H#1:AD 195 – The (n)X(t)avier School of Gifted Youngsters


NXT 28. april 2015 (NXT)

NXT 28. april 2015
(NXT)

Mai er tettpakket med røddager, noe som lager kaos i alt som heter timeplaner.  Derfor lot NXT-gjennomgangen vente på seg. Det er også ikke til å komme fra at NXT i det siste har vært litt… tamt.  Lucha Underground har en levende drage i menneskeham som metamorferer når han havner i eksil, verdens mest dysfunksjonelle trios-mestere og massive doser Dario Cueto. På den andre siden, de har også Hernandez, som er omtrent like inspirerende som å se John Cena med hjernrystelse «overvinne oddsen», så det jevner seg ut.

Men jeg skal ikke ta for meg wrestling i telenovella-format, men de håpefulle i Florida.  «Sex is like pizza. Even if it’s done bad, it’s still good.» heter det.  jeg tror vi kan legge til NXT i denne grupperingen.  Selv når det halter litt, bredsider det alt annet store-E kan levere ut av vannet.

Sitatsjekk?

Showet åpner med en frådende sint Kevin Owens, som skal ha seg fra bedt at Sami Zayn stikker nesa si i sakene hans, jfr forrige episode. Det er nok til at WWEs tøffeste intromusikk runger over anlegget.  General Manager William Regal har svært lav tålmodighet med selvutnevnte bookere i sin promosjon. Men før han kommer lenger enn til ringen dukker Sami opp.  Han bruker Owens egen taktikk mot ham, og tråkker ham på alle proverbiale tær. Han nekter å møte Owens i kamp om det ikke er om tittelen,  og hinter om at uansett hvem som holder beltet er Owens i hans skygge karrieremessig.  Owens er forbannet og såret i blodtåka  så Sami får oppfylt planen sin: En rematch om tittelen på neste Takeover. Regal er mer en fornøyd med å innvilge Owens «ønske» om en match.

"Tro meg, Kevin, du vil virkelig ikke se meg sint..."  (NXT)

«Tro meg, Kevin, du vil virkelig ikke se meg sint…»
(NXT)

Verdens mest heterofile, heteroseksuelle, heterogutter. No Homo bro, kors på halsen!

Carmella toner flagg, nr hun backstage lar det skinne tydelig gjennom at ghun tolererer Dubsteb cowboyenes kurtise kun fordi hun liker fine gaver, og fordi det gjør Enzo sjalu.  De tar tilbakeslaget med fatning, og går for å lage seg kaffe i det hyggelige lille tekjøkkenet backstage.  Da dukker Alexa Bliss opp og gir Carmella skjenn, og ber henne oppføre seg mer som det sømmer seg.
Carmella avfeier glitterfeen,  og forlater åstedet, og vi blir stående igjen med to herrer i matchende tights som tilsynelatende ser en ny mulighet for å sikre seg et «skjegg»,  og en skulende Bliss.

Carmella trenger en feide snart, men å matche henne mot Bliss virker ikke helt gjennomtenkt.  Carmella er tredje hjul på vogna til Enzo og Big Cass, som er nominelle heeler, men publikumsfavoritter,  noe som teknisk sett skulle bety at hun også er en heel-som-skal-likes,  men hun har X-pac-heat.  Bliss derimot er en face som publikum stort sett liker,  mens Dubstep’ene er heeler stort sett i kraft av å ha et populært lag som #1 utfordrere, fordi deres egen motivasjon er klar som blekk.  Oy Vey!

Oppvarming

Enda et backstage-segment? 3 før første kamp?  Milde Jesus Rodriguez!

 "Damas y caballeros, en el camino hacia el cuadrilátero, él es el mejor luchador de la empresa de la WWE, ¡Alberto del Río!"  (WWE)

«Damas y caballeros, en el camino hacia el cuadrilátero, él es el mejor luchador de la empresa de la WWE, ¡Alberto del Río!» (WWE)

Okay,  Regals kontor pleier å ha interessante gjester.  I dette tilfelle er det en stadig med forloren Alex Riley som gjør sin beste Christian-parodi, og trygler om «EN match til!»  Regal prøver så forsiktig han kan hinte frempå at han helst ser at Riley begår  selvmord-via-wrestlermonster et annet sted enn på hans vakt.

Sami Zayn ymter frampå at han strengt tatt trenger enn oppvarminsmatch.  Underforstått, å møte Riley er wrestlingens svar på å sykle med støttehjul. Regal trekker på skuldrene og booker matchen, siden han vet Sami ikke er troendes til å lemleste Riley mer enn nødvendig. Riley slår seg til ro med den utviklingen, men runder av med å si at om Zayn «blir forhindret» fra å møte Owens på Takeover, forventer han å være stand-in.

Jeg finner Alex Riley som desperat og delirisk never-was på jakt etter å bevise at han kunne blitt noe stort, fornøyelig.

Fokuser, Buddy

Hmm:  «Mestre har en kamp med førsteutfordrerene, der tittelen ikke står på spill, og taper etter å ha blitt distrahert»,  skulle tro det var RAw jeg skriver om!  Selv om det sukrer pillen litt at det tross alt var Buddy Murphy selv som ble ufokusert, og fant det fornuftig å kurtisere Carmella midtveis i en kamp. Dessuten trenger Enzo og Big Cass å strykes litt, om de skal fremstå som troverdige mestre hvis/om de vinner.

Teamet er 25% Enzo, 75% Big Cass  (NXT)

Teamet er 25% Enzo, 75% Big Cass
(NXT)

Livets harde skole

Bayley skal i ringen mot Dana Brooke, men finner ikke hårbåndene sine, eller t-skjorten sin. Underveis i matchen starter musikken hennes,  ut kommer Emma med de forsvunnede effektene,  Bayley blir distrahert, og meid ned av Dana.

For det første har Bayley blitt lurt og baksnakket før, så hun er naturlig nok mer utsatt for den slags psykologisk spill. Hun har riktignok hatt mistanker mot Emma før, men likevel, brent barn skyr ilder og så videre.

For det andre, som enhver idrettsutøver vil fortelle deg, du har dine egne personlige ritualerfør du skal prestere. Hvis noe forstyrrer de forberedelsene, vil du være litt på hæla.  (Som er grunnen til at det er  en glimrende måte å rote med hodet til en wrestler man feider med, og burde brukes oftere i storylines.) Dana Brooke fremstilles som en rookie, men sterkere enn alle sine motstandere (med mulig unntak av Charlotte, hvis de skulle møtes) så Bayley var opp mot stiv konkurranse.

Dana så også myyye bedre ut, både utseendemessig (platinablond>sennepsgult) og i ringen. (NXT)

Dana så også mye bedre ut, både utseendemessing
(platinablondt hår > sennepsgult hår)
og i ringen. Hun hadde dessuten justert ned selvkjærtegnene fra «creepy junkie på nedtur» til «amatør-stripper».
(NXT)

For det tredje, å bli distrahert av noen annens intromusikk er ganske dumt, men å plutselig høre ditt eget tema og publikums reaksjon… troverdig.

Hva som er Emmas end game er ikke klart. Om hun gjør det av ondskap ( og har valgt seg et mykt mål), eller fordi hun ser Bayley som en yngre versjon av seg selv, pre-RAW-ydmykelsen, og ønsker å stramme henne opp eller få henne til å gi opp før hun feiler, er ikke så viktig.

Partytime? Never!

Hideo Itami fortsetter seiersrekken, ved å føye til Adam Rose på listen over motstandere som er sparket i stykker.

"Kick back and relax" (NXT)

«Kick back and relax»
(NXT)

Kan vi snart få tilbake Leo Kruger nå?  Den eneste funksjonen Rose fyller per dags dato er å sikre at en drøss indy-wrestlere får en velfortjent sjekk i posten for å være Rosebuds når han skal jobbe.

Cero Miedo!

Becky Lynch må bygges opp før hun skal møte Sasha Banks.  Leva «Blue Pants» Bates var enten opptatt (eller NXT innser at hun er for elsket av fansen til at hun bør jobbe for andre enn rendyrkede heeler. Så da ble det Crazy Mary Dobson som fikk en telefon i stedet.  Hun er en altmuligmannjente, og har vært Rosebud, Miz’ makeup-artist og Kane’s sjef i popcornutslaget.

Hun er dessuten en god wrestler som vet hvordan hun skal være offensiv uten å svekke effekten av jobben hun skal gjøre.  Becky så skarp ut her, og armbar-finisheren hennes ser MMA-brutal ut.

..og med det tredje skal de skje.

Sami Zayn har ikke stor problemer med å skolere Alex Riley, men han rekker ikke ta seieren før Kevin Owens angriper begge to.  Owens hadde før det prestert et fantastisk mesterverk av passiv-aggressiv kommentering som gjestekommentator.  Brennan og Graves hadde besøk av Byron Saxton (som jo er en trent wrestler) så det var en fin teasing av ett nytt angrep på en oppesen kommentator.  Zayn er for et øyeblikk satt ut av spill, så på tredje forsøk får Owens gitt Riley en uortodoks kiropraktortime mot ringkanten.  Han bryter deretter ut i den mest megalomane latterkula jeg har hørt på denne siden av Anime-skillet, og skygger banen, såre fornøyd med seg selv.  Og med det var denne episoden NXT over og det er kun noen uker igjen til Takeover!

Ukens ikke så randome diva

Crazy Mary Dobson er et naturlig valg denne gangen.  Hun er bare 22, så det er stor sannsynlighet for at det ikke var siste gangen vi ser henne i en NXT ring. (Selv om hennes favorittstiler er deathmatcher og intergender tag-team wrestling, noe som ikke akkurat er på WWEs program med det første.)

Hun er regjerende JCW Tag-team champion, og RPW Womens champion. Fun fact: JCW (Juggalo Championship Wrestling) er drevet av Insane Clown Posse, mens RPW (Resistance Pro Wrestling) er den gamle promosjonen til Billy Corgan fra Smashing Pumpkins.

Godt håndlag med favoritt-våpenet til HH har'a og!  (Jimmy Hunt)

Godt håndlag med favoritt-våpenet til HHH har hun og!
(Jimmy Hunt)

Ukas Quiz-oppgave

Som et lite hint kan jeg si at de respektive seiersprosentene er:  78%, 62%, 60%, 51% og 29%

Fasit kan du finne på www.profightdb.com men svar før du sjekker!