Skal våghalsen straffes?


Netflix begynner å feste grepet om «superhelter på småskjerm» nå.  Jessica Jones var en minst like stor suksess som Daredevil, og ikke før har vi fått fordøyd Frøken Jones eventyr, før det begynner å brygge opp til en ny runde med «Mannen uten frykt».

Traileren understreker at nå er det en god gammel kjenning som vil spille en viktig birolle.

Frank Castle, a.k.a. The Punisher har blitt forsøkt filmatisert flere ganger.  Første gang i 1989 med Dolph Lundgren , så i 2004 med Thomas Jane i hovedrollen.  Den sistnevnte var det en stund snakk om å lage en oppfølger til, men i stedet kom en tredje reboot i 2008, Punisher: War Journal, med Ray Stevenson.  Jeg mener å huske den siste egentlig var helt grei, om enn en god produsert volds-action i beste 80-tallsånd.  Den fikk på tross av at Marvel for første gang var involvert i produksjonen, unison slakt av kritikerte, og det endte med at lisensrettighetene reverserte tilbake til Marvel. Det er et iboende problem med å lage film av dette materialet: Skal det være i nærheten av tro mot opphavet kreves det en R-rating. Hollywood er tradisjonelt ikke særlig keen på den ratingen, særlig ikke for en «tegneseriefilm»,  men nå kommer jo omsider en skikkelig Deadpool-film med R-rating, og om den gjør det skapelig økonomisk kan det åpne seg en mulighet.

Marvel har i stedet safet: Netflix har ingen problemer med R-rating,  siden slike kabelkanaler har relativt frie tøyler med både sex og vold. (Jfr. Game of Thrones.)  Og det er tross alt i de skitne og mørke bakgatene den hodeskalleprydede antihelten Punisher trives best.  Med et verdenssyn som får Rorschack til å virke som en liberal og ettergivende optimist, og et utømmelig arsenal av militær-graderte håndvåpen er det en grunn til at han er mafiaens skrekk. (Og setter grå hår i hodet på Matt Murdock). dd-poster

Daredevil sesong 2 har premiere på Netflix 18. mars.  Så nå må jeg bare skynde meg å få sett ferdig sesong 1!