H#1:AD 187 – «The» NXT rapport


Så var det duket for NXT-skriverier igjen, nå som vi har fått Northug vel i mål!   Som sagt er det Kosmorama neste uke, så det blir en liten stund til neste gang.  Northug er forøvrig ikke den eneste som har vunnet i helgen.  Ronda Rousey forsvarte UFC-tittelen sin på UFC184, og brukte 14 sekunder på å få Cat Zingano til å tappe out.

#GiveDivasAChance har trenden på Twitter, og selv Rolling Stone Magazine har en artikkel på saken der de også fremhever NXTs langt mer positive produkt.  (Det er kanskje ikke sånn mainstream-presse Vince ønsker seg?)

Apropos mainstream media.  Seth Rollins vs. John Steward!  Book it all ready!

Men la oss komme til saken!

Uggos-match

Hideo Itami har akkurat så få problemer med å beseier Bull «all style, no purpose» Dempsey som man kunne forvente.  Bull har alle puslespillbitene som skal til for å pusle frem en wrestler, men enn så lenge ligger de alle i en stor haug…

Etter kampen ble en feirende Itami overfalt bakfra at the prince of pretty, Tyler Breeze. Etter angrepet forsøkte han å få akkurat den riktige vinkelen på selfien sin, resultatet var klassisk pantomime.

"He's BEHIND you!!" (NXT)

«He’s BEHIND you!!» (NXT)

Wait, what?

Lucha Dragons har stagnert, og her spiller de en birolle i historien om Ty Dillinger og Jason Jordans implosjon som tag-team. Det hade fungert bedre om vi faktisk hadde sett Ty&JJ litt oftere, og det faktisk hadde hatt et minimum av suksess.  Nå virker det litt påklistret.  Elendig tag-team bryter opp fordi de ikke respekterer hverandre?  Nja, lat booking, og jeg tror hverken  Dillinger eller Jordan har en stor fremtid som singel-wrestler i det nåværende terrenget.

Etter kampen står en forbannet Dillinger igjen i ringen og krever at Jordan kommer ut å forklarer seg.  Han driter i hvem som skal ha neste kamp, han tar gjerne dem og! Velvalgte ord, siden neste mann ut er Baron Khorbin.  Corbyn har ikke for vane å gå lange kamper, så det er kort og brutalt.  K’r-Binn tar hjem en ny seier og Ty har fått en makeløs start på singel-karrieren sin.

Oh crap... (NXT)

Oh crap… (NXT)

Jeg har heller ikke glemt at Slomon Crowe brøt inn i sendingen og informerte oss om at han går for tittelbeltet.  Javisst,  Keith Owens kommer nok til å skjelve i buksene av at et lite oransje lykketroll som kan Java og C+ er på jakt etter tittelen hans.

#GiveDivasAChance

Vel, NXt har aldri vært redd for å la jentene svinge seg i ringen.  Bayley har et problem.  Hun er så over, at hun ikke svekkes nevneverdig uansett hvor mye hun taper. Så når Becky Lynch skal etableres så står Byalay lagelig til for hugg.  Kampen er ikke spesielt lang eller komplisert, men den er solid bygget opp,  og begge vet hvordan de skal fortelle en historie i ringen.  Det begynner å bli en overvekt av solid submission-gimmicker i kvinnedivisjonen.  Charlotte bruker riktignok ikke sine Figure4-variasjoner som finisher så ofte, og Carmellas finisher er  noe shaky ennå, men Sasha Banks har The Banks Statement. På den andre siden, når Becky kanaliserer Pentagon Jr, så er det ikke noe å klage på.  Og for en gangs skyld er det noen der den kvinnelige fysiologien bidrar til det visuelle utrykket.

Siden jenter kan ha større utlag på albueleddet enn menn. (NXT)

Siden jenter kan ha større utlag på albueleddet enn menn. (NXT)

The Man with a Plan

Det var gøy å se igjen Rhyno. Men det var ikke noe i mot et gjensyn med The Brian Kendrick.  Han ser fortsatt ut som en ung Kurt Cobain, overspilte ikke galskapen sin (på tross av kommentatorenes forsøk på å selge ham inn som en løs kanon)  og leverte varene i en solid kamp mot Finn Balor.  Han er dessuten 4 år yngre enn Rhino, så han kan potensielt ha mange år igjen i ringen om han skjøtter seg vel.

A post-apocalyptic scavenger (NXT)

A post-apocalyptic scavenger (NXT)

Kampen ble nok litt kortere enn planlagt, siden Balor tok en real trøkk på en German suplex.  Det virker som om han hjalp til litt for mye og nesten overroterte.  Heldigvis så det ikke like ille ut på reprisen, han klarer å lande på ryggkulen, ikke nakken, men de kuttet kanskje noen minutter for sikkerhets skyld.

"...og her er kvitteringen din" (NXT)

«…og her er kvitteringen din» (NXT)

NXT-mester Keith Owens var gjest på kommentatorplass,  men han var akkurat så disinteresser og avvisende som han skal være. Han tok alt Alex Riley sa i verste mening,  og trakk seg tilbake omtrent halvveis i kampen.  Var det ikke ironisk at det var for første gang på en evighet Riley ikke var en stinkende haug gjødsel på mikrofonen?

Etter Balors vant kommer Owens ut igjen, og dette skjer:arifly

Er det fordi Corey Graves har bevist at han er bedre som kommentator enn Riley, og Riley i motstening til Graves ikke risikerer livet om han bumper, de nå skal bruke ham mer fysisk igjen?  Vel, å la Riley jobbe for Owens er ikke meg i mot. Det holder han unna kommentatorbordet, samtidig som har ikke er verre i ringen enn at han kan fungere som mål som en rekke squasher.

Det var det for denne gang,  jeg bare runder av med å fastslå at NXT Tag-team mestrene har blitt rammet av samme sykdom som Rusev og Cesaro, og nå formelt sett bare heter Blake og Murphy…

Til neste gang!