Hvorfor ikke plast – fremtidens materiale? (En motebloggpost)


Det har vært Grammy-utdeling igjen.  Rart med det, skjer visst hvert år.  Det var så vidt jeg har fått med meg ikke så mange kjempestor overraskelser i år heller.  Kanye West var så Kanye som bare Kanye kan, men elv om han åpenbart er et interessant kasus for doktorgradsstipendiater på psykologisk institutt, er det omtrent som man forventer av en selvhøytidelig narsissist med et ego større enn Stalin.

Slike arrangement er ikke kun til glede for de etablerte stjernene. Det er også en gylden anledning for alle de som er på vippen til å slå gjennom. Så på vei at de blir invitert, men ikke så etablert at noen egentlig vet hvem de er. Gjør de noe minneverdig og fotogent, øker de kjennskapen til varemerket sitt flerfoldige ganger.

En som åpenbart husker Rose McGowans fantastiske antrekk fra MTV Music Awards i 1998 er den aspirerende tonekunstneren Joy Villa.

Rose McGowan stilte nemlig i dengang  et antrekk bestående av et forkle i lett ringbrynje, holdt sammen av noen tynne lenker på baksiden, supplert med en leopardmønstret stringtruse og høyhelte sandaler.

Prêt-à-Porter

Prêt-à-Porter

Unge Villa ønsket også gjøre et uforglemmelig inntrykk, men hadde visst mindre budsjett og en anelse mer bluferdighet. Derfor troppet hun opp i følgende kreasjon:

Fare, veiarbeid forut! (Foto: Valerie Macon/AFP/Getty Images via The Guardian)

Fare, veiarbeid forut! (Foto: Valerie Macon/AFP/Getty Images via The Guardian)

Med andre ord omtrent 9 meter skarp-orange sperregjerde, slik vi kjenner det fra anleggsplasser og festivalområder over hele verden.

Ved første øyekast ser det faktisk slett ikke så verst ut. Det er en aroma av «Det femte element» kombinert med retro-futurisme i 50-talls stil.  Går vi det hele nærmere etter i sømmene begynner det dessverre å tape seg noe.

Hun virker riktig så fornøyd med seg selv!

Hun virker riktig så fornøyd med seg selv!

En ting er at Villa har sørget for at antrekket er barnevennlig på beste amerikanske måte, med litt strategisk festet hudfarget sportstape eller lignende over papilla mammae (brystvorten). Det bør vi ikke trekke for selv om mer etablerte artister som Madonna, Miley Cyrus, Brutney Spears og Rihanna for lengst har presentert den delen av anatomien på et liketil sett. Frk Villas intensjon var nemlig utvilsomt å sørge for at hennes åsyn ble gjengitt i størst mulig utstrekning, så å safe med et mindre eksplisitt uttrykk i så måte er forståelig.

Derimot er valget av undetøy under en hver kritikk.  Slik antekket fremstår er det to åpenbare muligheter gitt at en ønsker å unngå full kommando. Enten en hudfarget affære av den typen middelaldrene skuespillerinner i Hollywood tyr til når skriptet påkrever nakenscener selvbildet ikke aksepterer. Alternativt å velge underbenklær i samme nyanse som kjole»stoffet».  (En tredje mulighet hadde antagelig vært å velge en kontrastfarge som så kunne gått igjen i fottøy og sminke, men da beveger vi oss lenger inne i moteekspertisens irrganger enn jeg er komfortabel med å navigere.)

Uansett.  Joy Villa oppnådde du han satte seg fore, og jeg synes det er trivelig å kunne bidra på mitt ringe sett,  samtidig som man kan slå et slag for varselutstyr som gallaantrekk.

Vel blåst!