PolCos Julekalender 2015 – Luke 21


Tenk at de tre første ukene av desember alt er unnagjort!

mens vi grunner på hvor det ble av 2015, åpner vi  luke nummer 21.

Wrestling21-w-AND

Noen ganger er evnen til å spinne gulltrå av hestetagl den viktigste egenskapen en wrestler kan ha. Ved første øyekast virket det ganske dødfødt når Kofi Nahaje Sarkodie-Mensah a.k.a. Kofi Kingston, Austin Watson a.k.a. Xavier Woods og Ettore Ewen a.k.a. Big E (Langston) ble «pakket om».  Konseptet A New Day var tre afro-amerikanske midcardere som var ekstremt positive og høye på livet. Det danset på grensen til hverdagsrasisme, og publikum tok det i mot med samme entusiasme som en katteeier som får overlevert en halvspist skjøttmeis av psykopusen sin.

Men de tre klarte å snu nederlag til seier, ved å surfe på publikums mishagsytringer og skru opp positiviteten til absurde nivåer. De gjøgler seg gjennom en hver promo, spruter visdomsord, elsker enhjørninger og spiller trombone.  Når de i bunn og grunn er tre dyktige wrestlere, med god kjemi blir det bra. At de åpenbart trives i lag, siden de deler den samme syke formen for humor, og er omtrent like rappkjefta, gjør teamet til et av de største lyspunktene i den grå grauten på RAW i år.

Aldri undervurder KRAFTEN I POSITIVITET!

Tegneserier21-c-fables

Som jeg også nevnte for noen dager siden: Public domain er rike jaktmarkeder for tegneserieforfatterere. Bill Willinghams serie om Fabler: Legender i eksil tar for seg kjente og kjære eventyrfigurer.  De har etablert et eksilsamfunn i New York, etter at «Motstanderen» gikk til erobringskrig mot de ulike eventyrverdenene.  Selvfølgelig er det ikke alle som har like rent mel i posen, eller like lett for å tilpasse seg en ny hverdag incognito. Så det er nok å henge fingrene i for de ulike administratorene, enten det er Sheriff Bigby, den store stygge ulven i menneskeham, Snøhvit som sjefsbyråkrat eller Prins Charming som ordfører. (Økonomien hans sliter med alle disse skillsmissene som følger med jobben…)

Wilingham har fått en del pepper for en noe gammeldags kvinnesyn, men alt i alt er Fables som serien heter på originalspråket en frisk fornyelse av gamle eventyrhistorier.  (Og antallet mer eller mindre skjulte referanser er selvsagt skyhøyt.) Serien rundet av i sommer med nummer 150, etter 13 års utgivelse.

Fly21-f-u2_sr71

Konspirasjonsteoretikere vil sikkert fortelle deg at Area-51 er en hemmelig base der USA gjemmer alle UFOene sine. Det er naturligvis ikke sant.  Det som er sant er at det er hjemsted for Lockheeds legendariske «Skunk Works»  som utvikler de militære slyene som skal overta for neste generasjon militærfly.

Lockheed SR-71 «Blackbird» er et langtrekkende, Mach 3+ strategisk rekognoseringsfly som ble operert av United States Air Force. fra 1964 til 1998. Det ble utviklet som et black ops fra Lockheed A-12 rekognoseringsfly i 1960. Den amerikanske romfartsingeniør Clarence «Kelly» Johnson var ansvarlig for mange av flyets innovative konsepter, og samme mann stod også bak Lockheeds andre legendariske rekognoseringsfly, Lockheed U-2 «Dragon Lady»Dette er så nært du kommer romskip uten å havne i bane.

Under rekognoseringsoppdrag operert SR-71 ved høye hastigheter i stor høyde for å unngå trusler. Hvis en bakke-til-luft rakett ble oppdaget, var standard unnamanøver var rett og slett for å akselerere og fly fra missilet. SR-71holder fortsatt en rekke hastighetsrekorder for jetdrevne fly.

I motsetning til U-2 som ble introdusert i 1957 og fortsatt er i operativ bruk 58 år senere, ble SR-71 pensjonert i 1998.  Etter sigende fordi moderne spionsatelitter, og i nyere tid droner, har gjort det unødvendig.  Mens andre trekker frem at USA har en tendens til å ha noen ess i erme til senere bruk før de pensjonerer et våpensystem uten åpenbare arvtagere. Dette har fårt til myten om Prosjekt Aurora.

Totalt produksjon av SR-71 var på 32 fly; ingen gikk tapt på grunn av fiendtlige handlinger men 12 gikk tapt i ulykker. U-2 ble bygget i 104 eksemplar, og i motsetning til SR-71 kan det som kjent ikke skryte på seg å ha et plettfritt rulleblad med tanke på nedskytninger.

Begge disse flyene er gitt ut i det tre viktigste skalaene. I skala 1:144 er det Dragons U-2 og SR-71 som gjelder, begge gitt ut i 2012.  I 1:48 bør du for U-2s vedkommende vente på Hobby Boss som har ett på trappene til nyåret. SR-71 er et massivt prosjekt i denne skalaen, og Italeris byggesette fra 1982 er eneste reelle alternativ.  I «den ene sanne skala» 1:72 har Special Hobby et luksusbyggesett av U-2 med resin og andre godsaker, mens du for SR-71s vedkommende kan velge mellom Hasegawa og Academy.  Begge disse er byggesette først laget på 80-tallet men oppgradert og gjenutgitt en rekke ganger.