H#1:AD 175 – AZTEC WARFARE


"Lets get rrrrready to WAAAAAAAAAARRRRRRFARRRRE!"

«Lets get rrrrready to WAAAAAAAAAARRRRRRFARRRRE!»

I forrige utgave av H#1:AD  skrev jeg visst at LU først skulle returnere 27. januar.  Men det er da de begynner innspillingen av neste sesong.  Så på onsdag var det tid på årets sesonghøydepunkt,  en Royal Rumble-avart for å krone den første Lucha Underground World Champion.  Men før jeg kommer til det,  er det to punkt jeg vil nevne:

Punkt 1.  jeg har bestemt meg for å droppe «A» og «B» kodingen på disse artiklene, så fra nå av blir det løpenummer.

Punkt 2. Ryktene om AJs snarlig avskjed med WWE er visst igjen gjort til latter, siden hun nå er klippet inn i RAWs åpningsvignett. Ikke verst for ei som er gravid på 16. måneden! (Ironisk nok betyr vel det at WWE er mer moderne og feministiske i sin behandling av henne en alle bloggerne, som øyensynlig tror at en kvinne kun er et vedheng ved sin mann. WWE innser kanskje at selv om CM Punk/Phil Brooks ikke er bestevenn med dem, betyr ikke det av AJ Lee/April J. Brooks  behøver å havne i unåde.)

Så,  klar for Lucha Underground!!

AZTEC WARFARE, er som  Dario Cueto forklarer, en kamp der 20 deltakere deltar.  To begynner i ringen, og for hvert 90 sekund følge av en ny deltaker.  Deltakerne kan kun elimineres via pin eller submission og det er ellers ingen No Hold Barred.  En interessant variasjon, som dermed skiller seg fra WWEs Royal Rumble, der du kun elimineres når du går over topprepet, og begge ben treffer gulvet. Den som står igjen som vinner, utropes til Lucha Undergrounds første mester. Som vi fikk vite forrige episode er Fenix nr. 1  og Mil Muertes nr. 20. Det er også litt stilig at de har dresset opp en gjeng  NPCer i fjær og fulle «aztekere-regalier» for å tromme løs hver gang en ny deltaker er på vei inn i ringen.

Cueto introduserer Fenix, og røper så hvem som ble «tilfeldig trukket ut» som nummer 2: Johnny Mundo. En nice touch der for å understreke at Cueto ikke har tilgitt Mundo for kilevinken han fikk for noen episoder siden. Neste mann inn var Mr Cisco og derfra går det slag i slag (bokstavelig talt).  Jeg noterte ikke rekkefølgen på alle,  men merket meg at Lucha Underground kanskje ikke har verdens bredeste roster. (For eksempel har både El Mariarchi Loco og Rick Mandel fått et startnummer.)

Bookerne klarer å samle de fleste løse trådene fra høsten ulike historier her.  Big Ryck må innse at hans sjanser reduseres kraftig siden de tre løpeguttene hans alle rekker å komme inn, og bli eliminert, før det er hans tur.  (Selv om det ikke forklarer hvorfor de ikke prøver å blande seg inn senere). Prince Puma og Johnny Mundo er fortsatt ikke helt forlikt. Pimpinella Escarlata er naturligvis med, og faller offer for Son of Havoc når han får selskap av Ivelisse. (For det er en intergender kamp, må vite.)

Apropos jenter: Sexy Star dukker opp i cosplay som Carol Danvers Ms. Marvel,  og hun har fortsatt fullt fokus på å ødelegge dagen til Chavo Guerreo. Han på sin side er visst den eneste som leste briefen om at alt var tillatt så han har tatt med seg en klappstol og deler ut smeller i samme tempo som Oprah Winfrey deler ut biler.  Uheldigvis for ham dukker Blue Demon Jr opp, og selv om han ikke er en offisiell deltager, sørger han for å distrahere Chavo nok til at Sexy kan la ham smake sin egen medisin.  Mascarita Sagrada er selvsagt med,  og viderefører sine minifeide med Big Ryck.  I andre enden av skalaen får vi endelig et showdown mellom Ryck og Mil Muertes, men de sparer klokelig nok det endelige showdownet til en senere anledning.

Mil Muertes virker uovervinnelig, og til slutt står det mellom ham, Puma og Mundo.  Det viser seg at hans akilleshæl er Catrina.  Når hun treffes av et Mundo-spark på vidvanke og kollapser som et korthus, blir Mil helt satt ut, og kan elimineres av de to andre kamphanene.  Dermed er vi tilbake der vi startet sesongen, med Mundo og Puma.  Er vel det som kalles «bokstøtte-skriving» på nynorsk?

Lucha Underground våger å velge bort den rutinerte «kjendisen» med WWE-bakgrunn til fordel for den unge jyplingen som har satt farge på indysirkuset det siste året,  så etter mye frem og tilbake er det Prince Puma som han heve trofeet (beltet) mens Konnan smiler i skjegget.  En presumptivt face-champion med en heel-manager åpner mange interessante muligheter for nye historier.

Prince Puma

Mesteren!

Mil Muertes lar neppe Johnny Mundo slippe unna nedsparkingen av Catrina helt uten videre.  Chavo har ikke bare hele Mexico, Ms. Marvel og Blue Demon Jr på nakken,  han benyttet også anledningen til å klinke ned sin deltids-allierte Pentagon Jr. for en enkel eliminasjon, og det vil neppe svare seg i det lange løp.

Og som ikke det er nok,  Dario Cueto har fortsatt en slem overraskelse i bakhånd, låst inne i en celle dypt under varehuset.  Så ingen grunn til ikke å fortsatt følge med på Lucha Underground i det nye året.

Til slutt må jeg bare si at Matt Striker tross alt var bedre en vanlig, men ikke like bra som han var som kommentator på Wrestle Kingdom 9.