PolCos Julekalender 2015 – Luke 7


7 slag til jul?  Høres ut som et tilfelle av husbråk!

Glem det, og  åpne luke nummer 7 i stedet

Wrestling

7-w-kana

Noen av signeringene til HHH til NXT har kommet som en overraskelse. Men få var like overaskende som Kanako Urai a.k.a. KANA. Hun er i tredveårene og et arketypisk eksempel på japanske «strong-style» joshi.  Særlig lenger unna klisjeen med supermodeller som blir sendt på treningsleir er det vanskelig å kommer.  Når hun debuterte som Asuka (uttales på japansk hvis: ASH-ka), var det en åpenbaring. Den stående vitsen var at Eva-Maries hashtag #AllRedEverything ville få en helt ny betydning.  For dette er en smilende, psykotisk japansk voldsmaskin som sparker som en fjording når hun ikke gjør ærlige forsøk på å rive av deg armene for å stappe de opp et sted der sola ikke skinner. I motsetning til de fleste amerikanske wrestlere begynner japanske wrestlere vanligvis med å lære shoot-fighting og så lære og begrense seg. Så ryktene om at hun antagelig ville kunne banke opp majoriteten av herregarderoben har en viss sannhet. 7-w-kana

7-w-kana2

Tegneserier7-c-dmz

Reporteren Matty Roth er hovedpersonen i Brian Woods serie DMZ.  Den andre amerikanske borgerkrigen har brutt ut, og Manhattan har blitt erklært en demilitarisert sone der begge de to stridende parter begrenser seg til mindre aksjoner og «black ops».  Alle med penger har rømt, så det som er igjen er arbeiderklassen, fattigfolk, rebeller og mer eller mindre stabile motstandsfolk.  Det er ikke alle som har det samme forholdet til pressefrihet, noe Matty fort oppdager.  Men samtidig er det en ukuelighet i mennesker, og samfunn kan overleve det verste prøvelser.  Så han graver frem saker, dukker unna kuler og forsøker å gjøre en god jobb.  Jeg liker den realistiske stilen,  og journalister og reportere er jo et klassisk yrke i tegneserier. Fra Tintin og Donald på 30-tallet til Clark Kent, Peter Parker, og en viss herre som gjemmer seg bak en annen, fremtidig luke.

Fly7-f-H6K

Flygebåter er ikke fly som kan lande på vann, det er båter som kan ta av. Det japanske imperium strakte seg over store havområder, så det er ikke så rart at det lå langt fremme når det gjaldt å utvikle sjøfly og flygebåter. Kawanishi H6K (alliert kodenavn: «Mavis») var den første hjemmedesignede flygebåten japanerne bygget,og den eneste moderne flygebåten i japanske tjeneste når de startet krigen mot USA i 1941.   Det var i stand til å holde seg på vingene i 24 timer. Ett eksemplar som overlevde krigen ble reparert og tatt i bruk av indonesiske styrker under den indonesiske frigjøringskrigen mellom 1945 og 1948.  (Bildet over er av det flyet.)  Totalt ble 215 produsert.

Dette er et stort fly, så du har valget mellom skalaene 1:144 eller 1:72. I førstnevnte skala har Hasegawa hatt en suksessfull serie som første gangen ble utgitt på 70-tallet, mens Trumpeter gav ut et byggesett i 2003 som har kommet i noen utgaver både i deres navn og av Monochrome. Hasegawa er de eneste på markedet i 1:72, med et sett av mer eller mindre samme årgang som deres utgivelse i 1:144. med andre ord,  spartansk interiør og hevede panellinjer. Jeg har ingen i stashet, men leker med tanken på å prøve meg på Trumpeters utgivelse i 1:144 om jeg finner det til en akseptabel pris.