H#1:AD 179 – Når far er sint


Nå er det NOK av denne kjeklingen! (NXT)

«Nå er det NOK av denne kjeklingen!» (NXT)

For det første er jeg fremdeles sylte forkjøla,  for det andre er det Royal Rumble i helga. Det betyr at det blir en kompaktutgave av H#1:AD denne uka.  Så skal jeg heller skrive i det vide og brede om min favoritt «PPV»  neste uke,  om bassiluskene gir seg.

Jeg tenkte vi skulle begynne i Mexico Los Angeles.

Blant de blinde er den eneøyde konge

Mr Cisco og Cortez Castro har hittill fungert mest som staffasje og bevegelige mål. Men det skal nok endre seg.  Her møter de virkelig hummer og kanari, i form av Pimpinella Escarlata og Mascarita Sagrada.  Så to tøffe typer møter en 40 år gammel transvestitt og en dverg i kondomdrakt.

Siden det er wrestling, og ikke en dokumentar om hat-kriminalitet så skulle man kanskje tro sistnevnte lag vinner.  Men dengang ei.  Gjengmedlemmene får overtaket, og når Bael, tredjehjulet på sykkelen, hindrer Pimpinella å bryte opp pin’et blir de fest og moro for de kortvokste kriminelle.

Da kommer Big Ryck slentrende ned til ringen.  Han stjeler spotlyset og slår fast at INGEN er trygge når han nå skal ta hevn og vinne tittelbeltet.  Det faller ikke i god jord hos undersåttene hans. Det blir mytteri, som ender med at Mr Cisco stumper Rycks fete cubaner i øyet hans.

Jeg håper det betyr at Ryck må ringe Naomi og låne de juvelbesatte yelappen hun brukte etter at Aksana ble litt overivrig i ringen i fjor.

Crenshaw Crew trekker seg så tilbake til Dario Cuetos kontor, der de belønnes rikelig av en fornøyd eier. Han innså vel at Ryck var mye skrik og lite ull, og Crewet bestemte seg for å kutte ut mellommannen.

 «Let me sing you the song of my people»

Kvinnemishandling! (via uproxx)

Kvinnemishandling! (via uproxx)

Kamp nummer to er mellom Sexy Star som veksler sømløst mellom rasistisk heel i AAA og inspirerende forbilde her i LU.  Her møter hun Los Angeles tøffeste kelner: El Mariachi Loco.  Det er fortsatt kayfabe at han egentlig bare er en oppvaskgutt, og kommentatorene påpeker at han samler inn tips og drikkepenger fra publikum etter kampene sine.

Det er selvsagt personifiseringen av feminin selvresept og girl power som tar innersvingen på den slibrige kelneren.  Men han har fortsatt en av de morsomste Luchador-maskene jeg vet om.

(via Twitter)

Den tunga! (via Twitter)

Fluesmekker

Så er det tid for min favoritt-rudo i LU: Pentagon Jr.   Her er han i ringen mot Super Fly.  Så på den ene siden har vi en fyr så ubehagelig at ingen i Mexico likte ham så han måtte dra til Japan for å lære seg å slukke livsgnisten til folk med nevene.  På den andre en ensfarget og sexylubben luchador som ser ut som en NPC i et dataspill fra 80-tallet.  Etter mye hopp og sprett fra den blåkledde, ender Pentagon Jr kampen brutalt med en Package piledriver.  Så sverger han hevn over ynkryggen Chavo Guerrero Jr som lot ham i stikken.

Rise and Shine

Siste match er en «last man standing» mellom King Cuerno og Drago.  De har én seier hver, og sist uke endte det uavgjort, så dette skal være den endelige finalen.  Men bookingen er snål. Alt etter 2 minutter er første telling til 9, og ingen av spotene er i nærheten av å være like spektakulære som sist ukes avslutning.  Det hjelper ikke at Cuerno rapper en triks fra John Cena og fysisk binder fast den gjenfødte dragen i den ene hjørnen.  Når han ikke kan reise seg (fordi han er bundet fast) blir Cuerno tilkjent seieren, og feiere ved å plassere hodepynten sin på den falne og nå bevisstløse (?) Drago.

Du vet, den raffe hatten her...

Du vet, den raffe hatten her…

Dette er i og for seg en akseptabel finish om de har tenkt å dra feiden videre, men kommentatorene solgte det som om dette var over og ut og spekulerte i om vi noensinne ville se Drago igjen (spoiler: det vil vi).

Fra Luchadorer i shady lagerbygg i LAs slum skal vi til «neste generasjon WWE stjerner» på kjøpt-og-betalt universitetet i solfylte Florida.

Where cooler heads prevail

Jeg tør ikke tenke på hvordan åpningssekvensen her hadde sett ut på RAW eller Smackdown.  Sami Zayn er ment å åpne showet i en kamp mot Ty Dillinger.  Men han stormer til ringen,  banker opp Ty før kampen starter,  lemper ham ut av ringen, og krever en mikrofon.  Han formelig fråder av sinne der han krever at Kevin Owens viser seg! Men det er ikke brumlebassen han har en høne å plukke med som kommer, men en forbannet GM William Regal. Regal er åpenbar face-GM men han har beholdt den illevarslende intromusikken sin som formelig roper «I am NOT a merciful God». 

Get outta here! (NXT)

Get outta here! (NXT)

Regal har allerede kunngjort at det blir en turnering for å kåre ny førsteutfordrer. Så han skal ha seg frabedt at Sami Zayn går i næringa selv og begynner å booke sine egne kamper. Sami på sin side trygler og ber om å få Kevin Owens.  Så de blir enig om at Sami Zayn får sin hevnmatch på neste TAKEOVER, men det blir ikke en tittelkamp, Owens har ikke gjort seg fortjent til det ennå.  Sett slik.  Logisk, rasjonell problemløsing mellom to voksne mennesker, hvem skulle trodd?

Kevin Owens blir backstage konfrontert med utviklingen av vår nye, navnløse intervjuer.  Owens første replikk er «Who are you, do you work here?»  før han stadfester at ha er villig til å slåss med alt og alle når som helst og hvor som helst.

Joe «The Axe» McGillicurtis rir igjen

Første kamp turneringen er Mr Not-so-Perfect mot Finn Balor. På tross av at Balor bruker maks 10 % av kapasiteten sin, og møter en ganske stiv motstander, er det en helt grei kamp med en åpenbar vinner.  Pluss i boka til Rich Brennan som nå har lært seg hva en Slingblade er for noe.

Nuts to you! (NXT)

«Nuts to you!» (NXT)

Devin Taylor forsøker i mellomtiden å få noe vettugt ut av Sasha Banks backstage, før Sashas tittelkamp mot Charlotte.  Som takk får hun fjeset fullt av hår, og som vanlig ser Sasha alle andre steder enn på den hun snakker med/til. Jeg vet Taylor neppe har noe å gjøre i ringen, men jeg kan ikke fri meg for å tenke at det finnes så mye head-canon om henne på nett at hun hadde blitt en umiddelbar suksess.

Nå er det nok!

Sahsa får nok et forsøk på å beseiere Charlotte, men det skjærer seg når Becky Lynch blander seg inn, forbannet over å ha fått en lusing av Charlotte utenfor ringen.  Og det er mulig streamen jeg så denne ukas NXT på ikke var av kjempekvalitet, men jeg er relativt sikker på at den ene puppen til Charlotte var på vei ut av toppen hennes etter at hun og Sasha tumlet ut av ringen og landet forkjært. Ikke at hun lot seg affiserer av det, det skal hun ha!

Backy, neiii! (NXT)

Backy, neiii! (NXT)

Men ok,  Sahsa taper på DQ,  men i stedet for å ta det ut på sin tempramentsfulle irske venninne bestemmer de seg for å banke opp Charlotte.  Da dukker Bayley opp og redder henne.  En fin reversering av alle de gangene Charlotte redde henne.  Men Bayley vil ha mestertittelen hun og,  og når hun blir stående og dvele med beltet i hånda napper Charlotte det bryskt til seg.  Belly-to-Bayley!  Heldigvis har Bayley skuespillertalent nok til at det kommer klart frem at dette ikke er et heel-turn men et utslag av desperasjon.

Så alle står og kjefter på hverandre,  men før det eskalerer til håndgripeligheter kommer en fortsatt stormende GM på banen.  Han bestemmer drakonisk at den eneste måten å løse denne gordiske knuten er å booke alle fire i en Fatal-4way på Takeover 11. februar.  Det er kanskje litt urettferdig for mesteren, men skitt la gå. Det beste er likevel hvor perpleks, så ilter, Sasha blir når Regal først deklarere Bayley og Beckys deltakelse før henne.  Sasha Banks er bare så dyktig, så jeg håper virkelig hun får et stint med beltet før hun rykker opp.

Dubstep Cowboys FTW!

Vaudevillians møter laget som har vært omtalt som Dubstep Cowboys og Team Thick, men vbel fortsatt bare er Wesley Blake & Buddy Murphy sånn helt offisielt.  Lite minus for at Buddy har byttet ut fillefransbuksene sine med noen som fortsatt er hele.  (Men det er fortsatt matchende drakter, et ankepunkt for alle gode tag-team.)  Og her får det, på tross av jobberbehandling i introduksjonen (det vil si at de alt er i ringen når «stjernene» ankommer til full fanfare) en seier.  Ikke helt renhåring seier riktignok, men det var delvis Vaudevillians som falt for eget grep.

(NXT)

I mangel av et bedre navn,  kall dem «Razorbacks» (NXT)

Backstage lover Blake&Murphy at de nå skal gå for tag-team tittelen til Lucha Dragons. Det burde bli bra, de to lagene har møttes før og begge så strålende ut i den kampen.

Bull Dempsey

Bull er visst født under en uheldig stjerne,  for jammen har han ikke trukket Baron Corbin som sin første motstander i den pågående turneringen.  Det kan ikke ende godt.  Jeg har bare lyst til å sitere meg selv i en forumdiskusjon o hav som kan gjøres med Bull nå.

Bull isn’t horrible in the ring, he moves well for his bulk, and he seems to know what he’s doing. Personally, I’d book some sort of epiphany-storyline, where he (after losing against Corbin in the tournament) demands one more chance, and again gets trunked.

Cut to segment where someone adorable and good hearted (Bayley, Bliss perhaps, or for that matter Zayn, Neville or even someone from the main roster like Bryan) finds him crying in the locker room, tries to console him and gets the whole story of him being bullied at school, but growing large and strong and trying to get back at the world by emulate his own bullies. But now that that has failed spectacularly he doesn’t know what to do. Insert inspirational message on being yourself and doing what is right for you, and he can return as a brave babyface (in better ring gear) and mess up cocky heels.

‘Sup model?

Kveldens «main event» er også en kvalifiseringskamp. Tyler Breeze mot Hidoe Itami.  Det er vel to skip som møtes i natten på motsatt kurs.  Heldigvis fremstår Tyler som en real trussel her.  Og måten han selger på gjør at Itamis spark ser absolutt dødelige ut. Ikke at Tylers superkick står noe tilbake fra de beste.

Hvem trenger tenner? (NXT)

Hvem trenger tenner? (NXT)

Men det sier seg selv at det er japaneren som tar hjem seieren her. Det er ikke noen oddsbombe at vi sannsynligvis vil finne enten Itami eller Balor i rollen som førsteutfordrer.  Personlig holder jeg en knapp på Itami, siden Balor egentlig er overmoden for å ta RAW med storm.  Jeg blir ikke spesielt overrasket om vi ser noen av dem på Royal Rumble heller for den del.

Ukas Random Diva

Hun er plutselig blitt face igjen,  ble seksuelt antastet av Rosa Mendez på Total Divas og ryktene går om at hun kun dater vampyrer…

The one, the only, PAIGE  (Her med sin tag partner på RR.. kommer nok til å gå strålende.)

The one, the only, PAIGE