Tegnet magi 27: Deadpool vs. Thanos


Ikke overaskende var det en god del tegneserier under årets juletre, og noen av dem fortjener et lite oppslag her.  Først ut er alle barns venn™ Deadpool.

deadpool-vs-thanos-1-cover

Deadpool vs Thanos

Av Tim Seeley og Elmo Bondoc. Marvel. ISBN13: 978-0-7851-9845-1 Utgitt 2015  (Samler Deadpool vs Thanos #1-4) – Julegave (146,- på adlibris)

Som Deadpool selv sier på omslaget:  Dette er en spøk.  Men en riktig gøyal en.  De fleste kjenner kanskje igjen Thanos som den lilla grinebiteren i Avengers og Guardians of the Galaxy.  En massiv titan som med ujevne mellomrom har brisket seg med en viss juvelbesatt hanske,  satt grå hår i hodet på Marvels mektigste helter og en gang utslettet halvparten av alt liv i universet som et symbol på sin kjærlighet.  For objektet for hans kjærlighet er ingen ringere enn Døden.  Selve den abstrakte funksjonen «opphør av liv» som i Marvels univers er et veldreid skjellet i en munkekutte.

I denne miniserien har hun på mystisk vis forsvunnet, så hele universet opplever plottet i den siste sesongen tiol Torchwood, ingen kan lenger dø.  Det virker kanskje forlokkende, men ikke om du for eksempel svever rundt som en levende isklump etter at en supernova sprenger planeten din. Vår rødkledde venn oppdager ulempen når han perfekte gjennomførte snikmord på Victor von Doom feiler katastrofalt, i det offeret nekter å dø.

Men det er ikke bare Thanos som kurtiserer Døden. Deadpool, omniseksuell som han er, han naturligvis også en pågående romanse med Døden.  (Han dør jo stup i ett så han har rikelig med muligheter til å date henne.)  Til Thanos irritasjon er det nettopp Deadpool, Døden kontakter for å be om hjelp, og de to må legge ut på et usannsynlig eventyr for å oppklare hva som har skjedd.

Det bringer dem i kontakt med Black Talon, en voodooprest med en kyllingdrakt, de møter en gruppe suicidale kultister og må en snartur til selveste Helvete for å ta en alvorsprat med Mefistofeles. Med andre ord, en vanlig dag på jobben for Marvels mest skrudde karakter.

Dette er en avsluttet minihistorie, opprinnelig gitt ut i fire blader, og som sådan lever den litt på siden av normal kronologi, men det gjør jo strengt tatt de fleste av eventyrene til mannen som het Wade Wilson. Den harselerer hjertelig med Marvels episke «kosmiske eventyr» fra 70-tallet, og er i det hele tatt et artig prosjekt!