H#1:AD 197 – Kevi Owen is a bud man, wid no respect!


NXT 13. mai 2015

NXT 13. mai 2015

Neste onsdag er  det duket for NXT TakeOver: Unstoppable, den 6. NXT-spesialen.  Dermed gikk denne ukens episode i stor grad med til å gjøre siste finpuss i de ulike feidene som danner grunnlag for de seks kampene som er bekreftet for det showet. Siden NXT er det desidert mest likestilte wrestlingshowet WWE produserer, var det også omtrent 50% divaaction denne gangen, og det inkluderer ikke en dark match mellom Bayley og Jessie McKay.  For å ta det kort, McKay er en 25 år gammel wrestler fra Sydney, Australia. Hun begynte sin karriere for 8 år siden, og har siden 2008 vært aktiv i indypromosjoner og Shimmer i USA, før hun ble signert av WWE 13 april i år, samtidig med KC Cassidy.

Men som alltid,  i kronologisk rekkefølge.

Kråka og Ulven

Første kamp ut er Baron Corbin mot Solomon Crowe.  Det virker som om WWE/NXT har innsett at Crowes hacker-gimmick var død ved ankomst, så nå er han blitt en lite ball av eksplosiv aggresjon i stedet. Han er et visuelt lappeteppe, men mot Baron Corbin, som som alltid wrestler i sirup, med et dorsk uttrykk i fjeset, fungerer han faktisk ganske bra.  Det er den intensiteten og «stivheten» som gjør det troverdig at han nesten kan matche Corbin,  samtidig som han overselger gjengjeldelsesangrepene.  Corbin fungerer dermed som den mastodonten han er ment å være.

C://Hit_target.sav (NXT)

C://Hit_target.sav
(NXT)

Crowe har Corbin på hælene, men blir for ivrig og spretter inn i End of Days, og det betyr bokstavelig talt slutten på visa.

Etter kampen kommer Rhyno ut, og egler på seg Baron Corbin, de utveksler noen svingslag, før de skilles av et utall «sikkerhetsvakter».  Jeg kan ikke tenke meg annet enn at Corbin får en rub på Takeover, men man vet aldri.  Rhyno har blitt flittig brukt i det siste, og det er selvsagt mulig at de tenker enn seier til Rhyno her, som grunnlag for en lengre feide.

A girl with no name

Neste kamp ut er Sasha Banks generalprøve før hun skal forsvare tittelen sin.  Motstander er før nevnte KC Cassidy.  Også hun en ung australsk talentfull wrestler, som knapt har vært en måned under Sara Del Reys vinger.  Hun er naturligvis ganske så grønn, men får faktisk lov til å gi Sasha en liten utfordring her.

"Wow, Sasha is almost pinned by....right, that's impressiv Graves?" (NXT=

«Wow, Sasha is almost pinned in a back slide pin by… eh….right, that’s impressiv Graves?»
(NXT)

Det mest påtagelige er at hun ikke omtales ved navn en eneste gang.  Ubrukelige fans i publikum forsøke å dra i gang en «black shorts» heiing, men heldigvis dør det fort ut.  Tanken er vel at hun på sikt skal få et WWE-navn™ men enn så lenge vil de ikke låse seg til noe.  Dermed slipper vi Baron Corbin-problematikken, der han først har to måneder som grønn jobber, før han plutselig får et push.

Om noen måneder regner jeg med at både KC og Jessie dukker opp med nye navn, og rudimentære gimmicker, men enn så lenge er de kun ett bevis på at det er mange gode talenter «down under».  Det er kanskje også et godt tegn for Emma, at hennes hjemland tydeligvis sees på som et viktig marked.

KC Cassidy (Shimmer)

KC Cassidy
(Shimmer)

Glitter og Grimaser

Alexa Bliss er blitt kvasi-heel.  Noe som innebærer at hun er som hun alltid har vært, men nå feider med face’er i stedet for heeler.  Carmella er midt oppe i et drama mellom Enzo & Big Cass på den ene siden, og Dubstep cowboyene på den andre siden.  Det er i og for seg greit at de lager en ekstra diva-vinkel på det,  problemet er at både Alexa og Carmella er relativt urutinerte.  Så når de får i oppgave å både wrestle, og fortelle en dramavinkel samtidig, går det litt i ball.  Det positive er at så lenge de kun konsentrere seg om wrestlingen er de riktig så bra, selv om det er litt rusk innimellom.

Men så snart Dubsteppene kommer?  Vel for det første slipper Carmella opp sin submissionfinish for å rive kjeft med dem. Alexa utnytter sjansen, men siden dette er NXT og ikke RAW betyr det heldigvis ikke en roll-up.

Roll-ups er kjedelig. (NXT)

For Roll-ups er bare kjedelig
(NXT)

I stedet klarer Alexa å få et overtak, og treffe sin Sparkle Splash (en Diving half twist flip splash), og det holder for å ta seieren. (Den ser ekstra bra ut, fordi Alexa klarer å drepe momentumet sitt, så hun ikke spretter opp fra motstaderen, men kan går rett i en pin.)  Alexa blåse glittekyss til publikum og Dubsteppene, men det er ikke en direkte samhandling mellom dem.  Jeg tror ikke NXT skal satse hardt på Alexa som heel,  hun er både for liten og for søt til at det kommer til å fungere i lengden.

Segmentet slutter med en promo, der tag team mestrene hinter om at Carmella har seg selv å takke, siden hun henger med «tapere som Enzo og Big Cass».  Hun derimot setter skapet på plass, sverger troskap til østkantens fineste, og lover at de vil være tilbake sterkere enn noen gang, og vinne tag team tittelen, fordi Buddy og Wesley er S.A.W.F.T.  Det virker som om publikum begynner å akseptere at Carmella er face, og det hjelper henne å stå fast ved publikumfavorittenes side.

En varslet ulykke

Takeover er det stipulert en Triple treath for retten til å bli førsteutfordrer til NXT-tittelen. Det bygges opp her med en tag-team match med Finn Balor og Hideo Itami på den ene siden, mot Tyler Breeze og Adam Rose på den andre.

Historien i kampen er at Balor og itami ikke klarer å spille på lag, men veksler seg selv inn så snart de får sjansen. Hos motstanderene er det mer harmoni, så de klarer å ta seieren.  Men når de skal feire benytter Breeze anledningen til å ta ut Adam Rose med et Supermodel kick, så han kan ta hele rampelyset selv.

Standing tall (NXT)

Tid for en seiers-selfie!
(NXT)

Alt vel så lang, selv om det ikke egentlig er forklart hvofor Adam Rose er tilbake.  Jeg forventer ikke en full forklaring som fra Emma, men at det refereres i forbifarten i det minste kunne kanskje vært en fordel. Den store elefanten i rommet er likevel at i tidsrommet mellom innspillingen av denne episoden, og neste ukes live-show vet vi at Itami har blitt skadet og er ute det neste halve året eller mer.  Så hvordan skal NXT løse den floken?

Vel jeg tror svaret ligger i de «innspilt på forhånd»-promoene vi fikk av de tre kamphanene underveis.  Der Balor og Breeze var veldig på at de skulle vinne kampen og bli førsteutfordrer, så var det for dem ett fett om det var Owens eller Zayn som holder tittelen når de skal få tittelkampen sin. Itami derimot var veldig klar på at han håpet det var Owens, siden Owens har null respekt for NXT, tittelen eller sine motstandere.  Det lukter lang vei at her skal Owens ta hevn på Itami for baksnakkingen før kampen, slik at det er han som blir kayfabe-forklaringen på Itamis fravær.  Om kampen da kjøres som en vanlig singelkamp (eventuel med no-DQ-regler) eller om det skytes inn en ny deltaker.  I det siste tilfelle, hvorfor ikke Adam Rose?  Han har jo en høne å plukke med Breeze nå, og har de facto har han slått Itami og Balor, selv om det var i en tag-team kamp.

2+2=4

Bayley har noe uoppgjort med Emma.  Charlotte skal ha seg frabedt at Dana Brooke snakker skit om henne, bare fordi det var Charlotte som ble håndplukket av Tapout til en video. Løsningen er Teddy Longsk: Tag-team match playas!

Jeg ser logikken i det, også fordi tre singelmatcher med divaer kanskje blir litt overkill på Takeover. De tre andre kan dekke over eventuelle nybegynnerfeil fra Brooke  og i det hele tatt.  Hvis du analyserer situasjonen er det flere logiske årsaker til sammensetningen.  Det var Charlotte som stoppet Bayley fra å gå helt MDK på Emma forrige uke.  Dana Brooke’s greie er tross alt fitness-konkurranser, så at hun tar det ille opp at det er noen andre som brukes i en video er ikke så rart, særlig siden hun har ett selvbilde like oppblåst som leppene hennes.  Emma tar ikke fem øre for å «banke mer fornuft» inn i Bayley.

Dessuten, for Emma sin del vil en suksess for Dana Brooke forsterke Emmas postulat om at «snille jenter» ikke kan ha suksess i WWE. Emmas selvbilde vil få ett alvorlig skudd for baugen om Bayley likevel skulle ha suksess, det ville nemlig bety at Emmas fiasko var hennes egen feil, enn et resultat av at hun var dømt til å feile på grunn av urettferdig behandling.

Ja, og Dana Brookes nye greie med alltid å klappe Devin Taylor på hodet etter ett intervjue er perfekt heel-arbeid.  jeg bare håper det ender med at Devin eksploderer en dag, og laster inn ny «weapons of mass destruction»-programvare!

Personlig?  Ja la oss gjøre det personlig, Kevin!

I sterk kontrast til situasjonen med Itami, er det ingen som legger skjul på at Sami Zayn ble skadet, eller «skadet», i kampen mot John Cena på RAW. Det fører til et tilfelle av McCool-dubbing, der Zayn i postproduksjon forklarer om skaden mens kamera ligger på Kevin Owens. Der fungerer nesten sømløst, faktisk, om det underbygger min teori om at skaden primært er «work», både fordi det betyr at Zayns prestasjon mot Cena  var enda sterkere,  samtidig som det nå er en vei ut for å booke en Owens seier, uten å svekke Zayn.

Sami Zayn trekker alle heel-triks opp av hatten her, for å ryste Owens psykologisk.  Han spør uskyldig om det bare er fordi Kevins sønn er en større fan av Sami enn av sin egen pappa, Kevin er så sint?  Kevin gjorde det personlig, men problemet hans er at Sami Zayn har kjent ham siden barndommen, så han vet akkurat hvilke knapper han skal trykke på for å komme under huden på mesteren.

"Æresord Kevin, jeg er sikker på at ingen bryr seg om at du har mye mindre penis enn meg." (NXT)

» Jeg er sikker på at ingen bryr seg om at du har mye mindre penis enn meg, æresord Kevin!»
(NXT)

Owens gjør det eneste logiske og stormer ut av ringen grim i hu. På rampen tar han seg sammen, og men ryggen til ringen forsikrer han at han vet hvordan han skal skade Sami,  han har gjort det før, men denne gangen skal han sørge for at det gjøres så grundig at Sami Zayn aldri kommer tilbake.

Så enkelt kan en blodfeide bookes opp, det er nesten forunderlig at ikke skribentene til RAW tar seg bryet med å se og lære, selv om det naturligvis ikke er hver dag du har to wrestlere med like lang forhistorie å skrive for.

Ukas Instagram

Eve Torres Gracie og  Rener Gracie har vært på besøk på WWE Performance Center og det ble selvsagt behørig dokumentert på Instagram.

(via Instagram)

(via Instagram)

(via Instagram)

(via Instagram)

Det begynner å synes at Eve og Rener venter sin første arving i september!