The Merc WITH a mouth


Deadpool!  (via IMDB)

Deadpool!
(via IMDB)

Alle er vel enig om at X-men Origins: Wolverine var en elendig film. Striden står vel mest om hvor urussel den faktisk var.  Heldigvis har de senere X-men filmene retconnet den ut av X-men-film-canon, men den er fortsatt et sårt punkt for mange.  Det var nemlig filmdebuten til Deadpool. Og Ryan Reynolds gjorde faktisk en fin figur så lenge han var Wade Wilson, men så snart han skulle bli Deadpool gikk det ad helvede.

Styrken til karateren Deadpool er ikke at han er en udødelig seriemorder/leiesoldat med en kombinert kreft/helbredelsesfaktor og en personlig moral som får Punisher til å virke som et dydsmønster.  Det er ikke det at han briljerer med alle tenkelige og utenkelige våpen.  Sjarmen er at han er rape gal, har verdens mest forvirrende indre monolog (i fargekodede tekstbokser) og selvsagt at han har null konsept om den 4. veggen  og gjerne legger opp slagplanen sin basert på at han vet at han er en tegneseriefigur, noe motparten ikke gjør. 

Med andre ord, mannen(?) som Squirrel Girl uten omsvøp definerte som «A Bad, Bad, Man» burde ha alle forutsetninger for å egne for en egen langfilm så lenge den krydres rikelig med metahumor og absurd ultravold.  (Og joda, de to jobbet sammen en periode,  SG er i likehet med Peter Parker en av de få Deadpool for det første respekterer, og ikke vil slåss mot om han kan unngå det.  Parker sikkert fordi han har perfeksjonert kamporientert pisspreik til en kunstart,  og Deadpool vet nok at Squirrel Girl er uslåelig.

Lenge var det bare bildet øverst i artikkelen som var sluppet, men i går kunne Empire pirre appetitten til filmpublikum med et nytt publisitetsbilde fra filmen som kommer neste år.

(Via Empire)

(Via Empire)

På bildet er også Brianna Hilderbrand i rollen som  Ellie Phimister, bedre kjent som Negasonic Teenage Warhead. Filmen har premiere 12. februar neste år.