Sexy etter førti? Å jada, det er mulig.


På en fest for en tid tilbake ble jeg konfrontert med at hvis jeg (og andre menn)  blir spurt om hvilke kvinnelige filmstjerner som er virkelig sexy, så er det lett å trekke frem noen-og-tyveåringer som Jennifer Lawrence (24), Emma Watson (24) og Emma Stone (26) eller i beste fall de i begynnelsen av tredveårene som Scarlett Johansson (30), Emily Blunt (31) eller Natalie Dormer (32).

Mange fikk vel også med seg saken i fjor høst der det kom frem at fra 21 års alderen går det bare nedover med tiltrekningskraften til hunkjønn.

Så jeg bestemte meg for å ta utfordringen og hoste opp en liste over 5 damer som selv med 40 år på baken beviser at de så absolutt kan ose sex-appeal.

5. Jenna Elfman (43)

Fra NBCs årlige sommerpressesamling i 2014

Fra NBCs årlige sommerpressesamling i 2014

Jenna ble kjent som den sprudlende optimistiske hippien Dharma  i Tv-serien Dharma & Greg. Etter den serien ble avsluttet har hun riktignok hatt noen mindre filmroller hist og her, og et par TV-serier som kun fikk en sesong hver.  Det har neppe heller hjulpet på karrieren at hun har rotet rundt med Scientologikirken i perioder. Men at hun fortsatt ser riktig så søt ut er ikke å komme fra.

4. Gwyneth Paltrow (42)

..også har hun fregner,  fregner er alltid ett pluss!

..også har hun fregner, fregner er alltid ett pluss!

Karrieren hennes stagnerte mellom 2002 og 2007, før Robert Downing Jr. overtalte henne til å prøvespille i en liten film han skulle ha hovedrollen i.  En liten film som het Iron Man. Har du først fått en ben innenfor Marvels filmunivers baller det fort på seg, og Gwyneth gjentok rollen som Virginia «Pepper» Potts i ytterligere to Iron Man-filmer i tillegg til The Avengers.  Og det er ingen grunn til at ikke Tony Starks personlige assistent/kjæreste/samvittighet/forretningsfører ikke skal dukke opp flere ganger. Suksessen første til flere roller, en bejublet gjesterolle på TV-serien Glee,  og en kåring som «Verdens vakreste kvinne» av ukebladet People i 2013.  Så får det heller stå sin prøve at hun omtalte skilsmissen med Chris Martin i fjor vår som «Concious uncoupling»…

3. Jennifer Aniston (45)

Fra "We're the Millers"

Fra «We’re the Millers»

Brad Pitt valgte henne kanskje bort til fordel for Angelina Jolie i sin tid, men det betyr ikke at ikke Aniston ikke har vist at hun holder seg minst like godt som Jolie. Det teller selvsagt også positivt at hun ikke fremstår som sprø som kjeks.

I 2013 lå hun i hardtrening før innspillingen av We’re the Millers,  der hun spilte stripper som blir hyret inn som husmor i et viderverdigplott for å smugle en enorm forsendelse marihuana inn i USA.  Det at Hollywood satset på noen som hadde en tilnærmet riktig alder i forhold til rollen sier en del!  Og i fjor gjentok hun også rollen som nymfoman tannlege i Horrible Bosses 2, en rolle som krever mer nakenhet enn Hollywood vanligvis tilbyr skuespillerinner over 40, selv i en komedie.

2. Sandra Bullock (50)

Bildet er noen år gammelt, så her er hun neppe mer enn 44-45...

Bildet er noen år gammelt, så her er hun neppe mer enn 44-45…

Sandra har en rolleliste lang som fy, den siste storfilmen hennes var utvilsomt Gravity i 2013, der hun spiller mot 3 år eldre George Clooney.  For å sitere den offisielle synopsiset: «Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is a brilliant medical engineer on her first shuttle mission, with veteran astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) in command of his last flight before retiring.» Med andre ord, hun er rookien, der Clooney er den gamle veteranen på sin siste ferd før pensjonsalderen. Dette er Dawson Casting på sitt mest klassiske.  «Americas Sweetheart» er fortsatt en dame du instinktivt hadde snudd deg etter på gata..

1. Lena Headey (41)

Ink

Ink

Queen Gorgo of Sparta,  Cercei Lannister, Sarah Connor.  Tre kvinner du ikke vil ha som fiende om du kan slippe.  Alle gestaltet av Lena Headey, som i tillegg til en ny sesong Game of Thrones, er i post-produksjon på Pride and Prejudice and Zombies. At hun i tillegg kombinerer britisk humor (og humør), virker over gjennomsnittelig oppegående, og for sikkerhets skyld samler på tatoveringer, gjør at hun definitivt fortjener førsteplass på denne lista. Og med tanke på rollene hun er kjent for: Er det ikke fryktelig kjedelige med kvinnekaralterer i filmer som kun er der for å reddes, beskyttes og forsvares?  Langt bedre med de som en snarere må reddes fra, beskyttes for og forsvares mot, n’est pas?

"I will eat you alive if you cross me"

«I will eat you alive if you cross me»

Hvem er dine favoritter i segmentet 40+?  Legg igjen en kommentar og forklar hvem DU ville plassert å 1. plass da vel.