Tegnet magi 26: The Wicked + The Divine: Vol. 1 – The Faust Act


 

Som jeg lovet sist, en behørig omtale av det som kanskje var fjorårets mest imponerende nye tegneserie: The Wicked + The Divine. Serien ble lansert med en kreativ serie teaser Hollywood verdig, og solgte som varme hvetekaker når første nummer ble sluppet for ganske nøyaktig ett år siden.  The Wicked + the Divine vant prisen som Best Comic på 2014 britiske tegneserie Awards . Serien har også blitt nominert til 2015 Eisner Awards i tre kategorier: Best New Series, Best Cover Artist, og Best Colouring.

Promobilde fra januar 2014

Promobilde fra januar 2014 (siden forsiden av TPBen er litt  kjedelig)

The Wicked + The Divine: The Faust Act

Avav Kieron Gillen, Jamie McKelvie & Matthew Wilson. Image Comics. ISBN13: 978-1-63215-019-6 Utgitt:April 2015 (2. opplag, samler #1-5)  –  Wikipedia 87,- (på Adlibris)

Serien er satt i Storbritannia i 2014, og følger tenåringen Laura og hennes kontakt med både «Pantheonet» og Cassandra, en gravende journalist besatt av å avsløre de gjenfødte gudommene som svindel og bedrag.  Når det i tillegg oppstår et mordmysterium…

Tegningen er absolutt fabelaktige, nær sagt hvert side kan rammes inn og henges på veggen.   At Kieron Gillen har gjort en solid jobb med research på religuonshistorie er merkbart. Selvsagt er det et fint apropos på moderne medias heltedyrking at de gjenfødte gudene selvsagt blir multimediastjerner over natten.

Men jeg skal ikke si så mye,  jeg vil heller bare vise frem de to helsidene de laget som ekstramateriale/teaser til Phonogram 3: Immaterial Girl.

TWTDad-promo1

 

 

 

TWTDad-promo2(Jeg elsker tag-linen. «Just because you’re immortal / doesn’t mean you’re gonna live forever»)

Om du fortsatt ikke er overbevisst? Kjøp den første samlingen,  som alltid hos Image har den en ekstremt fordelaktig pris.  Les den en gang.  Les den en gang til. Om du fortsatt ikke liker den,  javel, ingen skade skjedd! (Men da er du jammen rar!)