H#1: AD 193 – Ursäkta röran, vi bygger om!


NXT 15. april 2015 (NXT)

NXT 15. april 2015
(NXT)

Etter forrige ukes Wrestlemania spesial så var det denne uka klar foren mer normal episode NXT.  Det var en debut, en avskjed og generelt progresjon i de fleste løpende historiene.  Det eneste som trakk ned var en relativt daff gjeng publikummere. De var rett og slett alt for stille og rolige.

Men som alltid, vi lar oss ikke friste av NXTs innspillingsteknikk, men holder oss i kronologisk rekkefølge!

Må ikke mates etter midnatt

Første kamp ut er et lysende eksempel på at dette er boksemat.  Joseph «Joe» Robinson fikk sagt avbryte kontrakten sin med WWE rett etter Wrestlemania og er nå uavhengig, og når dette skrives er det en uke siden han gikk sin første match for Combat Zone Wrestlig som CJP. Men her dukker han opp som CJ Parker.  Som alltid er det en jobb å gjøres, og det er Solomon Crowe som skal få litt glans.

Utrolig hvor mye en bedre finisher betyr! (NXT)

Utrolig hvor mye en bedre finisher betyr!
(NXT)

Crowe ser bedre ut nå enn sist,  men jeg frykter fortsatt at han er gjort en bjørnetjeneste ved å  belemres med en corny hackergimmick.  Det som hadde fungert mye bedre var om de tweeket den litt, så han heller var en Gremlin.  Og da snakker jeg ikke om resultatet av å dyppe en Mogwai i vann.  Nei  jeg tenker på det opprinnelige gremlinene slik amerikaske soldater under andre verdenskrig beskrev dem.  Spøkefulle imper som opererte som spøkefugler og alltid fikk teknologi til å feile når det var minst ønskelig,  Murphys lov personifisert.  De kunne beholde de videoeffektene Crowe har i dag,  men lagt det opp slik at alt teknisk utstyr i han umiddelbare nærhet begynte å svikte.  Mikrofoner som forvrenger stemmer,  forstyrrelser i TV-bildene lyskastere som dimmer og slukkes og så videre.  ta det et steg videre.  La motstanderne oppleve at glidelåsen går i vranglås, at skolisser åpner seg, eller at ringtau detter ned.  Det paranormale burde ikke være helt ukjent i WWE akkurat,  og det kunne spilles opp som noe Crowe kontrollerte eller ei, avhengig av om han skal være heel eller face.

Rykk tilbake til start

Baron Corbin klarte ikke hanskes med Finn Balor når det gjaldt som mest.  Så nå har han gått tilbake til å knuse jobbere på under ett minutt.  Hva akkurat det skal bidra med tror jeg ingen egentlig har noen idé om.

Loverboys

Enzo Amore & Colin Cassady trenger noen solide seiere for å bygge opp troverdigheten sin før de utfordrere Dubstep Cowboys for tag team-beltene.  Sawyer Fulton & Angelo Dawkins er en passe utfordring.  Dawkins har blitt kvitt TMNT-sekken og Åge-Aleksandersen-brillene, og her har de to en «collegial wrestling» gimmick.  Tenk Jack Swagger før han dro til Mars og kom hjem som Korporal Amerika.

Og jeg går aldri lei av at Big Cass bruker Enzo som våpen.  (NXT)

Og jeg går aldri lei av at Big Cass bruker Enzo som våpen.
(NXT)

Underveis i matchen kommer de før nevne tittelholderne ut, og overrekker roser til Carmella, men i en twist legger ikke Enzo og Colin merke til det før etter kampen.  Det er en komisk utvikling at Murphy og Blake nå nærmer seg Tweedle-Dee og Tweedle-Dum territoriet som en sjel i to kropper.

Crazy Hobo-talk

htts://www.youtube.com/watch?v=3JmQXBP9fgo

Alex Riley er kanskje ikke brukanes til mye, men som desperat raring som har lagt Kevin Owens for hat og lar seg ete opp av frustrasjon og mindreverdighetskomplekser er han ganske underholdende.  Han har selvsagt ikke en sjanse og kunne like gjerne forsøker å drikke opp Middelhavet, men det er litt av moroa.

Dana Brooke (NXT)

Dana Brooke
(NXT)

Barbie killer

De fleste som debuterer i NXT gjør det som face’er.  Særlig gjelder det jentene.  Derfor er det et friskt pust at Dana Brooks fra dag én selges inn som en selvopptatt, «jeg-er-deiligere-enn-deg» muskelbunt.  Det understrekes ved at hennes første seier er mot den evige publikumsfavoritten, Blue Pants.  Dana er grønnere enn gress,  men det er faktisk ikke så ille som ryktene vil ha det til.  Ja, hun overdriver gimmicken sin (eller snarere fokuserer for mye på noen «hooks» i stedet for å leve seg inn i den og la den utvikle seg dynamisk).  Hun er i overkant forsiktig med slagene sine, så de ser fake ut  (men heller det enn å være for stiv i angrepene.)  Sist men ikke minst, hun levere finisheren sin riktig så bra, og da er mye gjort.

Forresten liker jeg dualiteten i kallenavnet hennes.  Skal hun drepe Barbie’er  eller er hun en dødelig Barbie?  Uansett,  at WWE lager en heel gimmick av «Vince WWE-diva» som konsept er vågalt!

Leva Bates er en busy dame, med nerde-podcast og mange oppdrag på indysirkuset,  men WWE burde forsøke å signere henne likevel. Da måtte hun selvsagt pensjonert jobber-alter egoet sitt, men det finnes da andre indywrestlere som kan ta den rollen. Hennes «Lucha Sister»  Mia Yim er på vei til TNA, men WWE kan lett utkonkurrere den bakgårdsligaen om de vil uten å anstrenge seg økonomisk.  Ideelt sett hadde de signer de to pluss Cherry Bomb og Kimber Lee på en retainerkontrakt, og latt de fortsette å ta indyoppdrag som ledd i opplæringen.

Storviltjakt

Sami Zayn er tilbake etter all julingen Kevin Owens ga ham.  Og han vil ha hevn.  Men skal han ha noen sjanse mot Owens, må han bevise at han kan slå en mye større, sterkere og sluere wrestler enn seg selv,  en som trives med å maule motstanderne sine, og har en enorm evne til å absorbere skade. Da passer det jo bra at Rhyno har stukket frem nesa si og ymtet frampå at han burde få gå foran i køen om tittelbeltet på ansiennitet i bransjen.

Gore! (NXT)

Gore!
(NXT)

Det blir en battalje der Zayn stadig er på hæla,  men samtidig har lært i forhold til kampen mot Owens. Han risikerer ikke alt,  han sørger for å holde et forsvar oppe.  Samtidig er Rhyno strålende.  Han blir mer og mer frustert,  samtidig som han takler alt Zayn treffer ham med.

Legg merke til at når Zayn først vinner er det ikke etter å ha tatt Rhyno helt ut, bare satt ham ut av spill tilstrekkelig lenge nok til å ta seieren.  Rhyno bumper forresten som en mann 10 år yngre og 50 kilo lettere.  Det er vanskelig å tro at det er samme fyren som slummet rundt i ROH for et år siden.

Alt i alt en bra utgave av NXt, som kunne vært riktig god med et mer livat publikum!