Carol, er det deg?


capmarvelHelt siden Marvel Studios avslørte at det er Carol Danvers, Captain Marvel, som bli den første filmen i MCU med en kvinnelig hovedrolle så har spekulasjonene gått om hvem som får ansvar for å fylle rollen.

Det ble ikke mindre spekulasjoner når UFC-mester Ronda Rousey flagget sin interesse i en AMA.

En populær oddsfavoritt har vært Emily Blunt.  Hun beviste jo som Full Metal Bitch i Edge of Tomorrow at hun definitivt takler å være den tøffeste soldaten i krigen.film-edgeoftomorrow

Men til MTV har hun nå sagt:

«It’s crazy. I’ve not had a phone call about it. Not one whisper of Captain Marvel has come my way. Promise. Promise promise. I don’t even know who Captain Marvel is.»

Er det et tilfelle av The lady doth protest too much, methinks? Paul Rudd vår jo klokkeklar på at han, han skulle IKKE spille Ant-Man, han kunne ikke forstå hvorfor folk trodde på så ville rykter…

Eller kan det hende at Stan Lee har rett, og Marvel alt har funnet sin Captain, i Rebecca Ferguson,  sist sett som dødelige Ilsa Faust i Mission Impossible: Rogue Nation?

mi_rogue_nation_rebecca_ferguson

Et tegn som kan tyde på det er at hun plutselig forsvant fra den ryktede rollelisten til Gambit-filmen til Twentieth Century Fox.  Som kjent prøver Marvel og Fox å unngå å caste de samme skuespillerne i hver sin utgave av Marvel-universet på film.

Uansett er det viktig Marvel velger med omhu.  Ikke bare fordi de helst skal unngå en ny Edvard Norton-situasjon.  Men også fordi et dårlig valg risikerer å spore av en karakter som bør har en nøkkelrolle i å binde sammen de ulike delene av MCU, og torpederer muligheten for at flere superheltinner får solofilmer.