PolCos Julekalender 2015 – Luke 5


Det er ingen grunn til å stresse selv om ikke alle julepresangene en handlet ennå, men husk at postgangen er tregere i desember enn resten av året!

Mens du venter på postmannen kan du åpne luke nummer 5.

Wrestling

5-w-bamfHva får du om du kobler et kompetent men litt kjedelige tag-team med en bitteliten tidligere fitnessmodell? Team BAMF!

Australske Matthew Adams, a.k.a. Buddy Murphy hadde gått i tospann med Cory James Weston, a.k.a. Wesley Blake.  Men bortsett fra at de var solide i ringen, brukde dubstep som inngangsmusikk og hadde en utilsiktet homoerotisk subtekst i alle promoene sine, var det ingen grunn til å spå en spesielt strålende karriere.  Før Lexi Kaufmann, a.k.a. Alexa Bliss dukket opp. Denne akrobatiske glitterfeen hadde på tross av størrelsen visst at det hun ikke hadde kommet til Florida kun for å delta.  En lei tendens til å ta seg for med ansiktet så de fleste kampene endte med at hun så ut som Bloodsport-Glitter-Barbie™ til tross.

Sammen har de straks blitt mer relevante.  Alexa tar seg av snakkinga og kommanderer de to gutta rundt. Det, koblet med en enestående mimikk og en skarpt øye for «show»elementene i Wrestling, ledet dem frem til en tag-team tittel, og mye TV-tid.

Tegneserier

5-c-magicaKan ikke snakke om tegneserier uten å nevne Disney kan jeg vel?  Eller snarere Carl Barks,  som har hovedansvaret for å gjøre en gjeng ender med forvirrende familieforhold til en høyt elsket institusjon innen tegneserier. Magica fra Tryll, eller Magica De Spell som hun heter på originalspråket, dukket første gangen opp i desember 1961 i historien  «The Midas Touch». Barks bestemte seg tidlig for å gå vekk fra den tradisjonelle Disney-klisjeen med stygge, gamle hekser med kroknese og dårlig tannstilling.  I stedet ble Magica tegnet så ung og sexy som en tegneserieand kan få blitt.  Inspirasjonen var skuespillerinnene Gina Lollobrigida og Sophia Loren. Hun skulle være forførende, amoralsk og litt truende. Hun bruker mer enn gjerne B-gjengen eller andre av Skrues rivaler i et forsøk på å oppfylle sitt langsiktige mål om å stjele lykketiøringen hans. Men i motsetning til de fleste andre tror hun ikke Skrue er rik fordi tiøringen er magisk, men omvendt, at tiøringen er magisk fordi det var den første mynten verdens rikeste mann and tjente.  Grensen for hennes magiske evner varierer fra historie til historie, og forfatter til forfatter, men det er ikke uten grunn Skrue frykter henne mer enn noen andre.

Fly5-f-whirlwind

Det er ikke nødvendigvis slik at det er de mest vellykkede flyene som jeg finner mest interessante. Noen ganger kan det være lyse ideer som ikke helt fungerte, eller rene rariteter. Westland Whirlwind var et resultat av trenden med «tunge jagere» som oppstod på slutten av 30-tallet.  tanken var at en tomotors jager ville kunne ha tyngre bestykking, økt rekkevidde, mer panser og mer motorkraft, noe som ville veie opp for mindre smidighet og dårligere akrobatiske egenskaper.

Når Whirlwind fløy første gang i 1938 var det et av de raskeste og tyngst bestykkede jagerfly i verden. Men stadige problemer med utviklingen av de tiltenkte motorene,  to Rolls-Royce Peregrine V12 på 880 hk hver.  De stadige forsinkelsene på grunn av dårlige alternativ til de problemfylte motorene betydde at kun 116 fly ble produsert, og det ble kun tatt i bruk av to skavdroner i RAF.  Mer erfaringene i strømlinjeforming og aerodynamikk ble tatt med videre i utvikling av neste generasjon jagerfly.  Sist men ikke minst, det er utvilsomt et fly som er lett å antropomorfisere, med de to store motorene som armer der det suser frem som en kamuflasjemalt supermann.

Jeg har ikke bygget noen Whirlwind.  men jeg vet Special Hobbys utgivelse i 1:72 med resin og PE har fått mye skryt. Ellers finens det og Airfix gamle utgivelse fra 70-tallet som fortsatt gis ut i nye opplag. I 1:48 er det kinesiske Trumpeter du må ty til. Deres utgivelse fra 2014 er generelt ansett som bra, men dekalene i settet er langt fra perfekte.