Bloomin’ scurvy dog!


PotC (Disney Studios)

PotC
(Disney Studios)

Det er alltid litt gøy med nordmenn som har suksess i Hollywood, enten det er foran eller bak kamera. Joachim Rønning og Espen Sandberg holder seg fortrinnsvis bak, og de har ansvar for den femte Disney-filmen om sjørøverne i det karibiske hav: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. 

I fjor høst hintet Orlando Bloom at han kunne tenke seg en retur til franchisen, etter å ha stått over nr 4.  Vel på helgens D23 Expo bekreftet Disney at han er tilbake i folden.  Disney Studios styreleder Alan Horn ville naturligvis ikke si noe om hvor stor rollen er.  Sist vi så Will Turner hadde han jo overtatt som skipper på skuta Den Flygende Hollender, og under en forbannelse der han kun fikk sette sine ben på landjorda én dag hvert tiende år.

Det vi ellers vet om filmen er at Johnny Depp returnerer som Jack Sparrow. Unnskyld: KAPTEIN Jack Sparrow. Antagonisten denne gangen er Kaptein Salazar, gestaltet av Javier Bardem, som rømmer fra Djevelens triangel (som er hipstersvaret på Bermudatriangelet) besatt på å utrydde alle pirater på de 7 hav.   Jacks håp er å finne Poseidons trefork, som etter sagnet gir bæreren total kontroll over havet.

Filmen har verdenspremiere 7. juli 2017.