Canuck leverer


canuck1I slutten av juni skrev jeg om den stilige måten det canadiske luftvåpenet markerer 75 års jubileet for Slaget om Storbritannia. Jeg spådde da at noen ville kjenne sin besøkelsestid og sørge for at denne designen kan gjenskapes i modellform.  Og jaggu hadde jeg ikke rett!  I dag ble det klart at canadiske Canuck Model Products slipper en CF-18A Hornet ‘Battle of Britain’ i skala 1:72. 

Canuck er stort sett kjent for dekalark med canadiske objekter, de har faktisk kun gitt ut ett fullt byggesett før, en gjenutgivelse av ASTRA Models Avro CF-100 Canuck.  Hvem som står ansvarlig for plasten i dette settet tørr jeg ikke spå, men det kommer nok for en dag når de første anmelderne får hendene i det.canuckkit

Det som er klart er at «alle fargene er matchet fargeprøver levert av RCAF-avdelingen som malte fullstørrelse-flyet, noe som gjør dette settet den mest nøyaktige skala-replikaen mulig å oppdrive.»

Canuck vil og produsere dekal-arket i skala 1:48 og 1:32.

Moderne jetjagere er vanligvis langt unna mine vante jaktmarker, men må innrømme at det frister.  Jeg får se når endelig pris blir avklart, og hvilke (nett)butikker som tar det inn.

Bilder © Canuck Model Products