Mens vi venter på apokalypsen


Vanligvis har jeg lite til overs for «Marvelfilmer»  Marvel studios ikke selv lager.  Det er litt som at jeg ikke stoler på at Maarud kan lage god iskrem, uansett om de har fått oppskriften fra Hennig Olsen, og førsteklasses råvarer.

Men etter X-Men:First Class så innrømmer jeg at jeg har en liten svakhet for mutantene som beskrevet av 20.århundres rev. Det hjelper kanskje litt at Marvels tegneserier har kommet seg litt etter den perioden på 90-tallet der alt enten hadde en «X» i navnet, eller inneholdt Wolverine.  «Terrigen Mist»  har overtatt for random mutasjoner som default-forklaringen på supernormale evner.

Med andre ord: X-Men: Age of Apocalypse bør bli god kino.  Særlig siden settingen nå er de neonfargede 80-åra.  First Class var 60-talls slick, og Days of Future Past tok frem det beste i 70-tallet (når det ikke gikk til helvete i handlevogn i den ikke alt for fjerne fremtid).

Vi har ikke fått noen teaser-trailere ennå, men Twentieth Century Fox har sluppet noen portretter av de unge mutantene i HD, og det er nesten like bra.

Det blir gjensyn med den eneste gjenlevende Quicksilver...

Det blir gjensyn med den eneste gjenlevende Quicksilver! Og jeg mistenker at Mystique kommer til å tilbringe stadig mer tid kamuflert som Jennifer Lawrence.  Ikke bare fordi den heldekkende blå kroppssminken visstnok er en prøvelse å få på seg, så hun har bedt pent om færre scener i full make-up. Det er nemlig heller neppe økonomisk fornuftig å betale J-Laws megastjerne-honorar,  for så å bruke en eller annen C-skuespiller som «kamuflert-Mystique» i mange scener.

x-men-apocalypse-02

Verden er jammen urettferdig! Når Game of Thrones gjengen samles for å spille inn neste sesong, så kan Sophie Turner namedroppe Jean Grey, mens Peter Dinklage brukte fritiden på spille en pervy gamer med hockeysveis i en Adam Sandler-film.  Det er som når noen i klassen på barneskolen var i Disneyland eller på rivieraen i sommerferien, mens andre tilbragte ferien med magesjau i en gammel hytte på Flåttmark.

x-men-apocalypse-03

«Lana Condor» du liksom, Jubilation, du lurer ikke meg!  Jeg mener filmcasting ikke bør sjele alt for mye til tegneseriene hvis det går på bekostning av kvaliteten på de som får rollen.  Er de flinke nok klarer skuespillerne gjøre rollen til sin egen uansett. Men samtidig er det stas når det virkelig klaffer,  jamfør Patrick Steward som Professor X.  Nå har James McAvoy overtatt den rollen, og da passer det fint at man har funnet en ny «dead ringer», sånn for å forankre settingen.

For flere bilder (blant annet av en ung Cyclops som ser akkurat så drittsekk ut som han skal) se for eksempel her.