H#1:AD 194 – N-Bex-T


NXT 22.04.15 (NXT)

NXT 22.04.15
(NXT)

Jeg har binget Lucha Underground de siste dagene for å komme ajour siden påske. Det var verd det! Mer om det litt senere,  for først tar vi en kjapp gjennomgang av ukas NXT.

Balor

Det kan ikke være særlig lystig å være Ty Dillinger om dagen.  Ikke før er hans ikke spesielt suksessfylte tag team med Jason Jordan implodert, før han er tilbake til å fungere som NXTs dedikerte jobber. Og med CJ ute av døren er det neppe bedring i sikte. Finn Balor spammer ham med signatur-angrep og vinner uten å anstrenge seg.  Det mest interessante er etter kampen nor Tyler Breeze bryter inn på Titantronen og utfordrer Balor.  Det eneste jeg nå lurer på er hvor mye Breeze måtte betale Solomon Crowe for hacker-hjelp.

Sooon!  (NXT)

Sooon!
(NXT)

Promotid

Dana Brooke har visst lært en ting på promoskolen: Vær ufin mot Devin-Bot 4000. Bortsett fra det fortsetter hun å snuble i sine egne metaforer og generelt ose masseprodusert plast-diva. Det er vel meningen, men hun glir farlig nær Beth Phoenix-farvannet nå.

Etter henne kommer Kevin Owens og bevise hva 10 års erfaring betyr.  Han er så grundig lei av å måtte forhodle seg til Alex Riley. Riley er alt ødelagt, så da er det ikke noe morsomt å ødelegge han enda mer.  Det blir som når en vandal har røsket opp blomstene og knust blomsterpotta, nå må han prøve å ødelegge blomsterjorden. (Ja, i denne allegorien er Riley glorifisert kompost…)

Sneaky mick!

Triple threat mellom Charlotte (den uovervinnelige), Bayley (som aldri gir seg) og Becky Lynch…  Det var faktisk kveldens beste kamp, uten tvil. Finishen var dessuten perfekt.  Selvsagt vil Flair-genene til Charlotte overstyre fornuften, så hun eleverer en Figure 4 til en Figure 8, mister oversikten, og Becky kan pinne en hjelpeløs Bayley.

Hahaha! (NXT)

Hahaha!
(NXT)

Det er presedens for at du ikke kan vinne på en pinfall når du har låst inn en submission i en triple threat, og dette er kanskje den eneste måten man kan logisk skrive Charlotte ut av tittelbildet for en liten stund.  Jeg tror ikke Becky er klar for å detroniserer Sasha ennå, men tiden er overmoden for å få henne ut av skyggen hennes, så hun kan stå på egne ben.

Gjenferd

CJ Parker har i 2015 snart vært mer på TV etter at han sa opp, enn før.  Her er han tre nummer for liten til å skubbe seg på Hideo Itami.

Rhyno’s gonna kill you

Ja selvsagt.  Hr Navnløs varer godt under minuttet i ringen før han spiser en Gore.  Si hva du vil om Rhyno, men det er den peneste spear’en i WWE siden Kaitlyn la opp.  Sammenlikn gjerne med Big Shows  «Jeg detter på deg»  eller Roman Reigns «Jeg liker å stange hodet i harde objekter fordi det er så deilig når jeg holder opp»  varianter av den samme finisheren.

Love is in the air

Dubsteb Cowboys synger egenkomponert serenade til Carmella.  Sjelden har to menn jobbet så hardt for en trekant! Enzo er ikke imponert.

Ole, ole, ole!

RAGE! (NXT)

RAGE!
(NXT)

Kevin Owens viser Riley den respekten som han fortjener, i.e. ingen.  Riley er fortsatt ganske begrenset i ringen, selv om han er mer atletisk enn jeg husker ham fra Miz-tiden.  Owens derimot gjør det kort, brutalt og uten fiksfakserier.  Han vil bare legge Riley bak seg, og finne noen nye å bølle med.

Etter kampen gjør han seg derfor klar til å gi Riley en ny holdning, ved å kna ryggraden hans rundt ringkanten. Hvem er det som kommer til unnsetning?  Sami Zayn selvsagt.  Han har en hel hønsegård å plukke med Owens og lar seg ikke stanse av dommere eller vaktmannskap. For første gang i NXT karrieren må Owens trekke seg tilbake med halen mellom beina, mens han  mumler forbannelser over oppsetsige ska-entusiaster.

Mannefall (NXT)

Mannefall
(NXT)

Lucha Underground

NXT er innimellom litt for jordnære.  Historiene dreier seg i stor grad om karrièrer og jakten på titler.  LU derimot?  De lager videoer som dette:

Når var sist noen i NXT lovet å ta hevn for siden døde foreldre?

Videre har LU den beste heelen i wrestling om dagen.

Cero Miedo!

Cero Miedo!

Sist men ikke minst.  Denne uken var finalen i turneringen for å kåre de første Luch Underground Trios-mestrene.  Fordi selvsagt har LU trios-belter: Trios > Tag teams.  Det var en av de beste kampene jeg har sett på TV i år. Ivelisse brakk ankelen ganske tidlig i matchen, men slet seg gjennom alle spotene uten å mukke.  Og Angelico?  Angelico er klin, hakke gal:

Det er sånne spot som fortjener heiaropet: HOLY SHIT!!

Det er sånne spot som fortjener heiaropet: HOLY SHIT!!

Dario Cueto er dessuten fortsatt den mest troverdige onde GMen som er skrevet.  Det er så enkelt som at han er logisk og konsistent i alt han gjør i forhold til sin etablerte personlighet og motivasjon. Når han stikker kjepper i hjulene for technicoene virker det ikke som en lettvint løsning for å få bookingen til å gå opp slik det dessverre ofte er i WWE.

Så om du har gått glipp av Lucha Underground,  hva venter du på, se det!