PolCos Julekalender 2015 – Luke 18


Vel, da er vi inne i de siste uken før julaften. Det er sølvtøy å pusse, julekurver å flette, juletrær å hugge og julegløgg å drikke.

For ikke å snakke om kalendre å åpne: Luke nummer 18.

Wrestling18-w-zayn

Rami Sebei, a.k.a. El Generico, a.k.a. Sami Zayn, er en canadisk wrestler av syrisk herkomst.  Han begynte karrieren som den «meksikanske» luchadoren El Generico,  og beholdt masken mellom 2002 og 2013.  I NXT lot han masken ligge, og understreket at han slett ikke visste hvem denne «Generico»  var, og at så vidt han visste hadde den mystiske Luchadoren fortalt sannheten da han sa han forlot RoH for å reise hjem til Mexico City for å stelle for foreldreløse delfiner…

Han er den prototypiske NXT-facen: Blid, ærlig, men hverken lettlurt eller naiv. Som de fleste indywrestlere har han et stort reportoar, og mang en motstander har røket på en Blue Thunder Bomb, eller hans foretrukne avslutter: En Exploder suplex inn i strekkfiskene, fulgt opp med et Helluva-kick.

2015 har vært fylt med skadeproblemer, men heldigvis begynte det å dukke opp promoer på NXT i desember: «Sami Zayn will Return.»

Tegneserier18-c-jenny_sparks

Jenny Sparks er en superhelt i Wildstorm tegneserieunivers skapt av Warren Ellis under hans «restaurering» av tegneserien Stormwatch i 1997.

Sparks er  «The Spirit of the 20th Century», etter å ha blitt født e sekund over midnatt 1. januar 1900, og hun vet at hun skal dø ved midnatt 31. desember 1999.  Hun fremstår likevel alltid som en ung kvinne på 19. Hun er en «Century Baby», en manifestasjon skapt av multiverset for å forme et århundre. Hennes sinnsstemninger er knyttet direkte til verdens status. For eksempel var hun deprimert på grense til de suicidale under den store depresjonen og delirisk høy på deg selv i «The Roaring Twenties». Gjennom flashbacks ser vi hvordan hun påvirket mange av de mest betydningsfulle personer som formet nittenhundretallet, både positivt og negativt.

Hun manifesterer evnen til å manipulere elektrisitet. Hun kan lett trekke strøm fra elektroniske enheter så vel som fra den menneskelige hjerne, et trekk hun har truet med å drepe folk med. Sparks kan også konvertere hele kroppen til elektrisitet og reise hvor som helst gjennom strømledninger. For hva er vel mer symptomatisk på det 20. århundre enn utbredelsen av elektrisitet?

Jenny Sparks personlighet er som det tyvende århundre: En overfladisk hedonist som skjuler en sterk underliggende følelse av moral.

Jenny Sparks gikk bort sammen med «sitt» århundre, men i samme sekund ble «The Spirit of the 21th Century», Jenny Quantum, født i Singapore. Etter at hennes biologiske mor ble drept av superskurker som forsøker å kidnappe henne og forme det kommende århundre ble hun reddet og senere adoptert av Apollo og Midnighter. Navnet avslører vel hvilke evner hun har: Jenny Quantum har evnen til å manipulere virkeligheten på kvante-nivå, så hun kan gjøre hva som helst hun kan forestille seg.

Fly18-f-ShortShetland

På listen over «latterlig store flygebåter» har vi i dag kommet til Short Shetland. Det var en britisk fire-motors flygebåt med høy hastighet og lang rekkevidde, bygget av Short Brothers  for bruk i andre verdenskrig. Flyet ble konstruert for å møte et Air Ministry anbud (R.14/40) på en rekognosering-flygebåt på en svært lang rekkevidde. I utformingen brukte selskapets erfaring med storskalaproduksjon av Short Sunderland. (Et fly jeg har gått gjennom på RAF mueet på Hendon,  det var stort, men en smågutt sammenlignet med Shetland.)Slutten av andre verdenskrig hindret Shetland fra å komme inn produksjon, selv om det to som ble laget har æren av å være den første flyet designet med en 110 volts elektrisk system.

Denne kjempen finnes  kun tilgjengelig som modellbyggesett i skala 1:144. Både AniGrand og S&M Models ga ut resin-byggesett av dette flyet i 2014.