PolCos Julekalender 2015 – Luke 1


Alle nettsider med respekt for seg selv har en julekalender.  Jeg tenkte jeg ikke ville være dårligere. Men siden jeg ikke klarte å bestemme meg for tema, blir det en tre-i-en løsning.  Hver dag kommer jeg til å poste tre bilder med litt trivia som dekker tre deler av det denne bloggen er bygget opp av.

Så heng med og åpne luke nummer 1.

Wrestling1-w-paige

Saraya-Jade Bevis, a.k.a. Britani Knight, a.k.a. Paige.  På tross av at hun bare er 23 har hun alt et tiårs erfaring i ringen. Hun lærte seg jobben som wrestlingnomade i Europa  (blant annet en tur til Norge som 14 åring). i 2011 kom hun til WWE,  i første omgang farmerligaene FCW, senere NXT som hun forlot som ubeseiret NXT Womens Champion. 7. april 2014, dagen etter Wrestlemania, debuterte hun på RAW og vant WWE Divas Championship fra A.J. Lee.  Hun har nå vunnet tittel to ganger og er på jakt etter tredje. Random fun fact: Hun holdt PWF Ladies Tag Team Championship sammen med moren sin, Sweet Saraya.

Tegneserier1-w-rose

Rose Tattoo er kanskje en av de mest minneverdige skikkelsene i «Wildstorm-universet» til forlaget Wildstorm. Senere ble forlaget kjøpt opp av DC og de facto innlemmet i DCs tegneserieunivers.  Hvem er så Rose? Hun er den evigvarende legemliggjøringen av konseptet «mord»: The Spirit of Murder.  Henry Bendix, Weatherman,  hold henne i bakhånd som den ultimate løsningen på problemer som ikke ville gå vekk av seg selv. De øvrige teammedlemmene hadde streng beskjed om å ikke ha noen form for kontakt med henner, for deres eget best. Taus og tilsynelatende uberørt av rollen hun fylte var hun en kreativ spinn på en klassisk tegneserie-trope. Hun har blitt drept (minst en gang), og en periode var hun tvunget over i rollen som en avatar for livskraften, men hun reverserte til gamle takter. Så lenge de finnes mennesker med mord i hjertet vil hun eksistere.

Fly1-f-fw61

Focke-Wulf Fw 61 blir betraktet som det første praktiske, funksjonelle helikopteret i historien. Det ble første gang fløyet i 1936. Det satte en lang rekke verdensrekorder, og manøvreringsdyktigheten ble bevist under en innedørs oppvisning i sportshallen  Deutschlandhalle i Berlin i 1938. Det ble kun laget to prototyper, begge gikk tapt under andre verdenskrig, men det er laget en replika i moderne tid som er utstilt på Hubschraubermuseum i Bückeburg, Tyskland.

Finnes pr i dag ikke tilgjengelig som modellbyggesett.