H#1:AD 199 – Smugspising, resirkulering og demonen i esken.


NXT 3. og 10 juni 2015 (NXT)

NXT 3. og 10 juni 2015
(NXT)

To uker er gått siden sist,  men omsider er jeg ajour igjen med både elevene på Full Sail, og de maskerte i Boyle Heights.

Lucha Underground gjør sitt for å stadig svekke grensene mellom tradisjonell wrestling, og en fullblods telenovella,  men så lenge Angelico tilsynelatende gjør Neville rangen stridig som mannen tyngdekraften glemte…angelico

…og Dario Cueto befester sin stilling som den beste onde autoritetspersonen i wrestling ved å bokstavelig talt fore løpesvenner som svikter ham til et veritabelt monster i ett bur (et monster som at på til er hans egen bror) skal jeg ikke klage!  Bare se det, OK?

Men det var NXt jeg skulle snakke skrive om, så la oss komme i gang!

This is not even my final form

Først en shout-out til Jessie McKay som hadde sin første TV-kamp i NXT denne uka når hun tapte en relativt jevn kamp mot Steampunky Lynch.

"kjeivhendt sier du? Bra du ikke er kjent nok til at noen vil ha uatograf de nærmeste dagene!" (NXT)

«Kjeivhendt sier du? Bra du ikke er så kjent  at noen vil ha autograf de nærmeste dagene, da!»
(NXT)

Riktignok brukte de kun fornavnet hennes. (Unntatt Corey Graves, men mulig han glemte seg.)  Tanken er sikkert at de åpner for ikke å rebrande  henne og KC Cassidy senere, så de prøver å unngå å knytte navnene deres for tett mot jobbing nå.

Fatso

Bull Dempsey.  Altså,  det er om ikke annet innovativt å tape på å ha så dårlig cardio at du får hold og blir svimmel når du jager etter motstanderen rundt ringen.

"Urettferdig!  la meg få igjen pusten før vi fortsetter!" (NXT)

«Urettferdig! la meg få igjen pusten før vi fortsetter!»
(NXT)

Du kan se han og Regal sliter med å holde maska i backstage-segmentet etterpå.  Kanskje det egentlig er nå han har funnet sin rolle?  Som en komisk tykksak som spiller etter sine egne, velsmakende regler?  Det er enkel lytehumor, men det er jo en grunn til at rotunde herrer med litt for stor sans for bordets gleder har vært et standardelement i komikk siden tidenes morgen.  Jeg håper bare de trekker det enda lenger,  og at den omfangsrike gymdrakta hans viser seg å inneholde stadig mer usannsynlige godbiter i sitt eget hammerspace.  En hel stekt kylling, en syv meter lang pølselenke, en tre etasjes bryllupskake…

Evil looks good

Alexa Bliss har adoptert Tag team-mestrene for alvor, og også adoptert klesstilen deres. Det gjør henne ikke akkurat mindre attraktiv.  Og Emma?  Vel Dark Emma lot neste Blue Pants få en overraskende bursdagspresang når hun ble i overkant nonchalant,  men så tok hun seg sammen og så var det slutt.

"Snart kommer fjeset ditt til å matche buksedrakten din. Happy fuckings birthday!" (NXT)

«Snart kommer fjeset ditt til å matche buksedrakten din. Happy fuckings birthday!»
(NXT)

Det betyr at Emma i løpet av en uke vant en kamp som heel på NXT, men også tapte en kamp som face på Main Event…  Scizofren booking much?

Samoa, Samoa but different

Samoa Joe fikk sin offisielle debut,  og det var slett ikke så verst å NXT,  men det hjalp ham sikkert ikke at det mest sannsynlig var en litt slurvete musclebuster som har satt Tyson Kidd på sidelinjen i flere måneder.  Det er aldri noe sjakktrekk å skade populære publikumsfavorittere bookerne liker å bruke.

Og når en relativt ensidig timinutters kamp får ham til å se ut som om det er han som skulle hatt Bull Dempseys nye gimmick som feitingen uten kondis..  (NXT)

…eller når en relativt ensidig timinutters kamp får ham til å se ut som om det er han som skulle hatt Bull Dempseys nye gimmick som feitingen uten kondis..
(NXT)

BFF

Her har de slitt i snart ett år med å gjøre Carmella likanes,  så er det først nå de tenkte på å bruke det at hun og Bayley er venner backstage i sosiale medier? Doh!

En mann for sitt ord

Kevin Owens yppet til kamp med John Cena,  møtte ham på Elimination Chamber og slo ham så rent som overhode mulig, med en pin i midten av ringen.  Det er like sjelden som hestefjær og dragetenner, så selv om WWE skiter i eget reir og gir Cena returmatchen på MitB er Owens etablert nå for alvor.  Og skulle de gjøre lle dystre spådommer til skamme og la Owens få 2-0 i boka?

"Jeg er ikke rasist men...  noen av mine beste venner er ubrukelige negre"   (NXT)

«Jeg er ikke rasist … noen av mine beste venner er ubrukelige negre»
(NXT)

For å si det sånn.  Alle vet at Brock Lesnar er Final Boss,  det uovervinnelige hinderet som er i enden av landeveien. Men der Lesnar er en naturkraft,  en utfordring på linje med å bryte håndbak med en tsunami eller dra rævkrok med et vulkanutbrudd, har Owens et annet ess i ermet.  I all sin falske patos og passiv-aggressive usikkerhet, lurer det ondskap.  Når Lesnar brekker noen i to, er det fordi for derfor, de var tilfeldigvis i veien. Owens derimot skader folk med overlegg, fordi han overreagerer når han føler posisjonen hans bli truet. En naturkatastrofe er kanskje truende, men samtidig er det noe uangripelig,  effekten er større det er en bevisst vilje bak illgjerningen.  Litt som en skogbrann versus en pyroman.

Gjenbruk er trendy!

Mojo Rawley har vært MIA siden NXT-publikum ble lei av en ADHD-klump med rompebaserte angrep.  Zack Ryder er kongen av å henge på bakrommet uten noe fornuftig å ta seg til.  Det er et sjakktrekk å koble de to sammen.  Mojo kan ta seg av Hot.tagene og er mer spiselig i små doser.  Ryder derimot har, utrolig nok, en veterans aura, når han er i NXT.  Han er tidligere US mester, og tag-team mester, og slet ringtauene i WWE lenge før NXT var mer enn ett glimt i Trips øyne.  Dessuten trenger vi et stadig påfyll av semilegitime tag-team.  De er begrenset hvor lenge NXT kan overleve med kun Team BAMF, Big Cass/Enzo, Vaudevillians og diverse uspesifiserte rookiepar.

Og apropos resikulering:  Eva Marie. Hun ble riktig nok kastet til ulvene, det vil si NXT-fansen på sitt mest uspiselige, forrige uke, men det var kanskje ment som en stresstest?  Takket være Instagram vet vi at hun i det minste har lagt ned en solid innsats med selveste The Brian Kendrick som trener.

Det var altså derfor han plutselig signerte for WWE/NXT,  for å få skikk på Eva Marie, siden hun tydeligvis ikke klarte å få så mye ut av arbeidet på WWE Performance Centre i Florida.

Naturligvis er det stor forskjell på å kunne gjøre noe på trening (og antagelig kunne cherrypicke de beste sekvensene), og å få det ut i ringen.  men om hun mener alvor, er det neppe noe sted i verden som er bedre egnet for å lage en wrestler ut av henne, enn NXT.

The Demon Liveth

Kanskje vi har misforstått hele tiden?  Kanskje det ikke er Finn Bálor som kanaliserer en demon når han virkelig må,  men at det er en demon som holder maskeraden gående i menneskeham, men innimellom glemmer seg når den blir for entusiastisk?

(Spørsmålet nå er bare hvilken versjon av Kane som egentlig er demonen, den dresskledde psykopatiske byråkraten, eller den maskerte ultravoldelige ildmaneren?)