Ja, DC kan kanskje levere én bra film i 2016


ssquad2For hver trailer de slipper, blir det stadig tydeligere. Batman vs. Superman (Feat. Wonder Woman) – «We’re Gonna Start a Justice League» Part I  kommer til å bli et togkræsj av de sjeldne. Det er aldri et godt tegn når trailerne blir stadig mer ekstravagante og avslører 90% av plottet.

Heldigvis er det ikke DCs eneste forsøk på å stjele et stykke av kaken Marvel har mesket seg med stort sett uten utfordrere de siste årene.  I august er det nemlig duket for «The Worst Heroes Ever». (Mulig Deadpool vil ha med et ord i laget om akkurat den tittelen, men i flertallsform er det vel greit.)  Eller sagt på en annen måte: Suicide Squad!

DC har alltid laget mer minneverdige skurker enn helter, så Suicide Squad er et fortreffelig konsept. Kritikken om at alt DC lager er «Grimdark» filmer som vipper mellom emo og noir, bør også stilne.  Kanskje litt ironisk at det er i en film der en gjeng hyperkriminelle massemordere må gjøre en faustians avtale, og sendes ut i feltet som bruk-og-kast engangshelter, DC oppdager at humor hører hjemme i «superfilmer». På den andre siden, når heltene alle skal være gravalvorlig surpomper med grus i stemmen så blir det opp til «the bad guys» å dra vitser.

Det er en klar forbedring fra den hastig sammenraskede teaser-traileren som kom etter en Comic Con-lekkasje i fjor, og Queen setter prikken over I’en.

Vi kan også anta at det er Rick Flag som får rollene som eksposisjons-feen i en film full av nye fjes: «Deadshot, guy shoots people. He’s a crocodile, he eats people. Burns people. She’s possessed by a witch. She’s just crazy.»

ssquad