«I’m know to be quite vexing»


Suicide-Squad-headerBatman v. Superman var jo en kvalifisert skuffelse, men DC har fortsatt et ess i ermet.  For Batfleck var slett ikke så verst, og The Joker pleier å være vanskelig å få helt feil.  (Tross alt er hans Modus Operandi å skifte personlighet fra dag til dag.)

Dermed er jeg ikke så bekymret som jeg kanskje burde være over at Warner Bros blåser 10 millioner dollar på å filme nye scener til Suicide Squad.  For dette er nok DCs siste sjanse til å få et levedyktig filmunivers på bena.  I motsetning til ravnsvarte emo-helter så bør en gjeng uforbederlige og sarkastiske superskurker borge for litt smil og latter.  Det er tross alt tegneserier vi snakker om her. de kan være dystre, seriøse, ta opp vanskelige temaer og på sitt beste være ren kunst. Samtidig må det være visuelt spennede,  det må fange blikket ditt, og scenene må gi deg en følelse av «WOW!»,  ikke «hmm, jeg tror jeg skimter noe rødt i alle grånyansene,  er det Superman mon tro?».

Den nyeste traileren til Suicide Squad tyder på at DC har notert seg det bak øret…

Den fortsetter dessuten den fine bruken av musikk.  Det er ikke helt Quentin Tarantino, men klassisk rock og pop er tross alt blitt klassisk av en grunn!

Harley er fortsatt skamløs eyecandy, men egentlig kler det karakteren. Jeg har for tidendet første albumet hennes fra New52-serien til DC på nattbordet, og DC-universets mest sjarmerende psycho er seg selv lik. Selv Will Smith ser overraskende komfortabel ut, kanskje det er sant som noen hevder,  selv for «seriøse» skuespillere er det godt å bare smelle til med noen ikke alt for dype rolletolkninger som er «all show, little substance».

Suicide Squad har norgespremiere 5. august 2016.