Fyrverkerikonserten 2015


Horten 26.06.15

Horten 26.06.15

For første gang på en del år har jeg i år sommerferie i juni.  Dermed åpnet muligheten seg for å få med den 24. fyrverkerikonserten i rekken, med Kongelige Norske Marines musikkorps og årets gjestesolist Maria Mena.

Det var opphavet som inviterte, siden hun hadde lyst til å få med seg Horten Høyres sommeravslutning med bespisning på Gamlehorten Gjestegård inne på Karljohansvern.

Jeg måtte nok skuffe noen av de involverte,  det var dessverre ikke en etterlengtet forsterkning før høstens valgkampsesong, kun en sommergjest på besøk på gamle trakter.

Alliterasjon!

Alliterasjon!

Men de reserverte sitteplassene var fine,  været var strålende, og Gjestegården hadde Aass på tapp! Selv noen lett animerte plebeiere på firmafest med Posten kunne ikke avspore spenningen. (Jeg synes egentlig det er live «pute-TV» å se en gjeng godt over middagshøyden flørte, skravle og leke med mobilene sine som en bande fjortisser på tur. ) Det var uansett stappende fullt!

Ikke uten grunn at det er Vestfoldfestspillenes største arrangement!

Ikke uten grunn at det er Vestfoldfestspillenes største arrangement!

Konserten var selvfølgelig storslagen.  Kveldens konferansier var Finn Bjelke, noe som innebar klassisk Herre-betraktninger, og en aldrisåliten populærmusikalsk  quiz underveis.

Marinemusikkens kommandør var et litt mer medgjørlig intervjuobjekt enn Yan Friis...

Marinemusikkens kommandør var et litt mer medgjørlig intervjuobjekt enn Yan Friis…

Spiller med fynd og klem:  Årets reportoar strakk seg fra John Williams  via Flåklypa og popquizmedley  til loungejazz

Årets repertoar strakk seg fra John Williams via flåklypa og popquizmedley til loungejazz

Også var det solisten da.  Maria Mena har en magisk stemme, og er så sabla sjarmerende der hun småprater mellom låtene i settet sitt.

Hei Horten!

Hei Horten!

Det er antagelig tillært, men hun virker mer spontan og nærværende enn en del andre singer-songwriter-artister. Jammen kledde ikke de i utgangspunktet sarte låtene hennes full korpsarrangement også.

Hun skrøt uhemmet av akkompagnementet men innrømmet at det var litt skummelt med en myndig dirigent, selv om det var deilig å få et tydelig tegn når hun skulle stemme opp.

Hun skrøt uhemmet av akkompagnementet, men innrømmet at det var litt skummelt med en myndig dirigent, selv om det var deilig å få et tydelig tegn når hun skulle stemme opp.

Til slutt var det bare å vente på finalen ved midnatt.  George Frideric Handel – Music for the Royal Fireworks og en massiv kanonade mot en himmel som såvidt hadde rukket å bli indigo.

Romerske lys + tørt tre betød at også brannvaktene fikk jobbe for fribillettene sine!

Romerske lys + tørt tre betød at også brannvaktene fikk jobbe for fribillettene sine!

Lukten av krutt!  Herlig!

Lukten av krutt! Herlig!

Hu

Det finnes definitivt verre måter å tilbringe en kveld på Karljohansvern på!