H#1:AD 201 – «If you laugh you lose»


NXT 16. september 2005

NXT 16. september 2005

Hoi, er så lenge siden sist at jeg nesten er ute av trening.  Men onsdagens NXT var så gullegodt at det bare må kringkastes litt!

La meg først si at uansett hva Nikki Bella sier,  Diva-revolusjonen foregår mellom det gule tauene, nede i Florida… og Texas, Tennessee,  Newcastle(?), Glasgow(??), Blackpool(?!?!!) og London.  Ja,  William Regal tar NXT med seg hjem i vinterferien. Særlig tydligere kan det vel ikke sies at HHHs lille prosjekt har tatt av og er et separat brand.

Men la meg først oppsummere hvorfor akkurat NXT 16. september ristet meg ut av «blogge-om-wrestling» dvalen.

Dusty Rhodes Tag Team Classic tournament

Det er ikke bare en framifrå måte å minnes hederskaren som gikk bort i sommer. Han var en av grunnleggerne av NXT og WWE Performance Center,  og de aller fleste av dagens NXT-utøvere hadde han som en av sine mentorer når de begynte i WWE apparatet.

Det er også en egen schwung over turneringen, når de legger noen av kampene til house-show, som så presenteres som nyhetklipp på programmet.  Straks for det en aura av «ekte sport», samtidig som man får betydningsfulle main events, og kanskje trekker litt ekstra publikum.  Dessuten er det et verktøy for å teste ut indywrestlere.

garganociampa

Eller bookerne kan se om en tagteam-rolle kan revitalisere utøverne som har stagnert og legge grunnlag for fremtidige historier for de som har momentum.

Alexa Bliss et al.bamf

Alexa har i det siste stort sett fungert som manager, konspiratør, talskvinne, sjef og/eller våpen for sin kjæreste (Wesley Blake) og hans Buddy (Murphy).  Det fungerer egentlig utmerket,  selv om de to snart har blitt redusert til hennes mooks og håndlangere.  Hun får sjansen til å finpusse promoformen i en divadivisjon der det for tiden er et generasjonsbytte, og ingen åpenbare motstandere for henne.  Blake&Murphy får den ekstra dimensjonen som gjør de mer interessante.

Innleid hjelp.

Fra før har vi fanfavoritten Leva Blue Pants Bates,  som er lett tilgjengelig når en heel trenger å skape seg litt heat,  eller Vaudevillians trenger noe for å utligne før nevnte Alexa Bliss i tag-team striden. Nå har NXT sannsynligvis skaffet seg en som kan fylle samme rolle som heel,  i form av Sarah Dobson,  bedre kjent som Crazy Mary Dobson.  sarahbayley0

Når Bayley returnerer som mester,  og trenger noen å bryne seg på, uten at det avsporer historien hennes med Sasha Banks, så var Dobson grei å ha.  Det finens alt offisiell Blue Pants merch, det skulle ikke forundre meg om vi om noen måneder for «Sarah Dobson» merch også.

Rich Brennan var forøvrig «on point» med referansene sine,  ikke bare når han omtalte Dobsons offensive taktikker som «a bit crazy»  men han slo også til med «The Apollo Nation»,  som Appolo Crews motsvar til «CeNation»,  det offisielle kallenavnet på John Cenas, vel vitende om at de fleste vet Apollo Crews tidligere ringnavn. Og ja Uhaa er fordømt god, selv om han enn så lenge ikke har noen gimmick utover «smiler hele tiden» og «glad for å delta».

Nye fjes

Sasha Banks, Charlotte og Becky Lynch er «uteksaminert» og flyttet opp til RAW.   Det betyr at Peyton Royce  (tidligere kjent som K.C. Cassidy / Kaycee) og Billie Kay (tidligere kjent som Jessie McKay/Jessie) har debutert «for alvor». De to australske jentene må gå den lange veien og jobbe seg oppover. To som derimot får «snike i køen» har alt begynt med videovignetter

Det er kanskje forståelig når du er henholdsvis kusina til The Rock  og KANA!  Ikke rart Dana Brooks og Emma har begynt å kjenne det brenner under føttene på dem.

Izzy!

Ja, selvfølgelig måtte Bayley invitere sin fremste fan i ringen når hun skulle feire tittelen sin.  Izzy har vært der siden Bayley debuterte i NXT. Hun var der når Bayley hadde curtain jerkere,  dark matches eller jobbet på 4 minutter.  Hun var der gjennom en endeløs rekke tap, biroller, foræderi fra tag-partnere, skader og «skader». Hun ga aldri opp troen på at hennes helt kom til å klare det.  De gode vinner jo til slutt, gjør de ikke?  (Vel ikke alltid, men la nå 10 åringer leve i troen noen år til.)008_NXT_09102015ej_1842-356860041

Det hele er som Daniel Bryan og «Chrusher» Connor Michalek, uten hele «ha uhelbredelig kreft og leve på lånt tid»- vibbene.

Naturligvis beviste Bayley at hun er fit for fight, ved å beseire den før nevnte Sarah Dobson i en røff batalje.

sarahbayley1

The Boss

Sasha Banks er i sitt livs form.  På RAW har hun ikke bare fått Naomi til å skjerpe seg noe veldig, hun får selv Tamina Snuka til å virke passabel.  Og Team B.A.D. og New Day har en endeløs rekke hysteriske vignetter på sosiale medier.  Det er tydelig at begge gruppene akkurat nå har det skitartig på jobb.

Enten det er New Day som cosplayer Team B.A.D.

Eller Team B.A.D. som svarer

For ikke å snakke om når New Day ble utfordret av Natalya i WWEs #JustKeepDancing – stafett for å skape oppmerksomhet rundt barnekreft, og fant ut at de trengte litt ekstra assistanse.

Men tilbake til NXT

Sasha dukker opp og hun og Bayley har en utrolig konfrontasjon i ringen. De to måtte jobbe infernalsk for å holde seg i rollene sine, for det skinner så klart gjennom både hvor glade de er i hverandre og hvor stolte de er over det de leverte på Takedown. Hvordan skal man egentlig toppe det?

Vel NXT skal i hvertfall forsøke.  Ikke bare er returmatchen på neste Takeover Main event. Det blir og en 30 minnuters Ironman Ironwoman match.  Om du ikke kjenner til konseptet er det enkelt.  Den som skaffer seg flest pins eller submissions  i løpet av tiden kampen varer, vinner.  Det er en type match som er sjelden som hestefjær i WWE. Ikke bare fordi det ikke bare er en voldsom test av fysisk form og stamina. Det kreves også en helt egen klasse wrestler for å holde publikums interesse, og fylle så lang tid med innhold. Ingen andre kvinner i WWEs historie har fått det ansvaret.  Ja knapt nok menn, ikke bare i NXT (ingen) men totalt sett.  Totalt har WWE arrangert 9 slike kamper far den første på Wrestlemania XII i 1996, til den hittil siste i 2009.  Med unntak av den siste (mellom John Cena og Randy Orton) er det kun Brock Lesnar, HHH og The Miz av dagens mer eller mindre aktive utøver som har vært i en slik kamp. (The Miz kun om du regner med «15 minutes of fame» kampen i ECW i 2008 der han og Johnny Mundo John Morrison forsvarte tagteamtittelen sin.)

Det sier vel alt om hvor utrolig dyktige Mercedes «Sasha Banks» Kaestner-Varnado og Pamela Rose «Bayley» Martinez har blitt.  Bayley er bare 26, i utgangspunktet fortsatt ung og lovende, og Sasha er 23!  Det lover så godt for Trips og Stephanies langsiktige plan om å heve kvinnewrestlingens status i WWE og USA generelt.

Men som sagt,  de slet litt med å holde seg i rollen underveis.  (Det hjalp sikkert ikke at William Regal smilte fra øre til øre, og mest av alt så ut som en stolt far som ser døtrene sine vinne OL-gull eller uteksamineres som best i klassen.)

Sasha sliter alvorlig med ikke å sprekke opp i et stort smil

Sasha sliter alvorlig med å holde seg alvorlig…

...gjør et forsøk på å samle seg...

…gjør et forsøk på å samle seg…

...og er tilbake i BOSS-modus

…og er tilbake i BOSS-modus

Så ja,  jeg gleder meg til TakeOver 7. oktober!

The Donald

Det er valgkamp i USA, la oss aldri glemme at kun én kandidat i nominasjonsvalget til republikanerne har spist en Stone Cold Stunner.

thedonald