H#1:AD 185 – «Something old and something new, something haxxored and something Blue»


NXT 18. februar 2105 (NXT)

NXT 18. februar 2105 (NXT)

All righty then…  Det er opplest og vedtatt at NXT er det beste når det kommer til wrestling på TV med klar margin.  Selv ikke Lucha Underground klarer helt å nå opp til deres nivå, selv om det i ærlighetens navn må innrømmes at de ikke helt sikter på samme mål.  At NXT også har best wrestler (Sami Zayn), beste kamp (tittelkampen mellom Sami Zayn vs. Adrian Neville 12. desember) og mest forbedrede utøver (Charlotte) i 2014 kom heller ikke som noen overraskelse. Og denne episodens kommentatorteam var henholdvis 3. (Rich Brennan), 4. (Corey Graves) og 7. (Jason Albert).  (Vinnere? NXT General Manager William Regal…)

Om det er sant at HHH er ansvarlig for bookingen i NXT, synes jeg han skal ta med seg gromslegga si på neste planleggingsmøte og kreve å få overta enten Smackdown eller RAW også.  For jada, NXT er mindre format (selv om det ikke virker like bushleague som TNA), og de har en befriende mulighet til å prøve og feile med gimmicker eller historier.  Men samtidig får de klemt fordømt mye action inn på en snau time, sjonglerer flere intrikate historier på en gang, og nær sagt alle på showet virker som om de har en rolle å spille.

Før temamusikken får vi et gjensyn med GM Regals klaustrofobiske kontor. Han beklager om det var noen tvil om at i NXT kan titler bytte hånd også når dommeren stopper kampen.  Det er ikke noe WWE pleier å gjøre, men for de av oss som så WWF på 80-tallet er det ikke så uvanlig. Den gang vant jo Brutus «The Barber» Beefcake mang en kamp med sin sleeper,  der dommeren stoppet kampen når Brutus motstander svimte av.

Think of the Children!

Kevin Owens starter selve ballet med en kjapp promo i ringen.  Han sier som sant er at han ikke har gjort annet enn det han lovet på forhånd: Beskjempe all motstand og ta tittelbeltet, uten noe mere «om og men».

Der han virkelig glitrer til er når han unnskylder oppførselen sin med å trekke frem at han er en familiefar som gjør det han må for å sette mat på bordet. Klassisk heel-taktikk, å bruke et potensielt vikarierende motiv for å motsi kritikere. Det nyskapende er at han med suksess klarer å gjøre «omsorgsfull og ansvarlig familiefar» til en perfekt heel-gimmick.

E-C- DUB, E-C-DUB!

Hoisan,  kveldens største overraskelse: Rhyno er tilbake under WWEs vinger!

Missed me? (NXT)

Missed me? (NXT)

(Ok, jeg har lest noen spoilere så jeg visste om både ham og en annen kjenning vi får møte om et par uker.) Han ser adskillig bedre ut enn sist jeg så ham, når han slummet i TNA.  NXT-magien virker visst på kvadratiske herremenn med noen år på baken også. Han deler omtrent Elijah Samson i to med en Gore som får Roman Reigns stadige forsøk til å se enda dummere ut i sammenlikning.

Believe THAT!

Believe THAT!

Etter kampen har han en meningsfull øyekontakt™ med Finn Bálor backstage.  Joda,  det kan bli spennende!

…and you can’t teach that!

Akkurat når du trodde Enzos hårprakt hadde nådd sitt komiske zenit! (NXT)

Akkurat når du trodde Enzos hårprakt hadde nådd sitt komiske zenit! (NXT)

Enzo Amore og Big Cass ekspederte Vaudevillians uten pardon og erklærer seg selv som naturlige utfordrere til tag-team tittelen. De blir «gratulert» via storskjerm av Blake&Murphy Esq. som lattermildt forsøker å får Carmella til å dumpe dum&dummere til fordel for Dubstep. Hun lar seg ikke imponere. Nå har hverken Blake og Murphy egentlig presentert videre til personlighet før, utover å være henholdsvis en «ekte, levende cowboy»  og «australier med fillete bukser»  men å plutselig være gutta boys virker litt overilt.  Det er mulig intensjonen er at de har latt suksessen gå seg til hodet, men jeg heller til en annen teori.  Jeg tror nemlig dette er et forsøk på å sveise sammen Big Cass/Enzo og Carmella  igjen.  Begge grupper skal være loveable rogues,  men hun er rett og slett en alt for god naturlig heel. Å la henne velge de to klønemikkelene fremfor WesleyBuddy  er kanskje en måte å innynde henne hos fansen igjen. Om det lykkes er et annet spørsmål.

Rett som kråka flyr

Oh goody!  C.J. Parker i ringen, det må bety at noen skal debutere! C.J. forsøker å sperre av ringen med sperrebånd, som hevn for at han ikke fikk delta på NXT Rival. Litt som en nedsnødd hippie som kommer alt for sent til ballet, med andre ord.  «Occupy Raw» var såååå 2014!

Men vi får testsignal, datatale og fine farger og så Solomon Crowe.  Han er et syn.  Kullsort lykketrollhår, en av Bull Dempseys trikoter som krympet i kokvasken, en skinnjakke designet av Chris Jericho før han tenkte «Aha! LED-lamper!», og som kronen på verket et tjukt lag brunkrem i nyansen «gylden mahogny».

H4xx0r-p0\^/3r!!1! (NXT)

H4xx0r-p0\^/3r!!1! (NXT)

Han klinker ned C.J., river ned båndene hans og annonsere at vi nå returnerer til oppsatt sendeplan.

Greit, utseende er i overkant aparte,  men om «hacker» gimmicken hans innebærer at han er en form for skytsengel som «reparerer» TV-programmet hver gang det etter hans mening avsporer, kan vi være inne på noe.  Særlig om han fungerer litt som en entusiastisk og overivrig mekaniker kun utstyrt med en stor hammer og en rudimentær forståelse av hvordan en motor fungerer.

Weeeeeeeee

Alles favorittjobber er tilbake!  HHH har visst Leva «Blue Pants» Bates på speed dial, og gjør ukas andre opptrede hos WWE. (Mandag var hun Rosebud’en  Paige lånte klærne til når Bella-tvillingene stjal hennes mens hun dusjet tørrbørstet før kamp.)  Hun er allerede mer på TV en 90% av divaene, så hvorfor er hun ikke for lengst signert?  Kan det være så enkelt at Trips vet hun alt kan wrestle, så det er bedre at hun skaffer seg erfaring i indy-promosjoner i stedet for å henge rundt The WWE Performance Center, frem til hun kan få en full storyline? Hun har både grafikk, en introvideo (laget i MS Paint) og intromusikk (Big Cass’ a cappela versjon av kjenningsmelodien til «The Price is Right»).  Og hun introduseres fra «opphørssalget».

All the love!

All the love!

Selvsagt taper hun så det synger når Sasha Banks først tar henne på alvor, men det er tross alt derfor hun er der.  Og hun får inn akkurat nok angrep før det til at hun virker kapabel.  Det eneste skåret i gleden er at wrestlingens ukronede cosplay-dronning må holde seg i det samme antrekket hver gang. (Kitty Pryde fra X-men i tilfelle du var i tvil.)

...også vet hun at mimmik er viktig for å fortelle en historie uten ord! (NXT)

…også vet hun at mimmik er viktig for å fortelle en historie uten ord! (NXT)

Hevnen er miiiiiiiiiiiiiiiiiiip!

Regal har booket Adrian Neville i en kamp mot kevin Owens der tittelen ikke står på spill.  Neville tapte kampen mot Finn Bálor, så han må finne seg i å vente på en ny sjanse til å vinne tilbake beltet.  Men Regal synes det er mer enn fair at han får en anledning til å hevne seg på Owens.  Kevin Owens er, som han påpekte i innledningen, ikke redd for å møte noen. En fin avveksling fra WWEs vanlige uoppfinnsomme «heeler er feige» booking.

Kampen er så klart langt bedre enn det er rimelig å håpe på forhånd.  De får rikelig med tid til å fortelle en historie.  Neville henter frem nye triks fra den gamle indykofferten sin, samtidig som han fremdeles er 110% i gjennomføringen.  Owens beveger seg som en mann 30 kilo lettere enn han er,  og selger den overraskende julingen mesterlig, samtidig som han heeler som en helt.  Det er chinlocks og hvilegrep som ville gitt Randy Orton tårer i øynene av glede.

Gravity: "Neville? Never heard of him!" (NXT)

Gravity: «Neville? Never heard of him!» (NXT)

Til slutt ligger alt til rette for at Neville kan forsegle skjebnen til Owens med en Red Arrow, men i siste liten skvetter mesteren unna, og reverserer det hele over i en Pop up power bomb og 1-2-3!  Neville hadde strukket seg til det lengste i en tornado av angrep, men det var strået som brakk kamelens rygg. Owens er ikke usårlig, og han var så rystet som han aldri har vært før i NXT-ringen.  Samtidig er han en durkedreven råtass som vet at om han kan stå av stormen og bare få inn sin finisher så er det slutt.

Det var er heidundrande show, og dette er en av grunnene til at NXT er det eneste wrestlingshowet jeg gleder meg til.  Lucha Underground er skøy det og, men Lucha er av natur mer flashy og tegneserieaktig. NXT går litt dypere.  Og i motsetning til RAW: Har du en mester i en kamp er det stor sannsynlighet for at de vinner, selv om tittelen ikke står på spill!

The Champs are HERE! (@SashaBanksWWE / Twitter)

The Champs are HERE! (@SashaBanksWWE / Twitter)