Marvel Fleksnes


76051legoDet er begynt å lukte vær og sikkert som gåsunger og fulle russ betyr det at det drar seg mot storslagne superheltekstravagansaer.

Det som antagelig er de siste, definitive trailerene har blitt sluppet, så jeg tenkte å kaste et lite skråblikk på dem.

Captain America: Civil War

Dette er en Avengersfilm i alt unntatt navnet.  Thor har dratt hjem for å forberede seg på Ragnarok,  og Hulk har stukket av.  Men resten av gjengen er her.  Ikke bare the usual suspects  men også noen nye fjes.  LEGO har alt spoilet at ikke bare dukker Ant-Man opp, men Scott Lang debuterer også et annet kjent alter-ego: Giant-Man.  Black Panther ser lovende ut,  og den siste scenen?   Den er bare to langfingre i været og ett slengkyss i fjeset på Warner Bros.  Designet oser Steve Ditko, og Marvel viser at de i løpet av 0,5 sekund kan skape en «riktigere» Spider-Man enn det Sony klarte på tre stadig mer påkostede og mindre suksessfulle filmer.

X-Men: Apocalypse

For mutantene på sin side, er det en fare for at 20th Century Fox igjen risikere å male seg inn i ett hjørne.  Innsatsen eskalerer eksponentielt, og det er ikke måte på hvor mye som står på spill.  Det er lett å glemme at dette på mange måter er «sluttspillet» i Fox’ mutant-saga, me jeg er betinget optimistisk.  Apocalypse har alltid vært en av de mer interessante motstanderne til X-Men.  En 7000 år gammel mutant som forlengst har adoptert oppfatningen om at han er en Gud, med en nøye utvalgt gruppe håndlangere.

Apokalypsens fire ryttere ja, Jeg vet ikke hvor mye av Engelen/Erkeengelens forhistorie som er bevart i filmen, Warren Worthington III i tegneserien er i alle fall en kompleks skikkelse. En rikmanssønn med et svært dualistisk syn på sin egen gave/forbannelse.  Storm, som riktignok er født i USA, men levde mange år som en værgudinne i Afrika, og Magneto, som for alltid ble skadet av å se sin familie forsvinne i nazistenes dødsleire, er heller ikke nødvendigvis helt veltilpassede medlem av samfunnet.  Sist men ikke minst, Olivia Munn som Psylocke. Den britiske mutanten Betsy Braddock som i tegneserien permanent byttet kropp  med en japansk ninja, ser ut som hun er hentet rett fra sidene i tegneserie albumet.  JBL pleier å si «fight like your in someone elses body» og det er jo bokstavelig talt sant her.

Jennifer Lawrence returnerer som det nærmeste «mutant-universet» (Earth 10005 i Marvel-speak), kommer Loki, og fungerer atter en gang som Xaviers førsteløytnant, og Sophie Turners Jean Grey blir et nytt bekjentskap.

Captain Amerika: Civil War har norgespremiere 29. april, mens X-Men:Apocalypse kommer 20. mai.