H#1:AD 176 – «Ikke glem at vi flytter til onsdager!»


NXT er for alvor tilbake etter vinterferien, og denne episoden satte opp en rute fremover.  Samtidig er det mer merkbart at WWE ikke ønsker spoilere, så sannsynligheten for at en av titlene skifter eier på det ukentlige episodene er langt mindre nå enn før.

Gjennomgangstemaet denne uka var at på grunn av at Smackdown flytter fra fredag til torsdag, må NXT flytte fra torsdag til onsdag.  Med andre ord blir det en solid slagside på onsdager med tanke på wrestlingkvalitet med både NXT og LU sine sendinger.

Vel,  la oss se hva HHHs yndlinger (og Vince hår i suppa) hadde fore.

Klausuler

Respekt (NXT)

Respekt (NXT)

«4 uker» etter at han vant NXT-mesterskapet, for så å bli offer for Kevin Owens er El Generico Sami Zayn tilbake for å baske i publikums gunst.  Bevares,  han har fortjent det, og for en gangs skyld er det et god lærepenge WWE forsøker å få over: Du kan oppnå suksess uten å gi slipp på dine egne standarder og gjøre som alle andre. Så kommer Adrian Neville ut i sin nye superhelt-t-skjorte. (Ryktene om «Mighty Mouse» er nok betydelig overdrevne.)  Han befester sin posisjon som face igjen, ved å atter en gang gratulere Zayn med seieren. Zayn takker, og sier at han er rimelig sikker på at Neville har krav på en rematch, noe han med gelde vil gi ham.  Det er cuet for at GM William Regal kan komme ut og sette to streker under svaret:  Neste uke er en tittelkamp mellom Zayn og Neville.

Det er greit at de tar en rematch, siden den første kampen var fantastisk, og de har jo alt repetert resten av kampene.  Det som plager meg litt er at NXT for det første har lagt seg til uvanene med å starte med promoer som primært skal bringe nye seere up to scratch.  For det andre,  er det visere sannsynlig at Zayn gir fra seg beltet igjen så fort?  Når Neville er på tur opp i systemet? På et forhåndsinnspilt show?  Nei nettopp.

Rykk tilbake til start,motta ikke 200 Kr fra banken.

Joe Michaxl McGillicurtis-Hennig er tilbake i NXT, etter sigende fordi han vil få fart på karrieren sin igjen. Regal har latt han få sjansen, men gir ham en real utfordring i første kamp: Hideo Itami!  Noe overraskende er det Itami som tar hjem seieren,  når den hjemvendte sønn mister fokus, og blir mer opptatt av publikum enn Hideo. Forundrer det noen at de kjører en «for selvsikker / må tilbake til røttene» story på McGillicurtis-Hennig? Har han flaks kanskje han får ett nytt navn etterhvert også.

"Are you a guy?!?" (NXT)

«Are you even a guy?!?» (NXT)

Altså, det er ikke noe galt med Joe,  og de for anledningene fortreffelige kommentatorene trekker frem at han både er tidligere Intercontinental og Tag-team mester, så vel som Heymans tidligere protégé. Men problemet hans har aldri vært at han ikke har styrke, teknikk eller gode blodlinjer, men at han er fryktelig kjedelig.  Han mangler med andre ord det som gjorde at Tyson Kidd eksploderte.  Kidd er breddfull at personlighet, og setter stadig lista høyere.

Mjau!

Når vi snakker om sola!  Neste segment er Byron Saxon som forsøker å få et intervju med nevnte Tyson.  Hans bedre halvdel, Natalya, forklarer at Tyson er opptatt med å gjøre seg klar til neste ukes kamp mot Finn Bálor, og forsøker å vri samtalen over på seg selv og/eller Total Divas.  Byron nekter å spille med, og Tyson ender med sende Natalya avgårde for å sjekke på hans katter. (Det er HAN som fôrer dem munn til munn når de ikke er i form, så de er mest hans…)  Jeg elsker hans stadig mer passiv-aggressive fremtoning, og at han sakte med sikkert forvandles til en katt!  Katteørene på hettegenseren  og kattemotiv på ring gear er bare første steg, håper jeg. Jeg er ikke fornøyd før han stiller med værhår og påstår at det er en del av en kampanje for å skape oppmerksomhet om problemet med prostatakreft hos katter…

Det skal også nevnes at Finn Bálor har svarrett og benytter den sammen med Devin Taylor.  Hun ser som vanlig ut som en litt himmelfallen robot, mens han som vanlig ser ut som han nettopp har kommet hjem etter en 72-timers kokaindrevet bakkanal i en røykfylt kjeller. Kort oppsummert: Det er mulig han vil drepe Kidd neste uke, og han kommer ikke til å være lei seg.

Pads!

Fra kattemannen til Cat-fight.  Alexa Bliss vil forsøke å hevne at Sasha Banks brakk nesa hennes for en tid tilbake.  Sasha Banks vil naturligvis forøske å holde momentumet sitt oppe.

Det er et lite problem for NXT at de har såpass få jenter som er klare for TV-kamper, siden det er begrenset hvor mange ganger Bayley og Bliss kan veksle på å tape mot The Boss. Men det er gledelig å se hvor mye bedre Bliss har blitt i ringen de siste månedene.  Hun har noen reale underarmsslag, som faktisk ser vonde ut, og hun har en real sunset bomb på lur.  (Selv om jeg ikke tror hun klarer å dra den på noen som er særlig større enn Banks.)  Men fremfor alt har hun en stadig strøm av rollups og pin-kombinajoner, som kommer til å gjøre henne uslåelig på RAW, der 90% av kampene avgjøres med plutselige rollups!

Dessverre for henne holder ikke det i NXT, og Banks får inn sin patenterte lungblower/crossface kombinasjon så er det over og ut for glitterfeen.  (Selvsagt sørger Banks for å holde grepet noen sekunder etter at hun har funnet for å markere at hun ikke er en snill pike.)

The Banks Statement (NXT)

The Banks Statement (NXT)

Det hun kanskje burde vurdere er litt mer polstring i hotpantsen sin.  Når finisheren din innebærer at du spenner underlivet opp i kamera, så er det distraherende og neppe helt PG, når antrekket både er tynt og ettersittende.

Prince Pretty

Tyler Breeze returnerer. Skal vi tro Corey Graves har han den siste måneden vært opptatt med å gå på boligvisninger for å finne nye «seasonal residents».  Pussig hvordan Graves som sugde så hardt som en CM Punk-expy i ringen kan være en slik lise på kommentatorplass.  Kanskje fordi han også emulerer Commentary-Man Punk, og er den rette miksen av entusiastisk, snarky og seriøs som gjorde ham så bra som kommentator.

El Patron, er det deg? (NXT)

El Patron, er det deg? (NXT)

Uansett.  Breeze møter Chad Gables.  Gables er en tidligere olympisk bryter  (under sitt sivile navn Chas Betts), men i motsetning til Kurt Angle vant han ikke noe gull, men ble eliminert i 2. runde av den olympiske turneringen.   Likevel er det tydelig at WWE har en viss tro på ham, for han har grei kontroll på Breeze det meste av kampen, og har også en grei andel av publikum på sin side, siden han er godt kjent fra NXTs house shows. Tyler er heldigvis ikke redusert til ren jobber for nye talent, så han tar hjem seieren med et overraskende Beauty Shot. Men hvem er den mystiske, og hårløse, skikkelsen som observerer Tylers feiring i ringen, fra øverst i kulissene?  (Spoiler: Det er nok Marcus Louis)

[R] for reprise

Publikums favoritt heel-facer (eller er de face-heeler) Vaudevillians har fått en ny kamp mot Tag-team mestrene Lucha Dragons.  (Siden dragene pin’et feil mann under deres første match på NXT Takedown:R-Evolution.

"Whattamanouver!" (NXT)

«Whattamanouver!» (NXT)

Kampen var helt grei,  men det var ikke noe eksepsjonelt som skjedde.  Som vanlig var det Kalistos hot-tag som definerte hele matchen, mens Sin Cara gjorde halvhjertede forsøk på å holde følge.  Men at Hunico-Cara er skremmende sterk fikk vi nok et bevis på. Kanskje det var derfor han slo Wade Barrett på Smackdown?  (Problemet er vel at de burde pensjonert hele Sin Cara gimmicken når orginalen ble sendt hjem til Mexico,  og heller latt Hunico adoptere en annen luchador-identitet.)

Alt i alt en grei, men ikke storslagen episode.  Jeg håper bare det kommer en NXT-overraskelse på Royal Rumble i år!