8. mars, likestilling etc.


R.I.P. Robin...

R.I.P. Robin…

For en snau uke siden kom en ny forskningsrapport som skulle slå fast en gang for alle fasit på et av de viktigste spørsmål menneskeheten har å stri med: Hvor lang er en gjennomsnittspenis.

Vel, svaret, skal vi tro forskerne David Veale, Sarah Miles, Sally Bramley, Gordon Muir, og John Hodsoll er svaret 13,12 cm i errigert tilstand. I slapp tilstand 9,16 cm.  Omkretsen er henholdsvis 11,66 cm og 9,31 cm.

De kom til denne konklusjonen etter å ha målt 15521 menn.  Tallene er noe lavere enn tidligere forskningsresultat, men det kan være fordi man denne gangen ikke har belaget seg på selvrapportering.  Uansett, om du er interessert i rapporten, kan den vitenskapelige artikkelen leses i sin helhet her. De fant ingen åpenbare korelasjoner med skostørrelse, så den myten er kanskje motbevist. Dessuten var det en overvekt av kaukasiske forskningsobjekt, så man kan ikke fastslå om etnisitet faktisk har en sammenheng med størrelsen.

Det gikk ikke veldig lenge før nettsider begynte å more seg med å lage sammenlikninger.  Særlig amerikanere som ikke har noe naturlig forhold til centimetre trenger kanskje litt veiledning?

Bare en sopp

Bare en sopp

Jeg tenkte det kanskje ble litt kjedelig å lage enda en slik «morsom» liste.  Så i stedet tenkte jeg lage en sammenlikning med det kvinnelige motstykket. Stemmer den gamle vitsen om at det er  «milevis med ubrukt mus i Norge»?    Da støtte jeg på et problem. Det viser seg nemlig at tilsvarende deskriptiv forskning på det kvinnelige kjønnsorgan slett ikke er like omfattende.  Denne artikkelen referer blant annet til over 20 år gamle undersøkelser.  De tallene var at gjennomsnittsvaginaen er 9,6 cm lang.  og gjennomsnittsdiameter lå mellom 2,1 cm og 3,5 cm (som gir en omkrets mellom 6,6 cm og 11 cm).  Med andre ord,  gjennomsnittsmannen har ikke noe å bekymre seg over.  Nå skal det sies at i motsetning til det mannlige kjønnsorgan er det kvinnelige særdeles tøyelig.  (Det er tross alt utviklet for å kunne gi plass til en baby på vei ut.)

Er det ikke rart at evolusjonen utstyrte (pun intended) oss slik?  En fullvoksen gorilla er for eksempel velhengt om han kan skryte av 4 cm.  En blåhval derimot, kan sette alle i skammekroken med 3 meter.  Ender har korketrekkerformede peniser, noen apekatter satser på skarpe primærfarger og elefanter kan klø seg på magen med sin. Katter har som kjent utstyrt sine med pigger og mothaker, grevlinger har bein i sine og de fleste pungdyr har like godt to, noe som er like greit siden de fleste hunnene har to vaginaer.  Ikke rart det var behov for et museum. For det finnes.  Det islandske penismuseet åpnet i Reykjavik i 1997, og stiller ut over 280 peniser fra 93 ulike arter,  inkluder hvaler, seler, mennesker, huldrefolk og troll, og andre landpattedyr.

Utstilling en lyssatt blant annet av skrotumslampetter. (Wikipedia)

Utstilling er smakfullt  lyssatt av skrotumslampetter. (Wikipedia)

Altså har mennesker sluppet ganske billig unna.  Men spørsmålet er om vi utviklet store peniser fordi vi gikk oppreist, så det var mest til pynt,  eller om vi begynte å gå oppreist så ikke ting skulle begynne å slepe nedi!

Uansett, ha en fortreffelig kvinnedag!