strange har premiere 3. november 2016.