Selvmord a’la DC


(DC)

(DC)

Det er ikke alltid lett å være lillebror.  Bare spør DC.  Mens Marvel turer frem som en ustoppelig Juggernaut og det snakkes om en «litt skuffende» åpningshelg for Avengers: Age of Ultron, siden den «bare» tjente inn 191.3 millioner, dollar altså, i USA. Dermed er klarte den ikke å slå rekorden for mest innbringende åpningshelg i historien, men ble henvist til andre plass.  Rekorden er forøvrig på $207.4 millioner.  Rekordholderen? En liten film som heter Avengers. Tredjeplassen er forøvrig også en Marvel-film: Iron Man 3.

DCs beste forsøk er The Dark Knight Rises på 5. plass,  men det er fortsatt 47 millioner bak Avengers 1. Tallene blir ikke noe penere om vi ser på sammenlagt tallene.  Rekorden holdes riktignok av Avatar med ca $2,7 milliarder,  men Avengers 1 er på 3. med gode $1,5  milliarder, og Avengers 2 har alt sanket inn over $600 millioner, og det før den har hatt premiere i Kina (tradisjonelt ett enormt marked for denne typen filmer).

Så siden man ikke kan finne opp 3D på nytt (Avatar) eller lage en oppfølger til Titanic, så er det ganske tydelig at Marvel sitter med en hel flokk gjess som verper gullegg på bestilling.

DCs løsning er å forsøke å kopiere suksessen, og de har lovet at Justice League skal bli storslagent.  Problemet er at de da har plassert seg i Pepsi-klassen.  Altså, de satser på å bli en god kopist, i stedet for å skape noe nytt.  Uansett hvilken brus du foretrekker, er det vanskelig å komme fra at Coca Cola var innovatøren, og kan leve godt på at alle andre, uansett hva de gjør, blir kopier.  Det blir som om Ford skulle satse på å lage en bedre Opel enn General Motors.

Men ser vi bort i fra JL så er det faktisk en bitteliten lysstråle.  Med Suicide Squad skal DC lage den første Super-filmen der det er skurkene som spiller hovedrollen.  Og i tegneserier som i wrestling, det er alltid mye lettere å lage en minneverdig bad guy enn helt!

Likevel virker det nesten som en desperat handling når filmen regissør David Ayer «lekker» et bilde av Jared Letos Joker på Twitter.

Why so.... Emo?!?

Why so…. Emo?!?
(via Twitter)

Holy crap,  kunne de ikke bare leid inn Marilyn Manson til å spille rollen, om det er slik det skal være?  Men for å være ærlig, tatt i betraktning Heath Ledgers ikoniske fremstilling av den dødelige klovnen, med posthumt Oscar et al. så er det egentlig umulig å skule portrettere ham på film, om man ikke velger et helt nytt utgangspunkt.

Heldigvis for Leto og Ayer er det få tegneserieskikkelser som hatt hatt så mange vidt forskjellige permutasjoner, og likevel er lett gjenkjennelig.

Og bedre ble kanskje ikke når man forleden slapp et ensemblebilde av resten av gærningene.

(DC)

(DC)

Jeg vet at det her er fra venstre til høyre: Slipknot, Captain Boomerang, Katana (knestående), Enchantress, Rick Flagg, Harley Quinn, Deadshot, Killer Croc og El Diablo

Men det jeg ser er: Tobacco Indian, Dockworker McLeatherjacket, Nippon Nipple (knestående), Kalypso, G.I.Joe, Happy Camgirl, Gunny Hancock, Doctor Skin Condition og  MS-13 Jr.

Skal ikke DC snart skjønne at å superhelter ikke gjør seg så godt i sort, brunt og gråtoner? Hvordan var det Marvel løste problemstilling med å lage en relativt løsreven ensemblefilm med karakterer som er komplett ukjente for 99% av kinopublikum?

Ah, sånn var det ja. (Marvel)

Ah, sånn 
(Marvel)

Men joda, jeg skal gi SS (hmmmmmm) en ærlig sjanse på kino, når den kommer ut  2016.

Og forresten har Marvel avslørt at Martin Freeman er klar for Captain America: Civil War.