H#1: AD 190 – Mest mestre


NXT 25. mars 2015 (NXT)

NXT 25. mars 2015 (NXT)

Med Wrestlemania 31 liker rundt hjørnet var ukens NXT-sending fylt med uvanlig mye promovideoer.  Riktignok en del med en NXT-vri på det hele.  Og ja, for å klargjøre det: Roman Reigns blir den første NXT-wrestleren til å holde tungvektsbeltet om han vinner på søndag.  Daniel Bryan var med på «reality-serien» NXT, mens Reigns faktisk er et resultat av FCW (forløperen til NXT) og WWE Performance centre.

Uansett, med så mye reklame ble det bare tid til to kamper.  At den ene av de varte i over 20 minutter har nok også litt å si. I tillegg til tre backstagesegment, i sedvanlig god kvalitet.  La oss ta det steg for steg.

Uten hjemmefordel

Første kamp er Alexa Bliss tittelkamp mot Sasha Banks.  Alexa er fortsatt et tidvis søkkbløtt fyrverkeri, men hun blir stadig mer presis, og Sasha er blitt rutinert nok til å dekke over svakhetene.  Kampen lider litt av at den ble filmet på tampen av en 4 timers innspilling.  (Det gjelder begge tittelkampene,  de ble filmet på tampen av innspillingen av det neste tre episodene, og vises derfor ikke i kronologisk rekkefølge.

"Du kan avbestille den naprapat-timen din, vennen!" (NXT)

«Du kan avbestille den naprapat-timen din, vennen!» (NXT)

Men i motsetning til i WWE(?) så deler ikke NXT ut tittelbelter før du har fortjent dem, så Sasha forsvarer mesterskapet sitt. Det kommer utvilsomt nye sjanser for glitterfeen fra Ohio, men enn så lenge er hun litt for grønn i ringen til at det hadde fungert.

Ut å kjøpe skjegg

Backstagesegment 1 er viet tag-team feiden.  Enzo Amore er midtveis i en latterlig anekdote til Carmella, når Dubsteppene dukker opp. De har kjøpt et smykke til Carmella som unnskyldning for at hun ble skadet forrige uke.  Det er jo unektelig komisk når det mest homoerotiske partnerskapet siden Les Legionnaires, skal være innyndende sjarmører,  men der har NXT for å underkommunisere en  gimmick så lenge at det bare oppstod en i IWC.

Hatten av for Enzo. Når Carmella kommenterer at han aldri har gitt henne smykker, repliserer han lynraskt at hvis han hadde kjøpt smykker hadde han ikke kjøpt det i den billigste butikken i kjøpesenteret.  For en gentleman!

Hideous!

Tyler Breeze intervjues backstage av Devin Taylor, og han utnytter til fulle at programmeringen hennes er mangelfull. Men så avbrytes han av Japans tilstedeværelse i NXT: Hideo Itami.  Han konstaterer på engrish at de nå har vunnet en kamp hver, så han utfordrer Tyler til en best av tre kamp neste uke!  Tyler rekker ikke protestere før Hideo forlater åstedet, så han må nøye seg med å fornærme Devin litt ekstra. Det bør bli severdig!

Godt å ha deg tilbake!

"Skade gjør klok!" (NXT via Uproxx)

«Skade gjør klok!» (NXT via Uproxx)

Emma startet som en ditzy heel i NXT, ble elsket av fansen, hadde et umotivert faceturn,  rykket opp til RAW,  fikk utdelt en rosa hånddukke og en dødfødt «gimmick»,  fikk sparken (noen timer)  og er nå tilbake i NXT som en bitter, kynisk og bedrevitende heel.  Når hun forteller Bayley at fansen ikke er hennes venner, og at hun ikke må lulle seg inn i en falsk trygghet om at de elsker og støtter henne uansett, skjønner vi hvor det kommer fra.  Bayley derimot er på langt nær like kynisk,k selv om hun ikke lenger er på nivå med Sting i sin naivitet. Hun elsker sine fans, og de hun ikke kan klemme eller gi hårbånd til skal i hvert fall får en luft Hi-five! (ellr Hi-ten siden hun bruker begge hendene.)

Emma gir opp å snakke henne til fornuft, og leverer heller en ørefik fra helvete før hun hoderystende forlater omkledningsrommet.  Bayley sender henne et såret og forutrettet blikk.  Fight imminent! 

Når Demonen ikke dukker opp

Kevin Owens er ikke skremt av Finn Balor, og sier hånlig at han ikke bryr seg om Balor kommer i fulle kampregalier og demon-makeup eller ei. Balor stiller uten krigsmaling, og spørmålet er om det er omvendt psykologi, eller fordi han vil vise at han ikke trenger det psykologiske overtaket, men kunne vinne som seg selv.  Eller kanskje han tar Owens på ordet, og sparer seg en time i sminkestolen?  Den morsomste tolkningen jeg har sett var ideen om at Balors faktisk kanaliserer en demon, og at det er samme demon som bor i Bray Wyatt, så på grunn av forberedelsene til Wrestlemania kunne den ikke ta en pause og ri i Balor for denne kampen!

Det ble uansett en heidundrande kamp. Owens har usakelig god kondis til å være en bamsete og rotund herre på 30. Som mot Zayn og Neville klarer han å utnytte at motstanderen strekker sge for langt.  Denne gangen er det kneet til Balor som får en trøkk på en ruskete landing på utsiden av ringen, og Owens angriper det deretter nådeløst.   Balor kommer tilbake, men når han går for finisheren sin, en doble stomp fra øverste ringtau, gjør det så vondt at han ikke klare å utnytte overtaket  Owens klarer å samle seg nok til å fange opp neste angrep,  Light out  (som er det nye navnet på hans pop-up powerbomb) og dett var dett.  Det sier sitt når de to kommer frem til det som normalt sett ville vært klimaks i en TV-kamp, og så bare fortsetter i 10 minutter til, uten at det blir kjedelig et øyeblikk.

Se der slammer bamsefar! (NXT)

Se der slammer bamsefar! (NXT)

Spørmålet nå er selvsagt om Balor kommer tilbake med make-up fordi han trenger den ekstra fordelen. Eller om NXT har innsett at han slett ikke trenger noen tittel for å etablere seg i systemet. Uansett har de klart å beskytte den uovervinneligheten,  samtidig som Owens fortsatt fremstår som et uovervinnelig monster, som ikke kun vinner, han beseirer!

På grunn av påskeferien så vet jeg ikke ennå om det blir en egen Wrestlemania-artikkeln, men det blir i hvertfall med NXT neste uke! På gjensyn!