PolCos Julekalender 2015 – Luke 11


Dagene flyr og vi er snart halvveis! ar snøen kommet der du er, eller har du sluppet unna enn så lenge?

I påvente av hvit jul er det tid for å åpne luke nummer 11.

Wrestling11-w-Leva

NXT har for alvor latt kvinnelige wrestlere utfolde seg, og bevise at de er minst like dyktige som gutta. Men siden de faktisk får bedre kontrakter er det ikke like lønnsomt å signere alt for mange prospekter samtidig. (mens det går 13 på dusinet av mannlige aspiranter, er det ikke like mange jenter som satser for alvor.)

Dette gir bookerne en utfordring, siden de som skal opp og fra trenger noen å ha kamper mot, fortrinnsvis noen som vet hva de driver med.  Løsningen har vært en jevn strøm av profilerte indy-wrestlere om er innom og går noen kamper.  De får en solid sjekk i posten, og får vist seg fram, men er samtidig ikke bundet opp men er frie til å ta andre bookinger. Mens NXT får erfarne motstandere for sine talenter.  Det har mange kjente fjes innom Crazy Mary Dobson, Mia Yim, Kay Lee Ray med fler.  Men den ukronede dronningen av NXT-gjesteopptredener er Leva Bates a.k,a, Blue Pants.

Tanken var neppe at hun skulle etablere seg som fansens favoritt underdog, og NXT-navnet gjenspeiler bare det cosplay-antrekket hun hadde valgt akurat den dagen (Kitty Pryde).  ;en siden motstanderen hennes var Carmella, som publikum er og var litt lunken til, ble hun en suksess! 9 TV-kamper pluss en opptreden på en TakeOver har fått hun vesentlig mer TV-tid enn mange av de «fast ansatte».  Hun har til og med fått en seier på NXT (mot nettopp Carmella), og en egne offisielle fan-produkter i WWE-shop.  Ikke verst for en «jobber»!

Tegneserier11-c-M

Mads Eriksen fikk publisert sine første tegneserie-sider i det legendariske norske tegnseriebladet Smult i 2000. Da var det det et innblikk i husnissens verden i form at stripen Gnom. Men det var først når han ble selvbiografisk det tok av. Serien ble fast innslag i landets aviser,  kom ut i  eget blad, album og mellom stive permer. Slikt tar på og våren 2009 la han inn årene.  I 2011 gjorde han et lite comeback, men det er vel begrenset hvor lenge man klarer å holde koken. Særlig når stripene er så forseggjort og proppfulle av referanser og detaljer.

Hovedpersonen i M er Mads selv. En passe nerdete serietegner tungt avhengig av kaffe som opplever de mest surrealistiske ting, enten det er Madammen som har fått en forhekset sigøynerdukke, Cthulhu som fulgte ham med hjem, gullfisk som går igjen eller kamerater med ninja-aspirasjoner.

FlyFlugzeug Blohm & Voß BV 238 V1

I går var det «Furugåsa» som gjemte seg bak luken.  I dag er det en annen overdimensjonert flygebåt: Blohm & Voss BV 238. Det var det tyngste flyet som noensinne hadde tatt av  når det fløy første gang i 1944, og det største flyet produsert av aksemaktene under andre verdenskrig. Eller «produsert».  Det ble bare laget ett ferdig eksemplar,  modell V-1 (Prototype nr 1) med «Stammkennzeichen» RO + EZ.  Den eneste fullførte BV 238 ble beskutt og senket mens detblå ved kai på Schaalsee. Eten skjedde det i september 1944 eller april 1945, kildene er uenige.

Har du tenkt å bygge RO+EZ eller en av de to andre prototypene som ikke ble fullført, (eller en «what if» profil) har du kun ett alternativ: AniGrands resin-modellbyggesett i skala 1:144. (Det finnes også to «vacu-form» byggesett i 1:72 utgitt på 80-tallet, for de spesielt interesserte.)