H#1:AD 191 – «Welcome to Suplex City, bitch!» (WM31)


Showcase of the Immortals! (NXT)

Showcase of the Immortals! (WWE)

Det var den tiden av året igjen.  Wrestlingens desidert største happening finner sted på vårparten, og setter opp den eneste halvårets løpende historier.  Denne gangen hadde over 70.000  hadde samlet seg på Levi’s Stadiumlike utenfor San Fransisco.  Jeg snakker selvsagt om Wrestlemania.  4 timer (pluss preshow) med det som i teorien er det beste av det beste.

Årets utgave, nummer 31 i reken, var offer for en mildt sagt ruskete oppbygging.  Var det i det hele tatt mulig å redde den største kampen? Som vi fikk se, det er en grunn til at WWE med rette regnes som den største, og nær sagt eneste amerikanske promosjonen: Når alt virket skakkjørt og halvhjertet i oppkjøringen, klarte de mirakelet å redde hver eneste en av de oppsatte kampene i større eller mindre grad.

Preshowet

Jeg så ikke preshowet, (i likhet med ca halvparten av publikum, siden det etter sigende var en real kø inn på stadion) men fra det jeg har lest  virker det som om WWE har innsett at Cesaro og Tyson Kidd er så overlegne alle andre tag-team i selskapet nå at det bare er å la de fortsett dominansen.  «The Andrew The Giant Memorial Battle Royal» (Også kjent som «The Memorial Giant Scramble to Give Most of the Undercard a Mania-Payday») var spunnet rundt historien til Miz og Damien Sandow, som nå er splittet opp for godt.  Det var riktignok Andrews uekte sønn, The Big Show, som vant, men det er egentlig greit.  Han kan få litt bling for lang og tro tjeneste, og han begynte tross alt karrieren i WCW som «The Giant»  sønn av «The Giant»…

Samlingen er komplett!

Å starte selve hovedshowet med en rasende brutal stigematch med noen av WWEs heteste talent satte en god standard.  De bestemte seg tydeligvis for å skjemme bort publikum, og det var tett med hårreisende spotter.

Up-and-over!

Up-and-over!

Det styggeste bumpet var Dean Ambrose som tok en Powerbomb fra Luke Harper fra inne i ringen og gjennom en stige å utsiden. Han kuttet seg skikkelig opp, og det var neppe planen.  På den andre siden det forklarer hvor han var resten av kvelden…

Vinneren var så fortjent, så fortjent.  Det er ikke noe logisk sted å plassere Daniel Bryan i kampen om tungvektsbeltet de nærmeste månedene, så å bruke populariteten hans til å gjenoppbygge det som de facto er den nest-viktigste tittelen er smart.  Et ekstra poeng er at han nå har holdt samtlige herre-titler i WWE.

YES, YES,YES! (WWE)

YES, YES,YES! (WWE)

Future-killer

Oppkjøringen til Randy Orton og Seth Rollins kunne definitivt vært bedre, men kampen sto ikke tilbake for noe. Begge er i utgangspunket utøvere som bygger opp kampene sine på kontrawrestling.  Men de er og ekstremt energiske i ringen.  Når de angriper hverandre er det med en følelse av at det virkelig betyr noe.  Det var egentlig litt overraskende at Orton tok en ren seier, men måten han gjorde det på var rett og slett bare nydelig.

...OUTTA NOWHERE! (via uproxx)

…OUTTA NOWHERE! (via uproxx)

Gjenforeningsfest

HHH er kongen av teatralske introer, så selvsagt cosplayer han en fuckings Terminator!

Hvorfor?  Fordi han KAN! (WWE)

Hvorfor? Fordi han KAN! (WWE)

Det gir ingen mening, og det er hele poenget.  Kampen mot Sting var No DQ,  nærmest en selvfølge når deltakernes samlede alder nærmer seg 100.  Det var slegger og balltre, og ikke før hadde HHH fått light-versjonen av DX som backup for NWO dukker opp for å utjevne oddsen.  Scott Hall, Kevin Nash og Hollywood Hogan fortjener en tommel opp, når det er i en ren staffasjefunksjon som her. Ærlig talt, dette var en ren nostalgitrip, og helt harmløs.  Selv HBK gjorde en gjesteopptreden, selv om han er for kul til å henge med X-pac, Billy Gunn og Road Dogg! Siden HHH er HHH vant han, og gav en respekt-handshake.

"Så, blir noen med å tar en øl, etterpå eller?" (WWE)

«Så, blir noen med å tar en øl, etterpå eller?» (WWE)

Sting fremstår akkurat så dorky som han egentlig er, samtidig som det åpner for mer gammelmannswrestling om anledningen skulle by seg i fremtiden.

#GiveDivasAChance

Til å være gravid på 2. året har AJ beundringsverdig sekspakning! (WWE)

Til å være gravid på 2. året har AJ en beundringsverdig sekspakning! (WWE)

Okay, jentene fikk kanskje bare 7 minutter i ringen, men det er jo litt begrenset hvor lenge du kan kamuflere Bellaenes åpenbare svakheter. Den tiden de fikk ble til gjengjeld godt brukt.  Det var ikke en arketypisk diva-kamp.  Derimot var historien relativt sofistikert.  Bellaene sørget for å holde AJ av ringkanten med stadige snikangrep, samtidig som de forsøkte å utmatte Paige.  Men antidivaen tåler mye juling, så hun hold stand til det var tid for en hottag.  Hun sørget for å fjerne Brie som uromoment, og da var det bare for AJ å sørge for en tap-out seier.  Paige kunne ta i mot mamma Sweet Saraya Knights gratulasjoner fra første rad (som WWE utrolig nok ikke klarte å få med seg) mens AJ signaliserte at neste gang skal beltet stå på spill.

Som gubben ville sagt the: "I AM THE BEST. IN. THE. WORLD." (WWE)

«Som gubben ville sagt det: «I AM THE BEST. IN. THE. WORLD.» (WWE)

Har Bellatvilingene tanker om at de kan «pass the torch» til neste generasjon (hah!) eller er de lovet et opphold i NXT om de er snille jenter?

USA vs Sovjet

Rusev er «ubeseiret» og holde US-beltet. Cena er en amerikansk amerikaner fra Amerika.

Rusev kom til ringen på en panservogn, akkopagnert av mannskor som sang den russiske nasjonalsangen,  Cena nøyde seg med arkivopptak av Ronald McDonald Reagan. (WWE)

Rusev kom til ringen på en panservogn, akkompagnert av et mannskor som sang den russiske nasjonalsangen, Cena nøyde seg med arkivopptak av Ronald McDonald Reagan. (WWE)

Det luktet at dette ville gå den veien høna sparket.  Det positive er at når Cena år sjansen til å slippe seg litt løs kommer det overraskelser. En springboard stunner for eksempel.

Men om Cena kun kan 5 moves, hvilket har han nå glemt? (via Uproxx)

Men om Cena kun kan 5 moves, hvilket har han nå glemt? (via Uproxx)

Det var heller ikke en helt ren seier, siden Rusev be distrahert av at han moste sin egen manager Lana.  Det tror jeg ikke nødvendigvis er et klokt valg. Selv om Rusev kan snakke for seg, hjelper det på heel-heaten å ha en ekstremt tiltrekkende, kynisk «ambassadør» til å bistå.

(WWE)

Не указано оскорбление (WWE)

I likhet med Interkontinentaltittelen så tar neppe US-tittelen skade av å henge rundt midjen til det som i praksis er en main-eventer.  Hvis dette betyr et nytt år der Cena ikke blandes inn i kampen om tungvektsbeltet er det akseptabelt at USA vant her, og alle barna kunne gå lykkelige til sengs.

Rock me Ronda

Pratesegment?  På min Wrestlemania?  Okay da,  Steph og Trips egeotripper litt for å dra ut tiden, i et forgjeves forsøk på å sikre tussmørke før nest siste match. De avbrytes av The Rock™ som sin vane tro strør om seg med standardfraser, og bader i jubelrop. (Han har jo en ny film ute, klart han tar turen.)

Men når han henter Ronda Rousey (♥) fra publikum kan jeg juble med. Stephanie omtaler henne som «verdens farligste kvinne», men ber henne forlate ringen, siden den er Stephs!  Ronda repliserer at enhver ring hun trer inn i automatisk blir Rondas,  og har de noe problem med det?  Det er signalet for litt fekting mellom Rocky og Haitch,  før Ronda tar frem litt judoka på The Game, og gir Stephanie en armlås.

"Skal vi ta en generalprøve før showet Ronda, så jeg vet hvor mye jeg må hjelpe til? Neida, det går nok helt greit det altså." (WWE)

«Skal vi ta en generalprøve før showet Ronda, så jeg vet hvor mye jeg må hjelpe til?
Neida, det går nok helt greit det altså.» (WWE)

Det var som om Rock var Enzo Amore og Ronda var Big Cass: En rappkjefta pratmaker som ypper til bråk, og en uovervinnelig kraft som rydder opp.

Jeg skjønner logikken:  Det er ren mainstream-presse bait. Samtidig som WWE liker å sole seg i glansen av UFCs mest populære utøver. Sist men ikke minst, det er greit å ha mulighetene åpne for den dagen Ronda går lei av å slåss på alvor, og heller vil ta en nedtrapping a’la Lesnar.

You still got it!

Speil, speil på veggen der, hvem er skumlest i landet her? (WWE)

Speil, speil på veggen der, hvem er skumlest i landet her? (WWE)

Var det litt kjedelig for Bray Wyatt at han måtte jobbe for Undertaker?  Kanskje,  men han trenger uansett en restaurering av gimmicken, så liten skade skjedd.  Særlig siden Taker så langt bedre ut enn sist vi så ham.  De var ikke noen kjempelang kamp, men den gjorde det den var ment å gjøre.  For alt jeg vet kan tanke være å legge opp til en rematch på SummerSlam med en ny, og forbedret Wyatt.  Det får tiden vise, men for det det var verd, så var dette en helt passabel kamp.

 Suplex City Limits

Man skulle tro WWE hadde malt seg inn i ett hjørne her.  La Roman Reigns vinne, og publikum ville bue ut face’en.  La Brock Lesnar beholde belte, og publikum ville juble for heelen.  La Roman Reigns vinne og så Seth Rollins cashe inn MitB-kofferten, og publikum ville igjen jublet for en heel. Og om Lesnar vinner og Rollins casher inn, og publikum hadde kanskje ikke visst hvem de skulle juble for, og Roman Reigns  push hadde vært virkelig avsporet.

WWE tok et triks fra boka til Rowdy Roddy Piper: «When you think you have the answer, I’ll change the question!» Historien i ringen var egentlig perfekt satt opp.  Reigns visste han var utklasset så til de grader, så han forsøkte en kjempeoffensiv med en gang kampen startet. Den fungerte ikke, og han innså at fra nå av ble det viktigste å overleve.  Lesnar la ikke fingeren i mellom, og det var en av de stiveste kampene jeg kan huske siden Lesnar åpnet opp Cena på Extreme Rules i 2012.

"Stay down, dammit!!" (WWE)

«Stay down, dammit!!» (WWE)

Men uansett hvor stort overtak han hadde, så klarte han ikke å få Reigns ned i 0.  Reigns er enten veldig veldig dum, eller veldig. veldig modig, men han hadde ingen intensjoner om å ikke gå ned med flagget til topps.  En stadig mer lyserød og blogig Lesnar begynte å miste tålmodigheten, og det gjorde han sårbar.  Reigns klarte å sende ham med fjeset først inn i ringstolpen, og når en silblødende og sjanglende Lesnar kravlet inn i ringen, gikk det et lys opp for Reigns.  Kanskje, kanskje, han hadde en umulig sjanse til å vinne likevel! Han øste på med absolutt alt han hadde av finishere.  Supermann-slag og spears haglet over en Lesnar som fortsatt var rystet. Men Lesnar klarte å vare med en ny F5 og begge deltakerne lå som slakt i ringen da plutselig…

"Seth Rollins is cashing in his Money in the Bank-contract.  The match will restart as a Triple Threat match" (WWE)

«Seth Rollins is cashing in his Money in the Bank-contract. The match will restart as a Triple Threat match» (WWE)

Det har aldri vært spesifisert noe somskulle hindre en MitB-holder fra å cashe inn kontrakten sin underveis i en kamp, det har bare ikke vært gjort før.  Rollins innså at dette var den beste sjansen han ville få.  Både Lesnar og Reigns var rystet og Ambrose var satt ut av spill.

Et lite øyeblikk virket det som om Lesnar skulle klare å takle det, han fikk Rollins opp på skuldrene, men før han kunne levere en ny F5 fikk han ett stykk samoisk samurai i mellomgulvet og han kollapset. Rollins sørget for å curb-stompe sin tidligere kompanjong som for lengst kun wrestlet på rent instinkt med kun damp i bensintanken. 1-2-3 og resultatet er klart.

Han blir den første WWE-tungvektsmesteren som er yngre enn Wrestlemania, og den første MitB-holderen til å cashe inn på Wrestlemania. Roman Reigns er ikke belemret med et 10-sekunders mesterskap, og Lesnar tapte egentlig ikke kampen, så han har allverdens grunn til å føle seg snytt og kreve en omkamp.  Ja det er faktisk nå en hel haug med potensielle utfordrere i tillegg til Lesnar.  Reigns vil nok ha hevnog  Ambrose har fortsatt en høne å plukke med Seth: The Shield Triple Threat?  Ja takk!  Orton slo Rollins kun noen timer før Seth cashet inn, og Daniel Bryan kan fortsatt kreve en mulighet til å vinne tilbake beltet han ble fratatt!

Arkitektur! (WWE)

Arkitektur! (WWE)

Alt i alt imponerende booking,  bra kamper og god stemning.  Jeg tror jammen meg jeg må få med meg RAW også!