PolCos Julekalender 2015 – Luke 8


Vikingenes jul var preget av alkohol sies det.  Har du forsøkt å helle en halvflaske aquevit i enn julestrømpe noen gang?

God bedring, åpne i stedet luke nummer 8.

Wrestling8-w-shield

En gang i «gamle dager» (altså rundet 2010) var det en gruppe oppkomlinger som forsøkte å tilrøve seg kontrollen over mesterskapstitlene i WWE.  De het Nexus, og på tross av alle gode intevjsoner støte de på en John Cena på sitt mest Cena’ske og det hele gikk ad undas.

Spol frem et par år og en ny gruppe unge og lovende herrer er klar for å sette sitt preg på WWE.  I mellomtiden har NXT gått fra å være en klumsete «realityserie» til å bli USAs beste promosjon. De er riktignok færre, kun tre, men Jonathan «Jon» Good, a.k.a. Jon Moxley a.k.a Dean Ambrose, Colby Lopez, a.k.a. Tyler Black a.k.a. Seth Rollins og Leati Joseph «Joe» Anoaʻi  a.k.a. Roman Reigns hadde lært av sine forgjengere.  The SHIELD fulgte ikke spillereglene. De lot seg ikke sette ut av spill. De var fryktet av alle etablerte stornavn. De regjerte som ukronede Trios-mestre.

Men alt må ha en ende, og det var Rollins som «broke up the band» med et veltimet foræderi i bytte mot en tittelmulighet. I dag er Seth Rollins etter en periode som tidenes feigeste/minst selvsikre heel-champion satte på sidelinjen i 8 måneder med ødelagt kne.  Roman Reign har overlevd en monsterpush som gjorde ham ekstremt upopulær hos smark-fansen, og har begynt å klatre på ekte meritter:  Så lenge han ikke prater har han noen av de mest visuelle gjennomførte dødsstøtene i WWE. Likevel var Dean Ambrose som vant.  Ikke fordi han nå vimser rundt i konebankertrøye og jeans som en ustabil men elskverdig psycho,  men fordi han i det virkelige liv dater Renee Young. 😉 8-w-shield2

Tegneserier8-c-deadpool

Det finnes dekontruerte antihelter i superhelt serier. Og så finnes Deadpool.  Rob Liefeld har mye på samvittigheten, men det meste blir tilgitt takket være Wade Wilson. «The Merc with a Mouth» får Spider-Man til å virke som en innesluttet østers. Han er (kanskje) et resultat av den canadiske «Weapon X»-prosjektet. Eller kanskje han er en mutant med en helt særegen for for kreft?  Det gir ham en aksellerert helbredelsesgrad som gjør ham mer eller mindre umulig å drepe. Ulempen er at det også påvirker nevronene i hjernen hans. Med andre ord, han er sprø som kavring. Kombinert med å være en høykompetent ninja, gjør det ham til fryktet leiemorder og agent.  Den viktigste superkraften hans er likevel det faktum at han vet han eksistere i en tegneserie, og med glede diskutere med sine egne tekstblokker, eller henvender seg til leseren.

Neste februar kommer filmen,  men Ryan Reynolds i hovedrollen.  Han slet seg gjennom den katastrofale portretteringen av Deadpool i Wolverine:Origins,  og nå får han lønn for strevet.  Ikke siden Robert Downey Jr. har skillet mellom skuespiller og karakter vært like flytende i en superheltfilm.

En siste ting: Deadpool er omniseksuell (litt som Captain John Harkness fra Torchwood), noe som kanskje er like greit når han er ut som «Freddy Krueger facefucked a topological map of Utah.»

Fly8-f-AradoAr232

Arado Ar 232 Tausendfüßler (tusenben) var et tyske fraktfly produsert i begrensede antall mellom 1943 og 1945. Designet innførte, eller samlet, nesten alle funksjonene nå anses å være «standard» i moderne transport- og fraktfly,, inkludert en boks-lignende flykroppen under en høy vinge; en bakre lasterampe,  en høy hale for enkel tilgang til lasterommet; og ulike funksjoner for å operere fra primitive landingsstriper.

Selv om Luftwaffe sårt trengte å fornye en flåten med fraktfly som i stor grad bestod av 30-talls designet Junkers Ju 52 «Tante Ju», bestemte de seg for ikke å sette Arados fly i serieproduksjon, da den tyske flyindustrien allerede hadde alt for mange modeller under produksjon samtidig. Et typisk eksemple på et fly som kunne hatt en stor betydning om det hadde vært tilgjengelig tidligere, i større antall. Slik det ble ble bare rundt 20 utgaver laget.

Det finnes kun en utgivelse av dette flyet som modellbyggesett. En kort-produksjon laget av Mach 2 i skala 1:72 på 90-tallet og gitt ut på nytt for ca ti år siden.  Det er ikke akkurat en perle etter det jeg har lest.