…før vi returnerer til det oppsatte programmet.


Egentlig hadde jeg ikke tenkt å poste noe annet enn julekalenderen før julaften, men når storfilmene til 20th Century Fox slipper trailere tett som hagl i oppkjøringen til høytiden, så er det umulig å holde seg. Vi har både ubudne gjester og eldgamle mutanter i vente…

Independence Day: Resurgence

Romskipene er større enn sist, og mange av de gamle fjesene er tilbake igjen. (Men Will Smith har blitt for dyr og Randy Quaid har falt uti  den dype ende av bassenget fylt med komplett galematias.)

Vi får forresten svar på hvorfor USA ikke vil eksportere F-22 Raptor i denne filmen!

Det blir sikkert nok spektakulær CGI og svulmende amerikansk patos  til at det er verd å se på kino.

Planlagt premiere 1. juli 2016

X-Men: Apocalypse

Dette ser så mye bedre ut enn jeg fryktet etter å ha sett en del av prepoduksjonsbildene! Sophie Turner likner skummelt en ung Famke Janssen, og det virker som om vi får en forklaring på hvordan McAvoy-Xavier blir til Stewart-Xavier i løpet av forbausende få år.  (X-Men fra 2000 er ca kontemporær, mens denne er satt til 1983. I motsetning til X-Men: the Last Stand er jo X-Men og X2 fortsatt kanon på et vis, selv om Simon Kinberg som har skrevet historien bekrefter at all tidsreisingen i X-Men Days of Future Past betyr at det kan ha skjedd endringer i de etablerte karakterene fra den første serien X-men-filmer.) Jeg mistenker at vi kommer til å se Mystique forkle seg som Jennifer Lawrence store deler av filmen, og at det blir flere morsomme scener med den kuleste utgaven av Quicksilver.

Mutantene får definitivt sin største utfordring hittil, når mutanten som personlig er opphavet til de fleste gudemyter de siste 6000 år begynner å røre på seg.  Dette bør bli et verdig punktum for denne franchisens 2. inkarnasjon.

Og premien for beste replikkveksling i en trailer går til:

-Oh he got that from the Bible.
-No, the Bible got it from him.

Planlagt premiere 20. mai 2016