Tilbake til fremtiden… er nå


«We’re in 2015, now where is my Hover Board™?!?» lød omkvedet i vinter. For da Back to the Future 2 hadde sin premiere tilbake i 1989, var noen av scenene satt i den utrolige futuristiske fremtidensdatoen 21. oktober 2015. Der tyvlåner Marty et Mattel Hoverboard, og helt siden den gang har det vært en stående vits at om vi ikke fikk svevebrett i 2015 ville det bli opprør.  Litt som når det viste seg at spådommene fra 50 og 60-tallet om flygende biler i å 2000 viste seg å ikke holde stikk.

Sier du media lyver?

Sier du media lyver til oss?

Dermed har svevebrett vært noe filmnerder kjøper replikaer av, og vitenskapsnerder liker å forklare hvorfor ikke kan eksistere. (I begge tilfelle en aktivitet som tiltar proposjonalt med alkoholinntak.) 2015 kom men svevebrett, nei det var bare filmtrick, helt til Japan…

Den japanske bilprodusenten Lexus (luksusmerket til Toyota)  profilerere seg på hypermoderene hybridbiler og smykker seg med tittelen teknologisk avantgarde.  De hadde en idé til en reklamespot, og tenkte som så «hvor vankelig kan det egentlig være, vi serieroduserer jo svevetog alt?»

Resultatet:

Fritt for filmtriks, men noen små lurerier er det selvsagt.  Brettet fungerer kun på en på forhånd planlagt rute, og det kreves mye nedkjøling for å fungere,  men likevel… Det er ganske kult er det ikke?