Disse uregjerlige koloniene


Det er et utall grunner til at Storbritannia er bedre enn sin gamle koloni i den nye verden (a.k.a. USA).
De snakker penere,  lager tøffere biler, har bedre humor, bedre øl og når de faller for en «artig» politiker er det i form av en forhenværende krigsreporter med høysåtehår, ikke en konkursrytter med et dødt ekorn på hodet.

Storbritannias neste statsminister

Storbritannias neste statsminister

Nei, bare nei...

Nei, bare nei…

Dessuten er briter, på tross av ryktet om tilknappethet og stiv overleppe, totalt laid back, i hvert fall sammenliknet med puritanerne på den andre siden av dammen.

Et ferskt eksempel: MTV arrangert nylig sine årlige Video Music Awards  (VMA).  Kanskje den siste levningen fra den gangen M’en i MTV sto for «Music». Vertinnen var populærmusikkens enfant terrible:  Miley Ray Cyrus.

Barbarella møter WoW-mod.

Antrekket på den røde løperen var inspirert av Barbarella og NSFW WoW-mods.

Der ble det kastet mer bensin på bålet i feiden mellom henne og Nicki Minaj. Noe som avstedkom en av de mest irriterende memene hittil i høst. «Miley, What’s Good?» Kort oppsummering slik jeg har fått det forklart:  Minaj subtweetet sin skuffelse over ikke bli nominert til årets video,  Taylor Swift ble furten siden hun trodde kritikken det var myntet på henne, og innen hun rakk å be om unnskyldning for å ha gneldret tilbake hadde Cyrus blandet seg inn, så nå er hun og Minaj «fiender». (Så har jeg skrevet den setningen i mitt liv også.)

Cyrus rakk også å slippe sitt nye album, Miley Cyrus & Her Dead Petz,  gratis, på nett.  [Du finner det her.] Anmelderne vet ikke helt hva de skal si. [1] [2] [3] [4] [5] Det er syrete, psykedelisk, og åpenbart tungt influert av både det ene og det andre.  Det er som om Romlingane har røyket seg skikkelig, skikkelig stein, rappet innholdet i søplebøtta til David Bowie på slutten av 70-tallet, snublet i en synth og dratt på orgie i et glitrende ekkokammer.  Innimellom glimter det til, og om du liker de senere platene til Flaming Lips så er det nok en del å glede seg over.  At hovedpersonen selv fortsatt har en solid stemmeprakt hjelper selvsagt også en del. Fremfor alt er det en massiv langfinger til en musikkbransje den forhenværende Hannah Montana har svært lite til overs for.

Men det amerikansk media har latt seg bestyrte mest av er hverken verbale catfights om privileger og skjult rasisme i musikkbransjen eller et 93 minutters konseptalbum.  Nei det er at TV-seerne fikk se et glimt av det som vanligvis er forbeholdt 27,9 millioner følgere på Instagram.  vmanipslip

Ja hva skal man si til slikt da?

Om ikke klesskapet hennes er bevis nok på en noen flytende bluferdighetsgrense, så har de fleste fått med seg at Cyrus er en varm tilhenger av #freethenipple-bevegelsen, så det kan hende det ikke -bare- var en hendelig uhell.

Men da er vi tilbake til forskjellen på USA og Storbritannia.

I USA: Et halvsekund kvinnelig brystvorte på live-TV: Armageddon!

I Storbritannia: En av de største tabloidavisene har hatt toppløse modeller på side 3 i over 40 år…

Rule Britannia og alt det der.