H#1:AD 177 – Cage-match og annet maskineri


Anything you can do...

Anything you can do…

..I can do better!

..I can do better!

 

 

 

 

 

 

AAAs Lucha Underground starter på sett og hvis en ny «sesong» nå.  Som seg hør og bør innebærer det noen nye ansikt, og nye historier.

Showet starter riktignok ikke i ringen, men på kontoret til Dario Cueto, som som vanlig er badet i aftensol. (Hvor den kommer fra er aldri helt forklart, holder Dario seg med to kontor? Ett med en sliten gang utenfor og store vestvendte vinduer,  og et lite kontor inne i selve lagerhallen? Det er noe som ikke går opp i den ligningen der…)  Uansett, Dario har invitert Fenix på besøk. Som alle luchadorer med selvrespekt stiller han i casual sivil, med maske.   Cueto er imponert over Fenix innsats i det siste og ønsker å gi ham en tittelkamp.  Fenix aksepterer men understreker at han gjør det for seg selv, ikke for Dario.  Dario kunne brydd seg mindre, hans mål er å gi Konnan en nesetyver ved å sørge for at Prince Puma mister tittelen så fort som mulig.  OK, har han glemt at det var Konnan var talentspeideren til Fenix (Samt Drago og Pentagon Jr.)?  Uansett, tittelkamp blir det.

Tungt maskineri av ukjent opphav

Men som sagt, nye fjes.  4 nye deltakere skal vise seg frem i en fireveis eliminasjonsmatch. Det er Aerostar, som ser ut som en piratkopiert Captain America tegnet av en kinesisk slavearbeider som aldri har sett et Marvel-blad. Det er Argenis, lillebroren til den orginale Sin Cara (Mistico/Myzteziz).  Argenis presenteres som en hybrid-luchador, og han stiller i Barbie-farger: Rosa og hvitt.  Tredjemann er Angelico fra Sør-Afrika.  Striker mener han ligner på en BMX-rytter, og jeg kan skjønne at han valgte lykken i Mexico, fremfor USA i sin tid, siden han er relativt spinkel.  Gimmicken hans er at han driver ustanselig publikumsfrieri, som starter med at han kommer til ringen i en Lucha Underground t-skjorte. og nummer fire..?

Surprise!

Surprise!

Siste mann er altså en de kaller Cage [citation needed].  Jeg sverger,  LU har dratt en Vader og omtaler han kun som «en mann de kaller Cage». (Kan det hende det er fordi han heter Brian Cage?)

Det hjelper ikke han etter å ha tatt i land seieren drar en promo som ville fått ROman Reigns til å virke som en durkedreven orator. «They call me Cage, because I’m a maschine!!»  Javel ja,  så et bur er en maskin? Andre maskiner av samme type er vel ting som gjerder, innhegninger, skigarder, kennelgårder og lignende.

Ok, la tvilen komme dem til gode.  LU er en promosjon som har en ekte, levende drage i menneskeham i stallen, så kanskje Cage er resultatet av et eller annet hemmelig militært forsøk som Dario har tusket til seg?

We'll call it "Plausible"

We’ll call it «Plausible»

Det var en bra kamp så klart (Det er jo Lucha Underground), selv om det var ganske åpenbart hvem som ville vinne.  De tre små sprettene klarte å holde Cage stagget så lenge de samarbeidet, men så mistet de fokus, skulle forsøke å briljere på egenhånd og ble tatt ut en etter en.  Det eneste spørsmålet nå er om Cage er den hemmelige back-up løsningen Dario holdt innelåst under arenaen, eller om det her er en rød sild.

Sorry!

Neste segment er Chavo Guerrero Jr. sin unnskyldning til Blue Demon Jr.  Chavo beklaget virkelig at han ikke hadde gjort seg ferdig med Blue Demon Jr når han hadde sjansen. Han var så lei seg for at han ikke hadde revet av ham maska og erstattet den med «en maske av ditt eget blod».  Jeg liker latinsk hyperbole.  Men siden Chavo er Chavo hjalp det fint lite at han hadde med seg et knokejern. Han fikk et realt sving slag eller to med en klappstol fra den blå meksikaneren, og om dette er avslutningen på den feiden er det et realt antiklimaks!

«Good God almighty! …  As God as my witness, he is broken in half!»

Er det blasfemisk å sitere den gode Jim Ross episke utbrudd etter Mick Foleys legendariske 7 meters fall gjennom kommentatorbordet på King of the Ring 1998?  Men koblingen Jim Ross og Lucha Underground er ikke så far fetched likevel, skal vi tror Konnan.  Uansett  dette var kamp nummer tre i feiden mellom Drago og King Cuerno. stillingen var 1-1 før kampen, og ikke overraskende fikk vi ikke noen endelig avslutning denne gangen.  Det endte med en dobbelt count out etter at at Drago hadde pløyd Cuerno gjennom et respatexbord fra toppen av Dario Cuetos kontor.

Weeeeeeee

Weeeeeeee

Det var en solid bump, og sikrer at de to kan feide videre, når blåmerkene har leget.

Your Main Event

ElRey har delt tittelkampen på Youtube, så da skal ikke jeg forsøke å beskrive den.

Likevel, jeg synes det er litt interessant at de to beste wrestlingproduktene på det amerikanske markedet (NXT og Lucha Underground) begge hadde bemerkelsesverdig like avslutninger på sine show denne uka. Sammendrag: En intens mesterskapskamp (det første forsvaret av en tittelen) mellom fansens favorittmester kontra en hederlig men dedikerte face-motstander mesteren har en bakgrunnshistorie med. En kamp hvor mesteren vinner etter en hard kamp, bare for å bli slått ned av en massiv, ny heel som representerer anti-tesen av promosjonens ethos. Cage er en overmuskuløs og kompakt brawler i en promosjon full av fargerike high-flyers. Kevin Owens er en bister og kjip slagbjørn som ikke bryr seg en tøddel om noen andre enn seg selv, og ikke er i NXT for å lære, eller imponere, men bare rydde unna all motstand på korteste vei mot toppen.

SÅ vi runder av med El Reys promovideo til nykomlingen, via youtube.

NXT-rapporten kommer søndag!