Mystiske butikkbesøk


strangeDet er ikke lenge igjen før vi får se Iron Man og Captain America barke sammen i Captain America: Civil War, i det som blir årets store «helt mot helt» film. (For det blir garanter ikke den katastrofale mørke grøten Zack Snyder serverte…)

Men Marvel har flere jern i ilden, i november er det nemlig duket for The Sorceror Supreme,  magikeren fra den grønne heksas landsby… Selveste Doctor Strange.

Innspillingen er ferdig, nå er det tid for CGI-folket til å gjøre sin innsats. Hovedrolleinnhaver Benedict Cumberbatch  markerte det hele ved å stikke å kjøpe en Doctor Strange TPB i en tegneseriebutikk i nærheten av innspillingen, i fullt kostyme.

Det lover veldig godt at han tilsynelatende trives som plommen i egget i rollen!

Noen flere bilder fra facebooksiden til butikken, JHU Comicbooks i New York.

doctorstrange-comicshop1

doctorstrange-comicshop2

Filmen fått litt kritikk for å «hvitvaske» rollen som The Ancient One ved å caste Tilda Swinton i rollen. (Mulig Marvel ikke ville underbygge det gamle, lett rasistiske klisjeet med «magiske asiater»?) Og tegneseriens Tibet er byttet ut med Nepal, for ikke å tråkke Kina på tærne.  Kina er fortsatt et veldig viktig marked for amerikanske filmer,  og det er som kjent litt hårsåre for hele Tibet-problematikken.

Ellers er det ikke så mye vi vet om plottet i filmen.  Marvel går ikke i samme fella som Warner Bros, og slipper trailere til filmer før den foregående har kommet på kino.  Warner Bros torpederte ufrivillig litt av hypen til BvS  (eller «Lynvingen mot Stålmannen (feat. Vidunderkvinnen)» om du vil) ved å slippe en svært lovende Suicide Squad trailer i vinter.  Men nylig kunne vi lese at de skal bruke $10 millioner på å spille inn nye scener til den filmen for å gjøre den morsommere og «lettere». Kanskje de har lært leksa etter den universelle skittstormen BvS  møtte, eller de kaster skrå blikk på den enorme suksessen til Deadpool.

En ting vi vet er at en av den gode doktorens arvefiender, Baron Mordo  dukker opp, spilt av Chiwetel Ejiofor.  Men hvem er det Mads Mikkelsen skal være?  Sminken er i hvert fall skikkelig guffen.MM-strange2

Er det Dread Dormammu som mamgler CGI-flammer,  eller kanskje det er Nightmare?  Jeg holder en knapp på sistnevnte.  selv om et bilde av en kvinnelig skuespiller i lignende sminke også ble lekket fra innspillingen i New York.MM-strange

Uansett, dette er en film jeg tror kan bli veldig bra!