Borgerkrig!


CWI natt ble den første traileren til Marvels første «fase 3» film Captain America: Civil War sluppet og den var en åpenbaring…

For de som er i tåka, så er utgangspunktet at Steve Rogers, Avengers nye leder, slites mellom sitt vennskap med Bucky Barnes (a.k.a. Winter Soldier)  og sitt forhold til USA og myndighetene.

Bucky er ettersøkt for en lang smørbrødliste lovbrudd, samtidig som haukene i forsvarsdepartementet kan betakke seg for å ha et Avengers ledet en ukorumperbar speidergutt uten noen direkte føringer fra nye S.H.I.E.L.D. Dermed tvinges superheltene til å velge side. CW0

Det bygger altså på Marvels Civil War miniserie fra 2006-2007, og som vanlig dukker det opp en blanding av nye og kjente fjes.  General «Thubnderbolt» Ross fra den første Hulk-filmen dukker opp igjen, (men jeg tviler på at han blir rød og sinna 😉 ), og vi får det første møtet med T’Challa, konge av Wakanda, og bedre kjent som Black Panther.

CW2

Borgerkriger er generelt skitne greier, der ingen gruppe har helt rett eller helt feil, men det blir interessant om de klare å få frem nyansene bedre på filmlerretet enn i tegneserien, der de fleste identifierte seg med Rogers, og Stark ble «skurken» by default.

CW3

CW1

Filmen har premiere i mai.