H#1:AD 189 – Hitting the road, and the Riley


Say what Toto, we're not in Kansas Florida anymore. (NXT)

«Toto, I’ve a feeling we’re not in Kansas Florida anymore!» (NXT)

NXT har dratt på turné.  Det var neste logiske steg, nå som WWENetwork har gjort dem, om ikke til allemannseie, i det minste bedre kjent for amerikansk publikum.  Det er nok også er fordel for den delen av stallen som ikke trådde sine barnesko i indy-promosjoner å få en forsmak på «bortebane» og ikke kun fansen hjemme i Full Sail Arena.  Men ærlig talt, HHH er stadig tydeligere på at NXT er hans egen lille baby-promosjon, og en ren rekrutteringsinstitusjon kun i navnet. Nesten så man mistenker at han bevisst bruker NXT-suksessen som en brekkstang for å få mer kontroll på hovedshowene.  (Og nei, det hadde ikke vært meg i mot, da hadde jeg kanskje begynt å se hele show igjen, ikke bare søke opp de beste kampene.)

Uansett,  ukas episode var klippet sammen fra showet de hadde i Columbus, Ohio, på Arnold Sports Festival. Det er jo nesten ironisk at når NXT gjester det som i praksis er en festival for kroppsbyggere, kampsport og fitness, så er deres egen konge på haugen en smålubben kar med piggsveis og uren hud. Særlig lenger unna kroppsbyggeridealet er det vanskelig å komme.

Men la oss ta for oss kampene vi fikk se.

Sans Cara

Nye kameravikler og allting! (NXT)

Nye kameravikler og allting! (NXT)

Kalisto i singelkamp er noe helt annet enn «Lucha Dragons» Kalisto. Særlig når det er Tyler Breeze han får leke med.  Begge to har egentlig «WWE-stilen» inne, men gimmickene deres hadde gått ad undas på RAW så lenge Cole, JBL og co har tilgang på en mikrofon. Det var ikke overraskende at Breeze fikk vinne,  siden han er på vei oppover i hierarkiet igjen.  Kalisto kan unnskylde et tap med at han «egentlig er tagwrestler» enn så lenge.

Big Cass, en 7 fots RAW-diva

Enzo Amore er fortsatt en rakker på smacktalk og Carmella så bedre ut på lenge. (Hun er fortsatt ikke halvparten så deilig som hun later som, men Enzo er hodestups forelsket, og hun er en heel, så det fungere i historien.)  Tag-team mestrene har fortsatt Schrødingers fornavn.  I grafikken og kommentatorsporet er de  «Wesley» Blake og «Buddy» Murphy, men på wwe.com er de fortsatt omtalt som mononymer. Cassady er et beist i ringen, og Blake er ikke noen grønnskolling lenger han heller.  Å bygge opp en tag-team feide med singelkamper er et velprøvd triks, og det fungerer så lenge det er Big Cass som møter en Dubstep Cowboy, men Enzo kommer til å bli bikkjemat mot «that Australian guy».

Slutten er heller ikke særlig nyskapende.  Murphy klatrer opp på ringkanten,  for å distrahere Cassady. Carmella hopper opp for å bli kvitt ham,  Big Cass leverer en Big Boot.

Størrelse 47,5 (NXT)

Størrelse 47,5 (NXT)

Men i tumultene faller Carmella ned , og blir skadet. Cassady blir distrahert og Blake ruller han opp for en pin. Jaja, hvor de egentlig vil med dynamikken mellom Carmella, Enzo og Big Cass  er fortsatt uklart, men selve tag-team feiden er bra nok!

Glitter. Glitz. Sparkle. Bliss!

«She’s like a little fairy! She’s Tinkerbell. She’s Adorable. I love her.»
– Renee Young

Vel, det var altså ikke en tittelkamp likevel.  Selv om bookingen gjorde at det like gjerne kunne vært det.  Du kan jo ikke vinne titler på countout!  Men altså,  hjemmefavoritt Alexa Bliss fikk en lenge etterlengtet hevn mot NXT Womens Champion Sasha Banks som knakk nesa hennes for noen måneder siden.  Og det igjen betyr at hun faktisk får en tittelkamp! Mer logisk det, slår du mesteren, får du en tittelkamp om ingen andre er førsteutfordrer.

Serious talk though:  Alexa Bliss kan umulig ha fått med seg knepet med å dempe kontakt med ringtau, strekkfisker, kanvas, gjerder etc. med hånda.  Det virker som om hun faceplanter med full kraft hele tiden.

Det er noen kritikere som frykter at Bliss push er et eksempel på at WWE egentlig bare vil promotere overnaturlig vakre modeller. (Dana Brook brukes og som et eksempel.) Det tyder på en logisk feilslutning:  For det første,  er plutselig ikke Sasha Banks, Becky Lynch eller Paige  (for å ta tre eksempler på tidligere indywrestlere) urettferdig pene de og?  Hallo,  nesten alle wrestlere, uansett kjønn, ser bedre ut enn gjennomsnittspersonene, om de ikke enten har en enorm karisma eller skiller seg markant ut på en annen måte. (E.g. Rybacks muskler, kjeftesmella til Enzo Amore, størrelsen til Big Show.) For det andre,  Alexa har gjort syvmilssteg i ringen, og har ikke minst en tilsynelatende utømmelig reserve av pågangsmot.

Ganske sikker på at Sasha endte med et solid blåmerke etter denne landingen. (NXT)

Ganske sikker på at Sasha endte med et solid blåmerke etter denne landingen. (NXT)

Sist men ikke minst, ikke fall for fristelsen til å tro at Alexa hadde fungert som heel.  Hun kan i ytterste fall være en tweener som lever i sin egen lille magiske verden og ikke enser politikken rundt seg.

Heel-plant

Alex Riley hadde nøyaktig like mye å stille opp med mot Kevin Owens som vi håpet og forventet.  For å si det med Dogbert «A tiny snowball can last a surprisingly long time in hell if it puts on a jumper».  Men Rileys forsøk på et comeback etter den første runden med juling gjorde bare mesteren sur, grinete og uvøren.  Ikke så uvøren at han løp noen risiko for å tape riktignok.  Men likevel nok til å så en tvil om han alltid klarer å være så forretningsmessig kynisk som han hevder.

"Rage harder Riley, I cant here you!" (NXT)

«Rage harder Riley, I cant hear you!» (NXT)

Etter kampen gjorde han seg klar til en tradisjonell lemlesting av motstanderen som våget å utfordre ham, men blir stoppet av Finn Balor. Owens innser fort at ikke har noe å vinne på å bli værende og han skygger banen, med kun et sekunds pause til å trampe på Riley som beleilig ligger i nærheten av fluktruten hans. (Det var en genial detalj enten det var planlagt eller ad lib.)

Dessuten, æres den som æres bør: Alex Riley var mye mer overbevisende som en mann drevet av en indre demon som hvisker at han er mislykket, denne gangen. Han er slett ikke ubrukelig i ringen, og om de kan kultivere fremtoningen og gimmicken en smule såser jeg ikke bort i fra at han kan få en renessanse i ringen. Om ikke annet enn som del av NXTs eget midcard med en og annen jobberrolle på C-showene. Alle kan ikke være fremtidens stjerner,  skal du fortelle en historie trenger du noen som står på stedet hvil også.

Ukas Random Observasjon

WWE.com har en løsning som oppsummerer alt som tweetes av WWEwrestlere. Kanskje det hadde vært en idé å fjerne de som ikke jobber der lenger.  I skrivende stund ser jeg for eksempel PJ Black  (a.k.a Justin Gabriel) og Rey Mysterio.

Ukas Random Gif

Nataly i sort BDSM-lærantrekk som powerbomber en dverg-okse… Only in wrestling!

Boom!

Seier!  (via uproxx)