Flame ON! – Fantastiske nyheter


FlameONFaste lesere husker kanskje at jeg herjet med det seneste forsøket på å bringe  «The First Family of Marvel» til filmlerretet.

Tredje tapping av Fantastic 4 var utrolig nok enda dårligere enn de to foregående filmene. I løpet av hele visningene nådde de ikke opp i samme besøkstall som de foregående to klarte på sine respektive åpningshelger.  Jeg spekulerte i om en ny fiasko ville være dødsstøtet for Fox’ forsøk på å filmatisere denne lisensen.  Før premieren lekte de alt med tanken på en crossover med X-men, men den ideen slo det fort fra seg når de så hvor elendig mottagelsen for F4-filmen var.

I stedet later det til at de kan ha funnet en overraskende redningsmann i «The Merc with a Mouth».  På andre forsøk ser det ut som om de har funnet formen med Deadpool, og en X-men/Deadpool film har blitt skissert inn med blyant i produksjonskalenderen.

Fox har nemlig hatt desto mer suksess med sine mutanter, etter at First Class retconnet vekk den tredje filmen i rekka. De har lenge siklet på mulighetene til å lage en eller flere TV-serier plassert i samme «univers» men de hadde kun kjøpt rettighetene til filmer. Den gang da var det nemlig ingen så så for seg at superhelter hadde noe på TV å gjøre, etter en del mildt sagt cheezy forsøk på 70 og tidlig 80-tall.ww

Det er ingen hemmelighet at Marvel og Fox ikke akkurat er perlevenner.  Snarere tvert i mot. Det var en av grunnene til at en del kommentatorer antok at Fox heller ville kaste bort noen hundre millioner med ujevne mellomrom for å beholde retten til F4, i stedet for å la lisensen løpe ut og returnerer til Marvel.

Men nå hadde de ett intens ønske om å sikre seg TV.rettighetene til mutant-gjengen,  en rettighet som har begrenset verdi for Marvel. De har mer enn nok med alle de TV-seriene de har under utvikling allerede. Det nyeste nå er jo at de leker med tanken på å lage en Netflix-serie med Moon Knight også. Og de ser ingen grunn til å lage en TV-serie som vil virke som reklae for filmene til et tilknyttet studio. Særlig ikke når de alt har relegert X-mennene til 2. divisjon når det gjelder tegneserieutgivelser.

Med andre ord satt Fox med rettigheter de ikke klarer å tjene penger på, mens Marvel satt med rettigheter de ikke hadde grunn til å benytte seg av.  Løsningen var åpenbar:  De gjorde et bytte.

Dermed kan Fox fortsette å utvikle seriekonseptene «Hellfire» og «Legion», mens Marvel kan rydde en plass til en ekte F4-film en eller annen gang på tampen av Fase 3. Det viktige for Marvel var nok faktisk ikke familien Richards med venner heller, men sanrere noen av superskurkene som har fulgt med på lasset…

doomgalactus

Nå som Marvel har fått tilbake rettighetene til nær sagt rubbel og bit av skapelsene sine som ikke har «mutant» ett eller annet sted i beskrivelsene, begynner det å smake av fugl.  Med både Spider-Man og F4 i hus kan de sågar leke seg med tanken på en filmatisering av Future Foundation.

FutureF

Om ikke annet er det godt å få bekreftet at uansett hvor mye to selskap misliker hverandre, så begraver de stridsøksa når det er bunnlinja det er snakk om.

Kilde: The Generalissimo himself