H#1:AD 180 – «A mask of your own blood»- del 2


Luch Underground 28.01.15 (ElRey)

Luch Underground 28.01.15 (ElRey)

Jeg var i tvil om jeg skulle skrive om Lucha Underground eller NXT først denne gangen.  Siden LU til en avveksling inneholdt mer padding en vanlig, så tenker jeg vi gjør oss ferdig med dem,  så kommer NXT i morgen og, om jeg er inspirert, en listebasert beskrivelse av hvorfor årets Royal Rumble ikke var komplett ubrukelig på søndag.

Telenovella

Det var som sagt en del langhalm denne gangen.  En ting er Dario Cuetos aftensolsbelyste konspirasjoner i tempelet, men de kjørte også på med Cage’s videopakke  i tillegg til en ny episode av Vampiro-leker-Skavland. Ikke udelt tommel opp der altså, selv om Konnan og Vampiro har en særegen kjemi som joviale dødsfiender.

Liv og Død

Det er logiske booking å plassere Døden personifisert i en match mot den evige Gjenfødelsen.  Mil Muertes mot Fenix med andre ord.  Det var dessuten en glimrende finish. Dommeren var så kjapt nede at det ble en troverdig flakseseiere som ikke svekker Mil Muertes nevneverdig. Det er alltid en utfordring å booke det første tapet til en monster-heel som har fått uovervinnelig-pushet,  (Jfr Rusev i WWE)  men her ble det smertefritt overstått.

Trios

3 mot 3 er en stipulasjon som fikk ny relevans i USA etter The Shields seiersgang.  Her er det The Crenshaw Crew som møter Lucha-R-Us i form av et sammenrasket lag bestående av Argenis, Aero Star og Super Fly.  (Altså «Lillebror Cara», «Korporal Amerika» og «Jeg-har-kun-maske-fordi-dette-går-i-opptak».)

Ikke uventet er det mye uprovosert hopp og sprett, men samtidig klarer de å sy sammen den grunnleggende historien:  «The Crew er en sammensveiest gruppe som utfyller hverandre og derfor kan beseire fargerike publikumsyndlinger som ikke jobber godt sammen.»

Disrespekt

Så Puma finner seg i en nye kamp for å forsvare tittelen sin.  Denne gangen er det «maskinen» Cage som er motstanderen og det blir en kamp mellom ersatz-WWEsuperstar Cage og flippy-luchador Puma. Fansen er selvsagt bak mesteren,  men her oppdager han fort at intensitet og viljestyrke kommer til kort mot brutal styrke.  Cage er dessuten forbausende mobil til å være en vandrende muskeknute.

Til slutt ender det med at Cage etter mangt et mislykket pinforsøk som ebber ut i at han får et spark eller to i planeten, gir faen.  Han dytter vekk dommen og leverer et klokkerent ballespark på Puma. Naturligvis fører det til en DQ.  Cage gir seg ikke av den grunn, men fortsette å straffe den lille aztekerprinsen.  Da entrer Konnan ringen for å redde sin protesjé.  Cage enser han knapt et blikk før han klinker han ned med tittelbeltet.

Signalet for en klassisk bladejob: Oy vey!

Signalet for en klassisk bladejob! (ElRey)

Som om ikke det var nok rev beltet i to og kastet delene på den svimeslåtte Prince Puma. Særlig mer arrogant drittsekk er det vanskelig å være.

Det er fascinerende hvordan LU nå har skapt en toppheel som mer eller mindre uttalt representere alt som er amerikansk sports-entertainment. Den logiske oppfølgeren til dette er selvsagt en No-DQ stipulasjon,  selv om det selvsagt hadde vært enda morsommer med en cage-match! 😉