Konvensjonell skrekk


(Scotland on Sunday)

(Scotland on Sunday)

Siden jeg opprinnelig var satt opp med jobbturnus denne helgen ble det ikke noe Ramaskrik på meg i år. Det betyr heldigvis ikke at man er forhindret fra å se rare skrekkfilmer.

Fun size horror er et kollektiv av filmskapere, Zeke Pinheiro, Mali Elfman og Michael May,  som elsker horror. Målet deres er å overraske og fryde andre fans ved å utforske skrekkfilmens mange ansikt gjennom kortfilmer-formatet. Resultatet har vært en antologi «Fun Size Horrors vol. 1» som kom ut i fjor, og den neste er underveis. 

I anledning Halloween har de nemlig starten en stafett av kortfilmer som er funnet verdig til å være med på «Fun Size Horrors vol. 2».  Hver dag frem til Halloween slipper de en ny kortfilm, og det er mye spennende her.

De begynte like så godt med Karen Gillan. Hun  er nok mest kjent fra Doctor Who og Guardians of the Galaxy, men kortfilmen Conventional har hun både skrevet manus og regissert. Hun spiller også hovedrollen som den fallerte stjernen Rachel Milligan som fortvilet prøver å klemme de siste kronene ut av en filmkarriere som aldri helt tok av.

Så skru ned lyset, skru opp volumet og sett av de neste 10 minuttene.

Det er ikke så finpusset og skolert, men det er litt av sjarmen. Gillan har en kortfilm på rullebladet fra før:  Coward som ble sluppet i sommer, men her er det nok learning by doing.  Fun Size Horrors generelt har en aura av den entusiasmen for filmen som medium, som kan gå litt tapt når millionene hoper seg opp.

Jeg runder av med en smakebit fra den forrige antologien. The Lover, regi av Anisa Qureshi og med Mali Elfman (ja hun er datter av Danny), i hovedrollen.